Az ellenőr kiveheti a kezemből a papírjaimat, ha azok érvényesek?
Szerintem igen.
egyedül a személyidet nem vehetik el, de ha te átadod akkor azt is megtehetik. személyit csak rendörnek vagy köteles megmutatni, de pl akkor is megmutatod ha valami máshoz kell, és ez a te érdeked.
de bérletet tuti. most rengeteg bérlet hamisítás volt, és sokszor egy pecsét is el van mosódva.
nem tudom ez miért problémás neked. valószínü valamid el van mosódva. esetleg legközelebb kérdezd meg hogy a tiedet miért veszi el minden ellenör, és akkor megtudod a választ.
Az ellenőr nem hivatalos személy, semmit nem vehet ki a kezedből. Köteles vagy felszólításra megmutatni neki a bérletet úgy, hogy lássa az érvényességét, de ki nem veheti a kezedből.
Ezért mennek manapság már közterületesekkel az ellenőrök, mert ők már hivatalos személyek, akik igazoltathatnak.
A bérletet elkérheti, ahogy a jegykezelő a moziban elkéri a jegyed, mikor bemész. Az a saját belső iratuk. A személyes irataidat viszont nem kell átadnod.
A közterületeseket viszont, akikkel együt portyáznak, nem tudom, de azt hiszem, nekik már át kell adnod. (Nem eszküszöm meg.)
Nem veheti ki, csak meg kell mutatnod neki.
Én sem adnám oda neki, nincs az a pénz. Az már más, hogy bambulja ezerrel, hogy beazonosítson.
Valamennyi jegyet, bérletet, bérletigazolványt és bérletszelvényt, vagy utazásra jogosító igazolványt/igazolást ellenőrzéskor át kell adni az ellenőrzést végző személynek.
Ez nem azt jelenti, hogy kiveheti a kezedből, de kérésre bizony át kell adni, nem csak mutogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!