Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ez tényleg így van?

Ez tényleg így van?

Figyelt kérdés
az ellenőr nem hatósági személy tehát személyes igazolványt nem vagy köteles memutatni neki ha áll mellette egy rendőr akkor neki meg kell mutatnod de ő meg nem adhatja tovább 3. Személynek. Ha közterületes áll mellette szerintem az se hatósági személy..

2012. dec. 23. 09:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez így van, de hol itt a haszon?
2012. dec. 23. 09:20
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
De a rendőrség hivatalos eljárás keretében kiadhatja a személyi adataidat a közlekedési szolgàltatónak. A közterület-felügyelő pedig igenis rendelkezik igazoltatási jogkörrel. Elő nem állíthat, de testi kényszert alkalmazhat, ha nem várod meg a rendőrséget.
2012. dec. 23. 09:26
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
Az ellenőr jogi értelemben tényleg csak egy magánszemély, ő nem igazoltathat. A közterület-felügyelő már igen. Ezért is vezették be újabban, hogy az ellenőrök velük együtt ellenőriznek.
2012. dec. 23. 10:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az ellenör jogilag nem magânszemèly hanem közfeladatot ellátó személy.

Nem igazoltathat de jogilag keményebb kategória ha öt vágod pofon mintha egy sima embert az utcáról.

2012. dec. 23. 15:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Csak nem bliccelésre utazol?

Fura, nekem bérletem van, sosem jut eszembe ilyen és még, nem is keresek annyira jól + a cég egy fillért sem ad bele, a bérletembe.

Tudom - tudom, nem én vagyok az egyedüli, ilyen jellegű ember, csak közöltem, hogy a BKV-t, BKK-t, stb. (MÁV, Volán, ...) nem érdekli az anyagi helyzeted, ott inkább, életkorban tesznek különbséget (tudom, van más kedvezmény is, de elsősorban, korra jellemzőek, mert azt, az utazók között, szinte mindenkit érint).

Ja és, Bp.-en belül, több helyen lesz, első ajtós felszállás, illetve gyakrabban fognak ellenőrizni. Csak szólok előre, hogy van rosszabb, az emelkedő tarifákhoz képest is. Hozzáteszem, hogy nem vagyok BKV-s, BKK-s és olykor, megértem a bliccelőket, hogy drága, de inkább legyen az embernek érvényes jegye/bérlete, minthogy kapjon egy bírságot.

2012. dec. 24. 11:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat nekem is van bérletem csak. Hallottam egy ilyet
2012. dec. 24. 12:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Oké, csak fura, hogy felteszik ezt a kérdést (amúgy nem ez az első ilyen kérdés, a gyk.hu-n, de nem is az utolsó. Igaz, nem is annyira gyakori, hogy valaki neked szegezze azt, hogy miért nem keresel rá).

Még egy adalék: jövő évben, a személyi igazolványt is használhatod bérletként. Gondolom (de csak gondolom), hogy amikor a bérletigazolvány ideje lejár, utána, automatikusan a személyi igazolvány lesz a mérvadó (kivéve, ha addig, valami mást ki nem találnak).

2012. dec. 24. 17:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!