Egy mozdonyvezetőének mennyi a szabadideje egy hónapban?
Azt olvastam, hogy megszakítás nélkül vezényelt munkarendben dolgoznak. Ha lelépett például 12 órából, másnap behívhatják estére megint, és folyton azon kell aggódni, hogy mikor fogják behívni, ha éppen szabadnapos vagyok? Ez így nagyon nem ok, semmivel nem tud tervezni, mert mi van ha éppen aznap behívják.
Vagy van valami rendszer ebben is, mert jelentkeznék a képzésre, de ha nincs egy tervezhető havi munkarend, akkor így biztosan nem.

"Azt olvastam, hogy megszakítás nélkül vezényelt munkarendben dolgoznak."
A megszakítás nélküli munkarendnek semmi köze ahhoz, hogy neked mikor mondják meg, hogy mikor kell dolgozni menni, meg hogy mikor hívhatnak be.
Az Mt. szerint egy hétre előre kell közölni a munkavállalóval a munkaidő-beosztást. Ezzel szemben a KSZ alapján a mozdonyvezetőnek az előző hónap 23-áig a TELJES következő hónapra közölni kell a munkaidő-beosztást (nap, munkaidő kezdete óra perc, vége óra perc).
Az Mt. szerint a korábban közölt munkaidő-beosztást csak négy nappal korábban lehet a munkavállaló beleegyezése nélkül módosítani. Ezzel szemben a KSZ-ben előírtak szerint a korábban közölt munkaidő-beosztást csak HÉT nappal korábban lehet a munkavállaló hozzájárulása nélkül módsítani.
És ne legyen kétséged, hogy ha ezt nem tartanák be, másnap az összes szakszervezet Luxemburgban lenne az Európai Unió Bíróságán. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!