Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lehetséges-e, hogy a Máv,...

Lehetséges-e, hogy a Máv, "kamu" büntetéseket osztogat, illetve amiatt kapok kézhez 17270 Ftos büntetést, mert az ellenőr 70 feletti kora miatt, nincs tisztában a hatályos jogszabályokkal, és nem tudja, mikor és ki vehet igénybe kedvezményes utazást?

Figyelt kérdés

Néhány infot azért itt megosztanék: az utóbbi fél évben ideiglenes diákkal utazom, fél év levelező tagozat miatt, amelyet mindig meghosszabbítok, így nem utazhattam lejárt ideiglenes diákkal.

Miután levelező tagozaton voltam fél évig, a kedvezményes utazást csak a lakóhelyem és aközött a város között használhatom fel, ahol tanulok.No most, miután sokszor járok Budapesten (amely snm lakóhelyem, sem az a város, ahol tanulok), bementem a Máv-jegypénztárhoz, és kértem az ügyintézőtől egy igazolást, melyet minden további nélkül ki is állított, s beleírta, hogy igénybevehetem a kedvezményt a lakóhelyem és Budapest között is,oda-vissza.Le is van pecsételve, és végig érvényes volt, amíg utaztam vele.

Egyetlen olyan eset volt, mikor egy ellenőr (egy 70 feletti, idős bácsi, aki már alig látott) mondta, hogy ilyen igazolást Ő még nem is látott, és azt mondta, hogy ezzel nem vehetem igénybe a kedvezményt, így kifizettem a menetjegy teljes árát.A kérdésem: előfordulhat-e, hogy ez a "kedves", aranyos bácsi, szépen felírta az adataimat, és emiatt kell büntetést fizetnem?Mert akkor Róla is szépen információt fogok kérni a Mávtól (meg kell lennie ha tényleg emiatt kapom a büntetést, hogy ki írta fel az adatokat), és az illető ellenőr sem fog már túl sokig a Mávnál dolgozni.Bátyám jogászként előszeretettel intéz ilyen ügyeket is, valamint én is hamarosan végzek a jogi egyetemen, így nem lesz egyszerű dolga a Máv-nak, ha olyan dolgot szeretnének rám "kenni", amelyet el sem követtem, illetve végig érvényes diákkal és igazolással utaztam, melyről az egyetem is bármikor kiállít bármilyen igazolást.

Véleményeket, tapasztalatokat várok:)

2012. dec. 25. 09:26
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
10%

szia!

velem is volt de más a sztori..

cukorbeteg vagyok,kaptam ezt a 90%-os kártyát.. idáig mindig elfogadták,de volt egy öreg fószer, (lehet ugyanaz?!),és megbüntetett mert hogy nem érvényes ( hozzá teszem 2014-ig jó),meg hogy hamisítottam,a plasztik (!!!) kártyát... megbüntetett helyszínen 8000-re. ( na tudod ki fizette ki),aztán meg jött a 38E forintos csekk. azóta se fizettem be.. bementem a mávhoz,ellenőriztek,stb azóta is intézkednek-.-... azóta is jön a csekk.. hát jöjjön..

rakfósak ezek nagyon.. volt hogy egy anyuka kb 2-3 hónapos gyerekkel utazott.. hát ingyen van kisbabának az utazás,erre egy majom nő nem megbüntette hogy nem vett jegyet a gyereknek????.... szemét ládák ezek nagyon. mindenért megbüntetnek. de ha már érvényes jeggyel is megbüntetnek.. az már pofátlanság határa.. menj be a mávhoz, ( az igazgatóhoz,vagy valami vezetőhöz) és mond el neki.. hogy kifizetted a jegyet,meg mittom én,adják vissza a pénzt,és nem fogod kifizetni a büntetést. ennyi ..

2012. dec. 25. 10:21
 12/42 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi, hogy leírtad, nálam annyiban volt más a sztori, hogy csekket sem kaptam, sőt, igazából azt sem tudom, az adataim hogy kerültek hozzá.

Ha Dunaújváros-Budapest között utaztál, és ott volt ez az ellenőr, akkor sanszos, hogy ugyanaz volt, mint aki nekem is összehozta ezt a kis "ajándékot".

Egyébként pedig: ahogy itt páran írják, hogy "fingasd meg hátha éhen hal és hasonlók", nem tudom ha Ők járnának így, hogy 18000es csekket kapnak 30 napos határidővel, úgy,hogy betartják a szabályokat, akkor lehet más lenne a sztori.

Speciel én egy rohadt kukkot nem szóltam volna, ha nincs nálam diák és megbüntet, de amiatt, mert Ő nincs tisztában a kedvezményekkel, én hátrányt szenvedjek, és fizessek, hát...meghagyom másnak a lehetőséget,hadd fizessen a Mávnak kedvére.

2012. dec. 25. 10:30
 13/42 anonim ***** válasza:
91%
Jogi egyetemre jársz és nem ismered a jogaidat, itt kell segítséget kérni hozzá? Ha ez igaz, akkor tényleg fölösleges a jogászképzésbe a pénzt önteni.
2012. dec. 25. 10:32
 14/42 anonim ***** válasza:
87%

Csendesen megjegyezném, a MÁV-nál nincs hetven feletti ellenőr. A történeted több ponton sántít. Pl. nem tudod, hogyan tudták meg az adataidat. Azt ügy nem akarod bedumálni, hogy James Bondot kérték fel, derítse ki a személyazonosságodat. (Fura, hogy a zöld részben még azt írod, hogy a bácsi felírta az adataidat, később meg álmélkodsz, hogy honnan tudják.) Az az ezeroldalas kijelentés már a hangosan röhögjünk kategória. Messze nincs annyi. Ellenőrök pedig olyan ritkán dolgoznak, hogy ennyi idő alatt aligha találkozhattál ugyanazon a vonalon több alkalommal is ellenőrrel. (Én pl. 55 életévem alatt egyszer sem találkoztam vonaton ellenőrrel.)

A helyesírással is gondod van, és az isten mentsen meg minket az ilyen jogászoktól. Köszönjük szépen az igyekezeted, de majd mi megvédjük magunkat, ha bajba kerülünk!

2012. dec. 25. 10:51
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

Mit kaptál? A történetet most találod ki?

A zöldben írod, az öreg felírta az adataidat. Később meg azt, nem tudod, honnan jutott hozzájuk az adatod. Döntsd el, melyik igaz. Csekket nem kaptál. De akkor mit?

Meg tudod írni szépen azt a jogi kifejezést, ami a kapott dolgon megnevezésként áll?

Fellebezésről, panaszról, kifogásról nem tanultál semmit?

2012. dec. 25. 11:01
 16/42 anonim ***** válasza:
85%

A történet már az elején hibázik.

Te a diákoddal CSAK az iskola és a lakóhely között utazhatsz 50% kedvezménnyel.

Erre kértél egy igazolást, hogy utazhass pestre is. Magyarul CSALJ.

Mert CSAK iskola és lakhely között érvényes a kedvezmény, te pedig teljesen másik irányban utaztál volna kedvezménnyel.

Kérdésem:

KI NEM ISMERI A SZABÁLYOKAT?!

Ennyit a jogászokról :)

2012. dec. 25. 11:05
 17/42 A kérdező kommentje:

Üdv!

Ügyes próbálkozás, de hidd el, nálam semmit nem érsz el az ilyesmivel:)

De lássuk amiket felhoztál:

1.Azt írod, hogy a zöldben azt írtam, a bácsi felírta az adataim.Tévedsz.Azt kérdeztem, ELŐFORDULHAT-e,hogy felírta az adataim.Óriási különbség.

2. Több ellenőr is mondta, hogy nagyon sok könyvet kell megtanulniuk, röhögj rajta hangosan, engem ez hidegen hagy, Neked mi az amin röhögnöd kell.(vagy beszélj ellenőrökkel, és meglátjuk)

3.Te milyen járaton szoktál utazni?Speciel én a Budapest-Dunaújváros, és sulihely-Budapest között.MINDIG,ismétlem,MINDIG van ellenőr, tudod az ellenőröket ezért találták ki, hogy ellenőrizzék,jogszerűen utazol-e.Lehet Nálatok lehet ez másképp működik, nálunk így megy.

4.A helyesírással semmi gondom sincs, ez is egy gyenge és erőtlen próbálkozás:)

Tehát summáznám a történeted: hiába kóstolgatsz engem, semmit nem érsz el vele.Az értő olvasást viszont ajánlom elsajátításra.

2012. dec. 25. 11:08
 18/42 A kérdező kommentje:

Egyébként nagyon vicces, ahogy egy ember felvet vmit (esetünkben a "zöldben azt írtad, felírták az adataid, aztán meg álmélkodsz honnan tudták meg"), és mindenki rárepül, mint döglegyek a friss tehénsz.rra:)

Az már persze más kérdés, hogy el sem olvassák előtte, amit írtam, pedig nem ártana...

2012. dec. 25. 11:16
 19/42 anonim ***** válasza:
81%

Én is tisztelettel megkérnélek, hogy ne zaklass privát üzenetben, itt írj, ha szeretnél valamit.

Privátban levelezni nem itt kell és emelt díjas szolgáltatás, csak nem velem.

"Sokan lettünk itt hirtelen nagyon okosok.

De akkor arra adj magyarázatot, miért fogadta el kb 25 ellenőr az igazolásom, ez az 1 pedig nem.

Ha csalni akartam volna, semmilyen igazolást nem kérek, hanem felszállok a vonatra és kalap."

Az, hogy 25 ellenőr szabálytalanul dolgozik, nem jeleti azt, hogy szabályos amit csinálsz. Mondjuk úgy, hogy ha 25x átmész a piros lámpán, és hiába látja mindegyiket rendőr, nem intézkedik, így nem lesz jogkövetkezménye, attól még lehet, hogy a 26. alkalommal látja egy rendőr, és ő intézkedik ellened, és meg is bűntet. Neki sem mondhatod, hogy 25 alkalommal elnézte a rendőr kollégája.

Te tisztában voltál a tetted szabálytalan voltálva, leírtad a kérdésben is, hogy a kedvezményed az iskola és a lakhely között él. Innentől a csalásnak teljes tudatában kellett legyél, mert az igazolást sem véletlenül kérted.

Ha tudod, hogy CSAK iskaol és lakhely között érvényes a kedvezmény mi másért próbálkoztál más útvonalon? Mert csalni akartál. Ez olyan egyszerű mint az 1x1.

Jogész leszel és nem egyértelmű ez az eset neked. Szerinted ha elég lenne egy igazolást kérni, hogy szabályosan utazgass bárhová akkor mi értelme lenne az iskola-lakhely korlátnak? Mindenki kérne igazolást az ország összes vonalára és máris nappalis diákkedvezményt élvezne.

Ne haragudj, de ez az eset a törvények és az üzletszabályzat alapján is tiszta sor...

Jah, és priváttal ne fáradj, letiltottalak. Írj itt ha gondod van.

2012. dec. 25. 11:17
 20/42 anonim ***** válasza:
100%

Több kérdésem is volna:

1. Mi alapján állított ki olyan viszonylatigazolást a Start ügyfélszolgálatosa vagy pénztárosa, amely nem a lakhelyed és az oktatás helye közé szól? Bizonyára már átnézted az üzletszabályzat vonatkozó rendelkezéseit, én is kíváncsi vagyok, tudnál hivatkozni valamelyik fejezetére?

2. Hozzávetőlegesen milyen beszélgetés zajlott le közted és az állítólag 70 éves ellenőr között? Ha ugyanis nem csupán egy teljesárú jegyet adott el neked a diák helyett, hanem írt büntit is, akkor valamikor hozzá kellett jusson az adataidhoz. Ez csakis a te közreműködéseddel lehetséges. Amennyiben semmilyen iratot nem adtál át, úgy az ominózus esetnek semmi köze nincs a büntetésedhez.

3. Utóbbi esetben jó lenne tudni, egyáltalán milyen dokumentumot kaptál a büntetésről és mire hivatkoznak. Mit ír ennek vonatkozásában az üzletszabályzat (hivatkozz, kérlek, másképp nehezen tudunk segíteni).

2012. dec. 25. 11:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!