Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az utasszállító repülőgépeken...

Az utasszállító repülőgépeken van katapult?

Figyelt kérdés

Persze nem mindenkinek, de a pilótáknak van?

És a személyzetnek van ejtőernyője? (Kiknek?)

2011. szept. 7. 19:27
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Bocs, de ezt nem lehet hozzászólás nélkül kibírni. Annyira k*baszott hülye vagy, hogy ezt nem lehet annyiban hagyni!

Vegyünk most egy vadászgépet (csak mert azon tuti, hogy van katapult). Ha ez a gép egy anyahajóról indul és a pilótának nem sikerül felhúznia a gépet akkor hiába katapultál úgyis a vízbe csapódik? NEM

A második ami miatt gyökér vagy!

Mi a francnak hordozná magával a széket amin egy dög nehéz kiürül tartály van? (Amiben a rakéta hajtóanyag volt)

Logikus, hogy az leesik és nem marad az ember seggén!

És a legjobb amin még nevettem is mert annyira idióta vagy! Te marha! Miért kéne a pilótának meghúznia bármit is? Az ejtőernyő magától kinyílik mikor elkezd zuhanni!

Nesze itt van 2 kép. Szerintem mind a két pilóta túlélte!

[link]

[link]

2011. szept. 10. 21:24
 22/33 A kérdező kommentje:

Tessék! Tisztán látszik, hogy az ejtőernyő kinyílik és még a szék is leválik!

http://www.youtube.com/watch?v=nSEoDOLcWWk&feature=related

2011. szept. 10. 21:30
 23/33 A kérdező kommentje:

Nesze zsenikém katapultálás 0 méterről!

http://www.youtube.com/watch?v=pI4SZYqZs2E&feature=related

2011. szept. 10. 21:35
 24/33 anonim ***** válasza:
95%

Látom csak nem bírtad ki hogy ne szólogass be!

"Bocs, de ezt nem lehet hozzászólás nélkül kibírni. Annyira k*baszott hülye vagy, hogy ezt nem lehet annyiban hagyni! "

Én sehol sem beszéltem veled ilyen hangnemben, és még ha igazad is van (mint ebben az esetben) azt normálisan is le lehet írni, nem kell egyből lehülyézni a másikat, mint ahogy én sem hülyéztelek le téged.

"A második ami miatt gyökér vagy! "

Szintén nem hívtalak gyökérnek.

"Mi a francnak hordozná magával a széket amin egy dög nehéz kiürül tartály van? (Amiben a rakéta hajtóanyag volt) "

Ilyet én egy árva szóval sem állítottam hogy a szék rajta maradna, nem tudom ezt honnan vetted...

"És a legjobb amin még nevettem is mert annyira idióta vagy!"

Továbbra is örülök hogy sértegetsz, igazán úriemberhez méltó megszólalás.

" Te marha!"

Látszik hogy milyen közegben nevelkedtél...

"Miért kéne a pilótának meghúznia bármit is? Az ejtőernyő magától kinyílik mikor elkezd zuhanni!"

Sehol sem írtam ilyet, hogy bármit is meg kéne húznia, nem tudom most ezt megint honnan veszed....

A katapultálási magassággal kapcsolatban igazad volt, tévedtem, elismerem. De ettől még nem kell rögtön leh*ézni a másikat, meg lehet írni kultúráltan is, emberhez méltó formában. A videót köszönöm, tanulságos.

2011. szept. 11. 00:03
 25/33 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy csak rosszul fogalmaztál, vagy csak rossz a nyelvtanod:

A katapultálásnak (mint ahogyan le is írtam) van egy minimális magassága, ami alatt nem lehet (vagyis nem érdemes) katapultálni. A katapult ülés ugyanis kirepül X méter magasra (most legyen mondjuk 100m), utána elkezd zuhanni lefele, és nyílik az ernyő, majd a nyitástól számítva X másodperc kell neki, hogy annyira lelassítsa a >>>széket<<< , hogy ne becsapódjon, hanem szépen nyugodtan, mint egy ejtőernyős érjen földet. Az ernyősöknek is megvan az a magasság, amikor legkésőbb >>>>nyitni kell<<<<. Nem tudom mennyi ez a magasság, de legyen mondjuk 1500m. Szóval 1000m-en hiába katapultálnál, az ernyő éppen kinyílik még száguldasz 200-300-al, és szépen becsapódsz. Biztos halál..

Azért hülyéztelek le mert teljesen másra válaszoltál pl: a legelején, hogy az összes utasnak ejtőernyő meg minden. Kicsit lekezeltél. Másrészt meg kioktattál. Válaszolj a kérdésre és kész! Nem állítsd be úgy a mondandódat mintha a másik hülye lenne és ki kéne oktatni!

2011. szept. 11. 00:20
 26/33 anonim ***** válasza:
95%

Abszolúte nem volt bennem lekezelő szándék. A munkámból adódóan mindig a gyors és sallang mentes fogalmazásra kell törekednem, és ez itt a GYK-n is igaz. Ha esetleg lekezelőnek vetted volna, akkor sajnálom, nem volt szándékomban, a kioktatás meg pláne nem. Nem szeretem ha kioktatnak, és én sem szeretek mást kioktatni.

Love, peace, stb...

2011. szept. 11. 00:31
 27/33 anonim ***** válasza:
90%

"hogy annyira lelassítsa a >>>széket<<< " itt elírtam, nyílván nem a széket, hanem az embert.

Viszont a sima ejtőernyősöknél az ember nyitja az ernyőt, meghúzza a kart, és akkor nyílik. Azt nem tudom hogy a mentőernyő automatikusan nyílik-e X magasságon, vagy azt külön kell aktiválni, de a sima ernyőt kézzel nyitják egy rántással.

Ha előző hétvégén nem lett volna szar idő, élőben is megtapasztalhattam volna...

2011. szept. 11. 00:39
 28/33 anonim ***** válasza:
93%

Az első oldalon annak aki sokat írt:

"mit szólna ehhez mondjuk egy 5 éves gyerek szervezete, vagy egy 60 éves nagymamáé?"

Teljesen mindegy, ha a garantált 0%-os túlélési arány már felugrik 30%-ra, az már nagy eredmény. Nem kell a kifogást keresni, aki nem bírja ki a katapultot annak meg mindegy hogy földbe csapódva vagy katapultálás közben hal meg.

---

Egyébként technikailag megoldhatatlan ennyi ember katapultálása egyszerre, nincs meg a szükséges távolság az ülések között, a gép nem bírná ki, stb.

2011. szept. 14. 00:08
 29/33 anonim ***** válasza:

"Teljesen mindegy, ha a garantált 0%-os túlélési arány már felugrik 30%-ra, az már nagy eredmény"

De pont ez a lényeg, hogy még katapulttal is max. csak 0,1%ra ugrik fel, és nem 30%ra. Költséghatákonyság elemzés miatt ezért nem fognak erre egy fillért sem költeni.

Egyébként (az igazat megvallva) egy légitársaság inkább kifizeti egyösszegben (ha erre kerül a sor) a halottak után a pénzt, minthogy esetleg a katapult ülés okozta maradandó sérülések miatt életjáradékot kelljen fizetni...

2011. szept. 14. 18:49
 30/33 anonim ***** válasza:
Mellény az biztos hogy van a gépeken mondjuk nem sokra mész vele ha mondjuk Budapest-Párizs vonalon zuhanni kezdtek XD Hátha a genfi tóba estek XD
2011. okt. 18. 23:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!