Az utasszállító repülőgépeken van katapult?
Persze nem mindenkinek, de a pilótáknak van?
És a személyzetnek van ejtőernyője? (Kiknek?)
Bocs, de ezt nem lehet hozzászólás nélkül kibírni. Annyira k*baszott hülye vagy, hogy ezt nem lehet annyiban hagyni!
Vegyünk most egy vadászgépet (csak mert azon tuti, hogy van katapult). Ha ez a gép egy anyahajóról indul és a pilótának nem sikerül felhúznia a gépet akkor hiába katapultál úgyis a vízbe csapódik? NEM
A második ami miatt gyökér vagy!
Mi a francnak hordozná magával a széket amin egy dög nehéz kiürül tartály van? (Amiben a rakéta hajtóanyag volt)
Logikus, hogy az leesik és nem marad az ember seggén!
És a legjobb amin még nevettem is mert annyira idióta vagy! Te marha! Miért kéne a pilótának meghúznia bármit is? Az ejtőernyő magától kinyílik mikor elkezd zuhanni!
Nesze itt van 2 kép. Szerintem mind a két pilóta túlélte!
Tessék! Tisztán látszik, hogy az ejtőernyő kinyílik és még a szék is leválik!
Nesze zsenikém katapultálás 0 méterről!
Látom csak nem bírtad ki hogy ne szólogass be!
"Bocs, de ezt nem lehet hozzászólás nélkül kibírni. Annyira k*baszott hülye vagy, hogy ezt nem lehet annyiban hagyni! "
Én sehol sem beszéltem veled ilyen hangnemben, és még ha igazad is van (mint ebben az esetben) azt normálisan is le lehet írni, nem kell egyből lehülyézni a másikat, mint ahogy én sem hülyéztelek le téged.
"A második ami miatt gyökér vagy! "
Szintén nem hívtalak gyökérnek.
"Mi a francnak hordozná magával a széket amin egy dög nehéz kiürül tartály van? (Amiben a rakéta hajtóanyag volt) "
Ilyet én egy árva szóval sem állítottam hogy a szék rajta maradna, nem tudom ezt honnan vetted...
"És a legjobb amin még nevettem is mert annyira idióta vagy!"
Továbbra is örülök hogy sértegetsz, igazán úriemberhez méltó megszólalás.
" Te marha!"
Látszik hogy milyen közegben nevelkedtél...
"Miért kéne a pilótának meghúznia bármit is? Az ejtőernyő magától kinyílik mikor elkezd zuhanni!"
Sehol sem írtam ilyet, hogy bármit is meg kéne húznia, nem tudom most ezt megint honnan veszed....
A katapultálási magassággal kapcsolatban igazad volt, tévedtem, elismerem. De ettől még nem kell rögtön leh*ézni a másikat, meg lehet írni kultúráltan is, emberhez méltó formában. A videót köszönöm, tanulságos.
Lehet, hogy csak rosszul fogalmaztál, vagy csak rossz a nyelvtanod:
A katapultálásnak (mint ahogyan le is írtam) van egy minimális magassága, ami alatt nem lehet (vagyis nem érdemes) katapultálni. A katapult ülés ugyanis kirepül X méter magasra (most legyen mondjuk 100m), utána elkezd zuhanni lefele, és nyílik az ernyő, majd a nyitástól számítva X másodperc kell neki, hogy annyira lelassítsa a >>>széket<<< , hogy ne becsapódjon, hanem szépen nyugodtan, mint egy ejtőernyős érjen földet. Az ernyősöknek is megvan az a magasság, amikor legkésőbb >>>>nyitni kell<<<<. Nem tudom mennyi ez a magasság, de legyen mondjuk 1500m. Szóval 1000m-en hiába katapultálnál, az ernyő éppen kinyílik még száguldasz 200-300-al, és szépen becsapódsz. Biztos halál..
Azért hülyéztelek le mert teljesen másra válaszoltál pl: a legelején, hogy az összes utasnak ejtőernyő meg minden. Kicsit lekezeltél. Másrészt meg kioktattál. Válaszolj a kérdésre és kész! Nem állítsd be úgy a mondandódat mintha a másik hülye lenne és ki kéne oktatni!
Abszolúte nem volt bennem lekezelő szándék. A munkámból adódóan mindig a gyors és sallang mentes fogalmazásra kell törekednem, és ez itt a GYK-n is igaz. Ha esetleg lekezelőnek vetted volna, akkor sajnálom, nem volt szándékomban, a kioktatás meg pláne nem. Nem szeretem ha kioktatnak, és én sem szeretek mást kioktatni.
Love, peace, stb...
"hogy annyira lelassítsa a >>>széket<<< " itt elírtam, nyílván nem a széket, hanem az embert.
Viszont a sima ejtőernyősöknél az ember nyitja az ernyőt, meghúzza a kart, és akkor nyílik. Azt nem tudom hogy a mentőernyő automatikusan nyílik-e X magasságon, vagy azt külön kell aktiválni, de a sima ernyőt kézzel nyitják egy rántással.
Ha előző hétvégén nem lett volna szar idő, élőben is megtapasztalhattam volna...
Az első oldalon annak aki sokat írt:
"mit szólna ehhez mondjuk egy 5 éves gyerek szervezete, vagy egy 60 éves nagymamáé?"
Teljesen mindegy, ha a garantált 0%-os túlélési arány már felugrik 30%-ra, az már nagy eredmény. Nem kell a kifogást keresni, aki nem bírja ki a katapultot annak meg mindegy hogy földbe csapódva vagy katapultálás közben hal meg.
---
Egyébként technikailag megoldhatatlan ennyi ember katapultálása egyszerre, nincs meg a szükséges távolság az ülések között, a gép nem bírná ki, stb.
"Teljesen mindegy, ha a garantált 0%-os túlélési arány már felugrik 30%-ra, az már nagy eredmény"
De pont ez a lényeg, hogy még katapulttal is max. csak 0,1%ra ugrik fel, és nem 30%ra. Költséghatákonyság elemzés miatt ezért nem fognak erre egy fillért sem költeni.
Egyébként (az igazat megvallva) egy légitársaság inkább kifizeti egyösszegben (ha erre kerül a sor) a halottak után a pénzt, minthogy esetleg a katapult ülés okozta maradandó sérülések miatt életjáradékot kelljen fizetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!