Tényleg visszahozzák a forgalomba a Concorde típusú utasszállító gépet?
Az egyik haverom mondta, hogy hallotta valahol, hogy visszahozzák a Concorde gépeket! Valaki tud erről valamit?
A válaszokat előre is köszönöm!
Kétlem, maximum csak az ötletet dolgozzák újra, mármint hogy hasonló sebességű gép.
Én semmit nem hallottam róla, a fent írt is csak a saját véleményem.
A Concorde gépeket biztos nem. Amit az első írt, az lehetséges, de a Concorde kényelmetlen volt, és hihetetlenül sokat fogyasztott...
Kár, mert lenyűgöző gépek voltak :)
Kizárt dolog. Túl kockázatos lenne.
Volt szerencsém a nyáron egy Concordera és egy vetélytársára a Tupolev 144-es gépre feljutnom egy múzeumban.
Nem hinném, hogy kényelmetlen lett volna, mert ugyan olyan ülések voltak, mint más gépeken. Valóban maga a gép nagyon szük és alacsony, a pilóta fülke pedig nagyon, de nagyon pici és zsúfolt.
Mindenesetre csodás mindkét gép. Érdekes volt körbejárni és látni egy legendát, pontosabban kettöt.
Azért volt kényelmetlen, mert alacsony, és zsúfolt, a minél keskenyebb törzs miatt :)
Most te el tudsz képzelni egy mai hatalmas Airbushoz szokott kőgazdag európait, ahogy szorong egy Concorde-on? :)
Ahoj!
Biztos, hogy ez nem fog megtörténni. Nincs jelenleg olyan légitársaság, főleg a fapadosok megjelenésével, aki az irtózatos üzemeltetési költségeket állni tudná, ilyen drágán meg senki sem szeretne utazni.
A másik, hogy a tengerentúlon többször már jelezték a gondolatra is, hogy nem kérnek belőle, mert a Concorde által keltett hangrobbanás eléggé megrázó az ottaniaknak.
A harmadik ok, hogy a típus végleges kivonásához a legutolsó nagy baleset járult hozzá, azóta senki semmilyen biztonsági módosításra nem költött a baleset okainak elkerülésére, így biztos, hogy nem felel meg egyik gép sem a biztonsági követelményeknek. Tehát teljesen lehetetlen, hogy a Concorde újra szolgálatba álljon.
A Tu-144-esek miatt meg rohadjon meg az Ukrán vezetés, hogy egy jó részét simán csak szétvágták...
konkordot viztos nem.
viszont terveznek tervezni egyet, egy új szuperszónikus öko utasszállítót. Ha jól emlékszem egy külföldi magazinba láttam a reklámját.
itt is van aztírja 2030ra esedékes hasonló:D
Az egy nagy BULLSHIT, hogy a Concorde kényelmetlen volna. Valóban sokkal kecsesebb, vékonyabb a törzse így nem 3+4+3 vagy 3+3 üléssel hanem 2+2-vel van felszerelve. Tehát nem kellett rajta szorongani, mert az ülések teljesen jók voltak, ugyanolyan jók, mint a nagygépek Business class ülései. És a felszolgált ételek, italok egyaránt a luxus színvonalán voltak. És pont, hogy a "kő" gazdagok jártak vele a magas repülőjegy árak miatt.
Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy ritkítás helyett ügy eltörölték, mint a sicc. Egy igazi legenda volt, egy igazi magas életstílus. Persze akinek ez a fajta luxus és ez a fajta értékrend távol áll, mondjuk az utaskabin térérzete miatt, az gondolom egy Porsche helyett is inkább egy böszme autót vesz. Én meg inkább a sportkocsit, mert nekem az jön be. Már bocsánat a hasonlatért, de nekem ez az elhízott érbászok és bőingek a Concorde-dal összehasonlítva olyanok, mint a Porsche és az S Merci. Kinek a pap kinek a paplan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!