Az utasszállító repülőgépeken van katapult?
Persze nem mindenkinek, de a pilótáknak van?
És a személyzetnek van ejtőernyője? (Kiknek?)
Figyu!
Vigyél magaddal egy ejtőernyőt, ha majd utazol.
Semmi sem tiltja!!!
a sokat író vagyok.
A kérdezőnek ajánlom hogy olvassa el figyelmesebben az 1. és 2. választ plusz az általam írtakat! Nem azért koptattam a bill.-t és az ujjaimat, hogy kötözködjenek velem - már bocs...
Persze, hogy mindent megválaszol, jó hülyén!
Na figyelj! Nem az volt a kérdés, hogy mindenkinek van e ejtőernyője vagy katapultja! Csak a pilótáról kérdeztem, meg a néhány ejtőernyőről ami esetleg a stewardess-eknek van.
Amúgy meg szerinted ha van katapult a gépen (tegyük fel, hogy a pilótának olyan a széke), akkor mi a bánatért lőné ki magát akkor amikor leáll a motor? Nyilvánvaló, hogy a föld felett pár méterrel katapultál!!... stb.
ui: Olvasd el! (Újra)
Az utasszállító repülőgépeken van katapult?
Persze NEM MINDENKINEK, de a pilótáknak van?
És a SZEMÉLYZETNEK van ejtőernyője? (Kiknek?)
De ertetlen vagy!
Nincs senkinek, ergo NINCS a PILOTANAK es NINCS a SZEMELYZETNEK SEM!
A komment megírásának időpontja: tegnap 17:43
A sokat író vagyok.
Az első két válaszoló egyértelműen leírta, hogy az nem fordulhat elő, hogy csak a személyzetnek lenne, a "pór népnek" nem. Tehát vagy mindenkinek, vagy senkinek, de jelenleg senkinek nincs.
Erre írtam olyan indokokat, amelyek végett a lehetetlenség határát súrolja. Az általam írt tényezők 99%a érvényes a pilótákra ugyanúgy mint a stewik-ra, vagy mint rád. -40 fokon mindenki megfagy, teljesen mindegy hogy pilóta vagy nem pilóta. A pilóták ugyan egészségileg valameivel jobb állapotban vannak mint egy átlag ember, de azért ők sem trenírozzák magukat többszörös G hatásokkal. Egészséges átlag emberek, de semmi több. A stewik szép és okos lányok, de "ennyi". Nem képzik őket centriben, vagy egyéb ilyen "kínzó" eszközben.
A személyzet a repülőgépen "szétszóra" helyezkedik el: elől a két pilóta, kicsit hátrébb menve 1-2 stewi, majd a gép farkánál megint 2 stewi. Tehát majdnem ugyanott vagyunk, hogy ahhoz hogy CSAK a személyzet tudjon katapultálni, majdnem a fél gépen le kell robbantani a tetőt. (de ügye olyan meg eleve nem lehet hogy csak a pilótáknak lenne (lsd. 1. válaszoló).
Tehát az értetlenek kedvéért mégegyszer: SENKINEK sincs (ha érdekelnek az indokok, akkor olvasd el amit írtam).
Te baromi hülye vagy.
Mi a szarért nem lehetne szerinted a földbecsapódás előtt katapultálni? Ott meg nincs -40 fok!
Utoljára írok neked, kérlek olvass már utána a dolgoknak mielőtt lehülyézel, jó!
A katapultálásnak (mint ahogyan le is írtam) van egy minimális magassága, ami alatt nem lehet (vagyis nem érdemes) katapultálni. A katapult ülés ugyanis kirepül X méter magasra (most legyen mondjuk 100m), utána elkezd zuhanni lefele, és nyílik az ernyő, majd a nyitástól számítva X másodperc kell neki, hogy annyira lelassítsa a széket, hogy ne becsapódjon, hanem szépen nyugodtan, mint egy ejtőernyős érjen földet. Az ernyősöknek is megvan az a magasság, amikor legkésőbb nyitni kell. Nem tudom mennyi ez a magasság, de legyen mondjuk 1500m. Szóval 1000m-en hiába katapultálnál, az ernyő éppen kinyílik még száguldasz 200-300-al, és szépen becsapódsz. Biztos halál...
És ami nagyon fontos, hogy itt mindig föld feletti magasságról kell beszéljünk. Tehát ha a gép mondjuk 10.000en repül de a himalája felett, akkor lehet hogy már eleve nincs is meg mondjuk a minimális 2000m-es föld feletti magasság... (csak egy példa volt, ne köss bele).
A másik hogyha már odáig eljutottunk hogy a gép teljesen kontrollálhatatlanul zuhan, akkor már tökmindegy...
Ha meg kontrollálható (Ahogy írtam is ) megpróbálják letenni. Ha tudják hogy kényszerleszállás lesz, már "habozzák" is fel a pályát, ott az összes tűzoltó, mentő, stb...
Ha meg a gép nekimegy a hegynek, úgyis b*hato nincs az a katapult, ami segítene....
Kérlek a továbbiakban hozzám ne írj, és ne sértegess. Általános kérdéseket feltehetsz, de hozzám szólóakat ne! Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!