Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki jött elém egy autó és bele...

Ki jött elém egy autó és bele hajtottam és tényleg nekem kéne ki fizetni a kárt?

Figyelt kérdés

Bérelhető elektromos rollerel mentem a járdán tudom az “szabály sértés” akkor mindenki azt követ el.

Volt egy kis felhajtó rész ami még a járdához tartozik egy nagyobb méretű teher autó eltakarta a másik autót aki kanyarodott fel az útról azt veszem észre hogy neki mentem az elejébe fékezni sem volt időm mer szerintem körbe sem nézett!

Ilyenkor ki a híbás én vagy az autós mer az autósnak kéne körültekintően figyelni nincs e ott gyalogos vagy biciklis méghozzá a látás viszonyok korlátozottak voltak.

Az elejét le horzsoltam és a festéket is le vittem és nekem kéne ki fizetni a 80000 forintot nem érzem magam hibásnak én is hibáztam de nem annyit mint a sofőr most mit csináljak vigyen rendőrségre az ügyet?

ma 18:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Vagy kifizeted vagy kihívod a rendőrt és majd ő eldönti ki volt a hibás.
ma 19:00
 2/11 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
92%

Te vagy a hibás. Szabálytalanul közlekedtél a járdán, az autós nem számít ekkora sebességű járműre egy útkereszteződésben.

80.000 Ft egy elég jutányos összeg, szerintem annyiból már nem is fényeznek le egy lökhárítót.

ma 19:14
 3/11 anonim ***** válasza:
68%

Mindketten hibásak vagytok.

De hogy ki felelős a balesetért, azt majd a hatóságok megállapítják.

Vagy elismerted a felelősséget?

ma 19:18
 4/11 Koplárovics Béci ***** válasza:
81%

Ebből a néhány írásjelektől megfosztott mondatból túl sok dolog nem derül ki a pontos szituról. Utólag hiába mész rendőrségre, hasonló módon előadva ők sem fogna tudni semmit mondani. Kamera felvétel segíthetne, de kétlem, hogy van.

"mer az autósnak kéne körültekintően figyelni "

Azért bocs, de te sem közlekedhetsz ész és körültekintés nélkül. Ha úgy rendesen elütnek, akkor a te tested törik darabokra, esetleg te halsz meg, szóval neked sem ártana figyelni, főleg ha mint írod "a látás viszonyok korlátozottak voltak". Ez nem kötekedés, hanem jótanács.

ma 19:20
 5/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kéne fizetned az autós kárát, mert ő hibázott, de viszont te is hibáztál mert a járdán közlekedtél, így a rendőrtől csak büntit kapnál.

Az autóssal konkrétan hogyan állapodtatok meg? Hogyan váltatok el?

ha nagyon ugat és erőszakoskodik hogy fizesd ki a kárát, akkor vidd rendőrségre az ügyet. Nem tudom volt-e ott térfigyelő, vagy ha voltak házak akkor ott kamera?? Mert ha van felvétel az tisztázná jobban az ügyet.

ma 19:43
 6/11 anonim ***** válasza:

Mások szabálytalansága nem mentesít téged a saját szabálytalanságaid következményei alól.

Elmehetsz a rendőrségre, de:

1. Tudod bizonyítani, hogy ő nem volt körültekintő?

2. Legjobb eset: ő büntetést kap, de ettől te még nem fogsz mentesülni, sőt, valószínűleg rosszabbul jársz, mint 80 ezer.

3. Legrosszabb eset: nem tudod bizonyítani, nem kap semmit, te meg még többet perkálhatsz.

A hülyeségnek ára van, ezt most megtanulod.

ma 20:09
 7/11 Mad Max2 ***** válasza:

Az autós a járdán, gyalogosokra kell hogy számítson, nem egy elé beszállguldó rolleresre.

A rollerekre igazából semmijen KRESZ szabály nem vonatkozik

Viszont a károkozásnál, bárhogy is történik, azért alapelvként aza helyzet hogy a károokozó köteles a kárt megtériteni!

Amugy a bérelhető rollernek szerintem kell legyen felelőségbizosítása, igy szerintem a cég biztosítólya állja a kárt,(Ha igaz)

ma 20:18
 8/11 A kérdező kommentje:
5 ös nem vitatkozott higgadtan kezelte megadtam a telefon számom az volt megbeszelve hogy rendezük majd. Voltak bódék de kamera nem volt maximum felesbe fizetném de majd beszélek vele remélem meg tudok vele állapodni rendőrségre nem mászkálnék
ma 20:39
 9/11 Mad Max2 ***** válasza:

Amugy eza telefonszámot cserélünk oszt megeggyezük dolog elég idióta dolog

Utolag senki nem tud semmit bizonyítani, tehát kártéritést sem tud követelni

Ha az én autómba hajtottál volna bele biztos rendört hívtam volna aki rögzitia történteket, utána lehet kártéritést követelni.

Ez valami kitalált történet ugye?.)

ma 20:45
 10/11 A kérdező kommentje:
9 nem kitalált sztori pár napja történt az eset de fotot csinált hogy milyen volt a kocsi és felhívott hogy megjavította és kéri a pénzt
ma 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!