Ki jött elém egy autó és bele hajtottam és tényleg nekem kéne ki fizetni a kárt?
Bérelhető elektromos rollerel mentem a járdán tudom az “szabály sértés” akkor mindenki azt követ el.
Volt egy kis felhajtó rész ami még a járdához tartozik egy nagyobb méretű teher autó eltakarta a másik autót aki kanyarodott fel az útról azt veszem észre hogy neki mentem az elejébe fékezni sem volt időm mer szerintem körbe sem nézett!
Ilyenkor ki a híbás én vagy az autós mer az autósnak kéne körültekintően figyelni nincs e ott gyalogos vagy biciklis méghozzá a látás viszonyok korlátozottak voltak.
Az elejét le horzsoltam és a festéket is le vittem és nekem kéne ki fizetni a 80000 forintot nem érzem magam hibásnak én is hibáztam de nem annyit mint a sofőr most mit csináljak vigyen rendőrségre az ügyet?
10
Hát akkor ez így már átment uzsorás ügybe. Ennek nem lesz vége és addig nem száll le rólad, míg ki nem fizeted neki a kívánt összeget.
Inkább a helyszínen hívtál volna rendőrt, de ugye félted a bőrödet.
Tehát te szabálytalanul közlekedtél és utána lehajtottál az úttestre megfelelő körültekintés nélkül.
A 80 ezer forint valószínű úgy jött ki, hogy megkérdezte egy haverját, hogy mennyiért csinálná meg.
Ha nem fizeted ki, akkor feljelent, a rendőrség megbírságol és akkor már valószínű a haver helyett a márkakereskedés fogja javítani ennek a többszöröséért.
Én a helyedben sűrű elnézéskérések közepette gyorsan kifizetném a 80 ezer forintot (és aláíratnék vele gy papírt, hogy több követelése nincs).
Elég katyvasz helyzet, mert egyrészt, te is hibás voltál a járdán való rollerezés miatt, de - a leírásod szerint én úgy értem- ő ment fel a járdára. Hiába a felhajtó, a járda nem az autóké, de nem is a rollereké. A logika azt sugallja, hogy inkább az autós a hibás, mert ugyan nem rollerezhetnél ott, de ha roller nélkül gyalog futottál volna, akkor is megtörténik a baleset. A roller itt csak lábjegyzetnek hangzik.
A többiekkel kell egyetérteni, hogy azonnal rendőrt kellett volna hívni, de ez már elúszott. Ha pedig betétlapot töltöttetek, és elismerted rajta, hogy hibás vagy, akkor csak perkálni tudsz, de nem tudom, hogy van-e betétlap bérelhető roller esetében. Nem szoktam használni.
Amit tehetsz:
1. Kifizeted a kárt, hogy ne kezdjen pattogni. Esetleg megpróbálod rábeszélni, hogy csak a felét, vagy részletre fizethesd.
2. Ügyvéd, és perre mész, de az lehet, hogy 80000-től több lenne, és el is húzódna pár hónapra vagy évre az ügy.
3. Tiltod a számot, és úgy teszel mintha semmi nem történt volna. Csak vigyázz, mert ha bármilyen módon megtudja, hogy hol laksz, vagy egy helyre jártok gyakran, akkor bármikor összefuthatsz vele, és abból lehetnek kellemetlen szituációk. Illetve ő is léphet ügyvéddel, ha megvannak az adataid, vagy feljegyezte a roller azonosítóját, amit aztán kiad a Lime, vagy Tier - vagy bárkié is legyen.
(Egyébként így utólag belegondolva, az a 80K tényleg túl olcsónak tűnik egy fényezésért. Milyen autó volt ez? Valami átlagos, vagy vadiúj kinézetű? Nekem így kicsit átverésszagú a dolog, és felmerülne bennem, hogy mi van, ha az illető autója alapból karcos volt, vagy nem is érdekli a sérülés, és csak jól jönne neki egy kis extra pénz.)
16
Ebből tanulság, hogy máskor rendőrt kell hívni.
Nem olvastam el a hozzászólásokat.
A kérdésedre a válasz:
Te voltál a hibás amiért nem futottál el.
Tudod ki maradt volna ott...elfutni jó messzire, rolleren rendszám nincs, ismerni nem ismer, úgyhogy behajtani se tudja utólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!