Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1992 Volkswagen golf 3,1.9...

1992 Volkswagen golf 3,1.9 TDI Elállítódhat e a vezérlés attól hogy jobb első kerék visszarakásakor a csavarokat a levegőben húzom meg miközben az autó 2. sebességfokozatban van? A kerék elforgott, azzal együtt a főtengelyt is hajtotta nyilván.

Figyelt kérdés
(vezérműszíj vadiúj, rajt van, vezérléshez nem nyúltam) Utána 2szer indítóztam fulladozós hangot adott nem indult. Mi történt?
2015. febr. 13. 13:45
 1/4 anonim ***** válasza:

He???

Vagyis felrakod a kereket, és attól elállítódhat-e a vezérlése a motornak?

Nem, nem állítódhat el, semmi köze hozzá.

A vezérlés a vezérműszíj, vezérműtengely, főtengely, adagoló, vízpumpa, feszítőgörgőkből áll. Ha ezekhez nyúlsz hozzá, akkor állítódik el a vezérlés.

De inkább ne nyúlj hozzá!

2015. febr. 13. 16:39
 2/4 A kérdező kommentje:

Tudom hogyan működik az autó vezérlése....

Ezért megpróbálom érthetőbben. Az az öntvény ami a főtengelyen van és amin ugye a vezérműszíj van még hordoz magán két nagyobb tárcsát. (kijebb)Az egyik a generátort és a vízpumpát hajtja egy nembordás szíjjal, a másik pedig(a legszélső) erre a nagy tárcsára van rögzítve 4 csavarral. Ez egy kis vékony bordásszíjjal hajtja a szervót olajszivattyúját. Itt piszkáltam bele annyit hogy mikor a szervó oldali kistárcsát levettem a vékony bordásszíjjal együtt, a főtengelyt meghajtottam hátrafelé fél fordulattal. Visszaraktam mindent, majd a kereket a levegőben kezdtem meghúzni, úgy h tapostam a kulcsot, de nem a kerékcsavart hajtottam be hanem magát a KERÉKAGYAT forgattam meg előre. De mivel az autó sebességben volt, és elsőkerék meghajtású így elforgatta a főtengelyt is!

Ezután kétszer indítóztam de nem indult el. Holott a művelet előtt elsőre indult az autó. Most nem merek hozzányúlni se...

2015. febr. 13. 20:07
 3/4 anonim ***** válasza:

"Tudom hogyan működik az autó vezérlése...."

Pedig a kérdésedből nem ez derült ki!

Gondolkozzunk együtt:

Vajon mi a különbség ha 2.-ban motorfékkel lassítod az autót, mint ha 2.-ba rakott váltónál megforgatod előre a kereket és vele együtt a teljes motort vezérlésestől?

Mert szerintem semmi, a hajtás iránya is ugyanaz, mint járó motornál...

A fél fordulatnyi visszatekeréstől se ugrik át egy jól működő vezérlés.

No persze ezt a golfnál nem sokkal tart tovább leellenőrizni, mint amennyi időt a kérdésre szántál.

2015. febr. 13. 21:12
 4/4 A kérdező kommentje:

Ezt értem. Lényegében ugyanaz történt mint mikor betolnak egy autót. A főtengely "manuális" megmozgatása.

De akkor miért nem indul ???

2015. febr. 13. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!