Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » TSI-t vagy CR TDI-t vegyek?

Raczszabi kérdése:

TSI-t vagy CR TDI-t vegyek?

Figyelt kérdés

Autó(használ) vásárlást tervezek a közeljövőben, és leginkább a vw konszern háza táján kacsingatok. Évente max 14ezer km-et mennék, és ebben több rövidebb út lenne, tehát ritkán látná az autó az autópályát. Ezért inkább a benzinesre volna szükségem, de manapság a benzines tsi-k is annyira összetett, bonyolult működésű motorok, hogy a szervizelést illetően már ugyan ott tartanák mint a tdi-vel nem? Késsé unszimpatikus is nekem ez az 1.4ccm-ből 122ló.... élettartamilag lehetséges, hogy még annyit se teljesít mint egy tdi?

Számomra fontos lenne, hogy 200 ezernél ne essen szét, mert eleve 100ezer körüli futással vásárolnám és nem szeretném leváltani egy hamar, a mostani autóm is 8 éve szolgál már.

#élettartam #TDI #autóvásárlás #Volkswagen #TSI #tsi vezérlés #autó audi
2014. dec. 16. 17:09
 1/7 anonim ***** válasza:

A sima TDI az bírja, akár 4-5-600 ezer km-t is elmegy nagyobb gond nélkül.

Ja és a CR TDI sem rossz, csak olajcsere rendszeresen és fasza kis motor lesz.

Az 1.4 TSI meg olyan 250.000 és turbócsere.

De hát ilyen ez a popszakma.

2014. dec. 16. 17:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Én inkább egy szívó benzinest néznék ilyen használatra, azok simán elmennek félmillió km-et is ha vigyáznak rá.
2014. dec. 16. 17:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Tsi-nél fontos a megfelelő jó minőségű olaj az autóba, és nem 20-30 ezrenként, hanem 10, max 15.

A turbó szinte bármelyik autóban kb 250-300 ezernél cserés.

Szidják a Tsi-t, ismerek két példányt, ami túl van a 200-ezren, és se turbó, se láncfeszító gondja nem volt. Tény....odafigyelnek rá.

Cr Tdi is igen jó konstrukció lett.

Egy tény, ha nem 1-2 éves autót veszel, szinte esélytelen hogy 100.000 km körül legyen benne, de elvileg lehetséges.

Ha Tsi, nagyon nézz utána a szervizelésének. Ha cseréltek láncfeszítőt, mert tojtak az olajcserére, akkor elvileg lehet jó a kocis. Tsi hasonló képpen necces vásárlás lehet, mint egy diesel.

Érdemes kipróbálni mit is tud a két motor. Mármint nem hajtva, csak hogy hogyan is mozog városi használatban.

Vezettem Tsi-t, engem meggyőzött,de nem volt pénzem rá.

2014. dec. 16. 19:44
 4/7 A kérdező kommentje:
2-4 éves autóban gondolkozom és csak is olyan ami szervizkönyves, illetve magyarországi első üzembe helyezés. A jelenlegi kocsim is egy szívóbenzin (ford focus 1.4 2006) soha nem volt semmi baja, de tényleg, csak szerviz, de most megtehetném, hogy leváltsam, nagy vágyam volt mindig is hogy legyen egy prémium/prémiumos autóm. Passatot, vagy a4-es audi-t nézegetem, de itt már a szívóbenzin, mint fogalom se létezik egy ideje, úgy hogy marad ami van. Bár az audinál van 1.8t aminek a teljesítményadatait elnézve nem egy agyonfaragott motor (163le-s verzió). Nyerő lehetne ez az 1.8t, kár , hogy a passatban nincs, oda kicsit jobban húz a tárcám és a realitás, valamivel olcsóbb mint az a4 és a tér is tágasabb benne.
2014. dec. 17. 00:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Vegyél valami japánt/koreait, azokban még nincsenek turbós benzines motorok.
2014. dec. 17. 00:22
 6/7 A kérdező kommentje:
Tisztelem a japokat,tetszik a fejlesztesi irányvonal amit képviselnek,de desing nem jön be. Német autót akarok, ez az én egyeni perverzióm ,lehet azért mert mindig is a német autók után vágyakoztam.
2014. dec. 17. 11:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Semmi gond, hogy nem japánt, hanem németet szeretnél.

Nehéz pálya amit választottál...de nem lehetetlen. Nekem az utolsó két autóm kb fél-fél év keresésbe tellett, mire találtam jót, és tényleg jót. Az egyiket 3 évig, a mostanit egy éve használom hiba nélkül.

Ilyen fiatal autónak legyen bármilyen gyártmány, nem olcsó a szervize. Tsi nagyon jól megy, halk, de...ha nem volt karban tartva, még plusz 100-150 ezered bánhatja, de tény, ugyan ez igaz az a crtdi-re is.

Szívó benzinben kisebb a kockázat, de nincs meg benne az az erő ami pl egy tsi, vagy crtdi-ben

2014. dec. 17. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!