Miért lett "menő" a diesel hajtotta autó hazánkban?
Figyelt kérdés
2023. jan. 29. 10:49
A kérdező szavazást indított:
Menő
Nem menő
Semleges
24 szavazat
1/10 anonim válasza:
azért mert jó , van nyomaték és keveset fogyaszt . okosított dízelektől azonali forgalmi elkobzást alkalmaznék
2/10 anonim válasza:
Csak a smoke&charm suttyók körében menő.
3/10 anonim válasza:
Mert régen olcsóbb volt a gázolaj és kevesebbet fogyasztott a benzinesnél. A teher- és haszongépjárműveket pedig alapból dízelmotorral szerelik fel, ugyanis senkinek nem kell a magas fogyasztás.
Én is dízelautót vezetek, viszont azért mert viszonylag sokat megyek.
4/10 anonim válasza:
Nem menő, hanem észszerű döntés olyanoknak akik sokat használják az autót.
5/10 anonim válasza:
Tudod mi a menő? Mondjuk egy c6os corvette.
6/10 anonim válasza:
Évi 30.000km-re ezt választottam.
7/10 anonim válasza:
Nem tudom, hogy mennyire menőség:
1. 220 km-re ingázok.
2. Saját zsebből tankolok, nem fizeti ki helyettem senki. Így 100 km-enként 1 literrel kevesebb is sokat számít a havi költségvetésben. A mostani áraknál főleg! Abban meg nekem nem sokat oszt, vagy szoroz, hogy mi hajtja a kocsit, hogy tempomat be és órákon keresztül fogom a kormányt.
Aki csak bevásárlókocsinak és négykerekű esernyőnek használja az autót, ott nyilván nem létszükséglet a dízel.
8/10 anonim válasza:
De megéri amúgy ilyen messzire ingázni? Biztos van valami oka.
9/10 anonim válasza:
Max azoknak menő akik olcsón akarni csipszulni 200 lóerőre úgy hogy ne kelljen sokat tankolni mert arra már nem telik.Rajtuk kívül nem érdekel senkit hogy dízel-e vagy benzin
10/10 anonim válasza:
Ezt én is észrevettem, úgyhogy jogos a kérdés. Számomra nem menő, viszont elnézve az autókat, a többség számára mégis menő. Elkezdtem figyelni, hogy az új 7 karakteres rendszámokat milyen autókra teszik rá. Ezeket az új rendszámokat azóta 90%-ban 20 éves, egyértelműen Németországból, ill. Ausztriából hozott dízelekre rakták. Szerintem akik ilyet vesznek, azt hiszik, hogy milliárdokat fognak spórolni azon, hogy másfél literrel kevesebbet fogyaszt, mint az ugyanolyan benzines. És ha valami több százezres dolog besz.rik rajt, akkor leadja bontóba (ezt nem én találtam ki, több ilyet is láttam). Én kétszer ültem dízel kocsiban az elmúlt évben, de olyan büdös volt mind a kettő, hogy majdnem odahánytam. Illetve olyan érzés volt mintha egy MTZ-ben lennék. Utána megváltás volt a benzines autómba átülni. Meg az, hogy a benzines gyenge, ez hülyeség. Illetve még annyi, hogy nem csak Magyarországon divat, hanem osztrákoknál, olaszoknál is ez van, konkrétan az említett országokban elvétve láttam csak benzines autót, az elektromos meg nem hogy ritka, hanem gyakorlatilag nem létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!