Tizenéves tartozást követelhet rajtam a BKV?
Bármit követelhetnek. Más kérdés, hogy mit hajthatnak be rajtad.
Persze ha van gerinced...
Természetesen követelhetik, hiszen tartozol, az nem szűnik meg soha. Az elévülés arra vonatkozik, hogy jogi eszközökkel nem hajtható be. Tehát ha nem akarsz nem fizetsz, ez ellen nem tehetnek mást, mint hogy tovább kérlelnek, hátha egyszer beadod a derekad. Elévülésről akkor beszélhetünk, ha 5 évig nem volt semmilyen hivatalos megkeresés. Ha tényleg legalább 12 éves a tartozás és csupán 1 megkeresés volt, akkor az tényleg elévült. Ha viszont csak 9 éves és 4,5 év után volt a megkeresés, akkor nem! Ennek érdemes utána járni, mielőtt meglepetés ér.
Ha valóban elévült akkor dönthetsz úgy, hogy továbbra se fizetsz, de akár fizethetsz is. Én azt tenném, hogy a büntetések számával megyegyező darabszámú, akkori árú diákbérlet árát fizetném be, így megnyugszik a lelkiismeretem, ők is utólag a pénzüknél vannak, de mégse megy rá indokolatlanul egy vagyon.
Nem tudom igazából, tényleg ezer éves sztori, középiskolás korom óta mindig volt és van berletem. Párszor kaptak el általános iskolás koromban. Azóta 1x jött levél,szerintem mikor a 18at betöltöttem. Mostmár mindjárt 30 vagyok. Semmi pontos dátum nincs ezen a "levélen", de tesóm küldte csak a fotót. Egy csekk van benne,meghogy október valahanyadikaig elég X összeget befizetnem és akkor a maradektol eltekintenek. Sima postaládába bedobott valami. Már nem is oda vagyok bejelentve.
Hát nem tudom,azért nem 10-20ezer forintot kérnek,én ezt nem szeretném befizetni.
#4 pont erre vonatkozik az elévülés, ha az megtörtént nem lehet már behajtani. Ezt azok ellen lehet alkalmazni, akikkel szemben időben megindították a jogi lépéseket. Amire szerintem amúgy a BKK-nak nincs pénze, mert a közjegyzőt, per esetén annak a költségeit meg kell előlegezze. Természetesen bevasalják a bliccelőn, de egy per évekig is elhúzódhat, addig meg hiányzik az a pénz az üzemeltetéshez, fejlesztéshez.
Nekem se küldtek fizetési meghagyást, bár én végül önként fizettem, de jóval a határidő után, levélben már fenyegettek a jogi lépésekkel.
Úgy látom, a BKV most ismét megpróbál pénzhez jutni.
A lányom 14 éve él külföldön és pénteken kapott csekkes felszólítást egy követeléskezelőtől. Persze az eredeti összeget nagy vonalúan kissé kevesebbre írták, ha befizeti.
Mindegy hogy mikori a lényeg hogy foglalkozz vele!
A végére kell járni, mert csúnya vége lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!