Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Tizenéves tartozást követelhet...

Tizenéves tartozást követelhet rajtam a BKV?

Figyelt kérdés
Iskolás (tini) koromban büntettek meg párszor,amikor meg nem volt bérletem. Tehát kb 14 éves korom előtt. Azóta már jött 1x egy felszólító levél,amivel nem foglalkoztunk,anyu azt mondta,már elévült. Ennek is már vagy 10 éve. Most kaptam egy új felszólítást,már legalább 12-13 éves tartozásról beszélünk. Kellene ezzel foglalkoznom,ezek már nem evultek el ezer éve?
szept. 9. 16:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Bármit követelhetnek. Más kérdés, hogy mit hajthatnak be rajtad.

Persze ha van gerinced...

szept. 9. 16:08
 2/15 anonim ***** válasza:
95%

Természetesen követelhetik, hiszen tartozol, az nem szűnik meg soha. Az elévülés arra vonatkozik, hogy jogi eszközökkel nem hajtható be. Tehát ha nem akarsz nem fizetsz, ez ellen nem tehetnek mást, mint hogy tovább kérlelnek, hátha egyszer beadod a derekad. Elévülésről akkor beszélhetünk, ha 5 évig nem volt semmilyen hivatalos megkeresés. Ha tényleg legalább 12 éves a tartozás és csupán 1 megkeresés volt, akkor az tényleg elévült. Ha viszont csak 9 éves és 4,5 év után volt a megkeresés, akkor nem! Ennek érdemes utána járni, mielőtt meglepetés ér.

Ha valóban elévült akkor dönthetsz úgy, hogy továbbra se fizetsz, de akár fizethetsz is. Én azt tenném, hogy a büntetések számával megyegyező darabszámú, akkori árú diákbérlet árát fizetném be, így megnyugszik a lelkiismeretem, ők is utólag a pénzüknél vannak, de mégse megy rá indokolatlanul egy vagyon.

szept. 9. 16:24
 3/15 A kérdező kommentje:

Nem tudom igazából, tényleg ezer éves sztori, középiskolás korom óta mindig volt és van berletem. Párszor kaptak el általános iskolás koromban. Azóta 1x jött levél,szerintem mikor a 18at betöltöttem. Mostmár mindjárt 30 vagyok. Semmi pontos dátum nincs ezen a "levélen", de tesóm küldte csak a fotót. Egy csekk van benne,meghogy október valahanyadikaig elég X összeget befizetnem és akkor a maradektol eltekintenek. Sima postaládába bedobott valami. Már nem is oda vagyok bejelentve.

Hát nem tudom,azért nem 10-20ezer forintot kérnek,én ezt nem szeretném befizetni.

szept. 9. 16:28
 4/15 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem évente egyszer - kétszer lekérik a banki adataidat, és ha valamikor találnak pénzt a bankszámládon vagy valamilyen betétben, akkor elveszik a pénzt.
szept. 9. 16:39
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

#4 pont erre vonatkozik az elévülés, ha az megtörtént nem lehet már behajtani. Ezt azok ellen lehet alkalmazni, akikkel szemben időben megindították a jogi lépéseket. Amire szerintem amúgy a BKK-nak nincs pénze, mert a közjegyzőt, per esetén annak a költségeit meg kell előlegezze. Természetesen bevasalják a bliccelőn, de egy per évekig is elhúzódhat, addig meg hiányzik az a pénz az üzemeltetéshez, fejlesztéshez.

Nekem se küldtek fizetési meghagyást, bár én végül önként fizettem, de jóval a határidő után, levélben már fenyegettek a jogi lépésekkel.

szept. 9. 17:33
 6/15 anonim ***** válasza:
56%
Mennyit követelnek?
szept. 9. 21:01
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom, a BKV most ismét megpróbál pénzhez jutni.

A lányom 14 éve él külföldön és pénteken kapott csekkes felszólítást egy követeléskezelőtől. Persze az eredeti összeget nagy vonalúan kissé kevesebbre írták, ha befizeti.

szept. 10. 09:26
 8/15 anonim ***** válasza:

7-es vagyok:

[link]

szept. 10. 09:31
 9/15 anonim ***** válasza:
Látszik hogy nincs pénzük, elővették a régi ügyeket, hátha valaki fizet. Ha mégis fizetési meghagyás, vagy hasonló jönne, fontos, hogy ellent kell mondani, arra hivatkozva hogy elévült.
szept. 10. 09:38
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Mindegy hogy mikori a lényeg hogy foglalkozz vele!

A végére kell járni, mert csúnya vége lehet.

szept. 10. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!