Használt motorblokk eladás után követelhetik vissza a pénzt? A többi lent
Sziasztok!
A lényeg, hogy eladtam egy általam felújított motorblokkot egy illetőnek. Megjegyzem emellé, hogy autójavítással foglalkozok hivatalosan, de a blokkot mint magánszemély egy adásvételivel adtam el, mivel nem a vállalkozásomra vásároltam. Na lényeg a következő, márciusban vitték el a motort innen 200+ km-re kb, egy autóval értejött. Felhív 2 hónap múlva hogy beszerelték a blokkot, majd augusztus közepén újra felhív, hogy elvileg csapágyas lett a blokk és az ő sajátját, amit kivettek az már felújítás alatt van és hogy ez nem kell neki, kiveszik így ahogy van visszahozza és kéri vissza a pénzt (kb 600ezer). Felajánlottam neki normálisan, hogy hozza el az autót és saját költségemre "garanciásan" megjavítom neki csak hozza el. Nem ő nem akarja, neki ez nem kell hanem adjam vissza a pénzt és visszahozza a motort. Én azóta nem veszem fel neki a telefont, írt még üzenetet is, hogy mikor hozhatja, de én nem szeretném tőle visszavásárolni. Van egy olyan sejtésem, hogy csak azért kellett ez neki, mert nem volt mivel járnia vagy szétrúgta akármi. De ha normálisan is használta, szépen elmondtam hogy vállalom a javítását saját költségre, de nem akarta. Na és ilyenkor mit tud ő tenni? Kicsit tartok tőle, hogy nem teljesen komplett az illető, mert elég idegbetegen közölte a dolgot és még fenyegetőzött is azzal, hogy ha nem akarom visszaadni a pénzt, akkor valahogy behajtja rajtam.
Nem tartozol érte felelősséggel. 5 hónap nagyon sok idő, felújítás után amúgy is be kell járatni, gondolom szart rá, aztán széthajtotta. Vagy lehet nincs is baja, csak mint írtad, ideiglenesen kellett neki a tiéd, most meg így feleslegessé vált és kamu indokkal próbálja visszavásároltatni.
Nem kell vele foglalkozni, ha nem hagy békén és még fenyegetőzik is, akkor irány a rendőrség, feljelentés + távoltartási végzés.
Ja, ertem.
A felujitottat megtartja, egy rosszat visszahoz neked, es te fizetsz erte.
Okos, naqgyon okos!
En a kovetkezot tennem, ha tobbszor is keresne, feljelentenem zaklkatasert.
amúgy sem kell parázni, mert semmilyen garanciát nem vállalhatsz. Az hiba, hogy sokat beszélsz, és elmondod, hogy te újítod fel. Ők találtak egy balekot, aki fél év után visszaveszi a más szar blokkját, és még fizet is...
Nos ne légy balek.
Ez egy népi játék, most veled játszák.
Ez egy komplett motor, vagy csak a blokk, hengerfej nélkül?
De ha kicsit is ért hozzá valaki, láthatja egy komplett motornál is, hogy jó, vagy nem jó.
Pláne ha csak egy blokk, elég megnézni a hengereket.
Én is kb 1 hete vettem egy motort, igaz 30 ezerért, de már messziről látszott, hogy csont száraz, semmi olajfolyás.
Szerencséd van, hogy 200km-re van az idióta, rengeteg büdös féreg van, akik mindent ingyen akarnak, horror módon, pofátlanul alkudozni, és beleéli magát, ha nem jön neki össze, agresszív lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!