Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért istenítik mai napig az...

Miért istenítik mai napig az Ikarust?

Figyelt kérdés

Minap láttam facen egy bejegyzést, hogy nem is tudom mennyi Credo buszt adtak át a Volánbusz részére. Alatta 10/8 komment az volt, hogy az Ikarusok jobbak a mai napig. Miért nem lehet elengedni ezeket a 40 éves fémhulladékokat? Jó volt régebben megfagyni meg megsülni a buszon? Meg amikor 7 napból 3x kimaradt a busz? És nem, nem istenítem ezeket a Credo buszokat, de legalább ezek jönnek mennek minden nap, klímások, fűtöttek. Az tény, hogy kevés a hely, meg szétrázza a fejedet, de ez a jó magyar útnak is köszönhető.

Az Ikarus már a gyártásakor is elavult volt, extraként szerepelt az utastér megvilágítása, és a rádiórendszer…. 1990 körüli Mercedes buszon már klíma volt, digitális tábla, automata váltó, állítható ülések.

2023. szept. 24. 17:02
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

20

Igen, a MAN hátsó része borzalmasan szűk és ott nincs elég kapaszkodó sem. Ha sok az utas, akkor hátulról kivergődni az ajtóig nem egyszerű dolog.

„a hangszoró megadja magát és csak sípol”

Ezt én is tapasztaltam, a 25-ös buszon többször is. Egyszer csak elkezdett eléggé hangosan sípolni a hangszóró, néha abbahagyta, de az út nagy részében sípolt, hát eléggé idegesítő.

Nekem kiskoromban a „busz” az Ikarus 620-as volt:

[link]

2023. szept. 29. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!