Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A felvázolt esetben mit tesz...

A felvázolt esetben mit tesz a buszsofőr?

Figyelt kérdés

Van egy helyijáratos busz. A következő megállója egy körforgalom utáni szakaszon lenne, azonban a körforgalom kijáratánál ott áll a rendőr, mert mentőhelikopter érkezése miatt lezárták a szakaszt és nem engedi be a forgalmat. Tehát hogy jól érthető legyen: A szakasz csak az autók számára van ideiglenesen lezárva, hogy biztosítsák a leszállóhelyet a helikopternek, de a gyalogosforgalmat beengedik, tehát a megállóban ott várnak a buszra.

Ilyenkor mit kell tenni a buszsofőrnek?

2023. aug. 27. 16:54
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

#19 Na, ez végre egy megoldás. Leszállítja az utasokat egy közeli megállóban.

"És nem kell hozzá diszpécser sem."

Igen, de miután leszállítja az utasokat, a diszpécser mondja a továbbiakat. :)

2023. aug. 31. 18:05
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

#20 Pontosan. Körbemegy a körforgalmon, kiteszi az utasokat valahol, ahol szabályosan meg tud állni a leszállás időtartamára, jó esetben tájékoztatja őket a közeli lehetőségekről átszállásra, aztán hívja a diszpécsert hogy, na mi legyen a busszal meg vele.

Az előbb még azt mondtad, teoretikus kérdés. Aztán azt mondtad, "megtörtént eset kiszínezve". Akkor már leírhattad volna a megtörtént esetet színezgetés nélkül, és tudnád saját magadtól a választ. Velem nem egyszer, nem kétszer, nem háromszor történt már olyan, hogy valamiért nem ment tovább a busz, nem feltétlen mentés miatt. És mindig ezt csinálták. Vagyis majdnem mindig, sejtésem szerint az a színezés a sztoridban, hogy nem nézed ki egy buszsofőrből, hogy be sem hajt egy körforgalomba, ha nem tud majd kihajtani belőle, pedig autót se vezessen az, aki ennyit nem lát előre.

2023. aug. 31. 18:07
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
A várakozó gyalogosnak meg amúgy tényleg a rendőr meg az internet meg a karórájuk mondja, hogy ne várjanak a buszra. Én pl. ha 2 percet késik a busz, akkor inkább elsétálok amúgy is a következő megállóig, mert nem szeretek ácsorogni, kivéve, ha sok cuccom van.
2023. aug. 31. 18:08
 24/26 A kérdező kommentje:
A kiszínezés nélküli sztoriban a különbség annyi, hogy a lezárt szakasz rövid volt, belátható, volt buszmegálló, de nem állt ott senki (bár a leszállási szándékot ezt nem zárja ki) és a busznak az lett volna az utolsó megállója... A teorikus változat abban különbözik, hogy mi lett volna, ha másként lett volna ez.
2023. aug. 31. 18:35
 25/26 A kérdező kommentje:
A valódi szituációban a busz a körforgalom beállójában állt és nem tudta mit tegyen, ez ihlette a kérdést. Én távolról láttam egy ideig, utána nem tudom mit tett végül.
2023. aug. 31. 18:37
 26/26 anonim ***** válasza:
67%

Nekem az a tapasztalatom, hogy nálunk ilyenkor az a menetrend, hogy a busz kimegy a körforgalomból (kb irányba), megáll az első helyen, ahol szabad neki, ott leengedi az utasokat és tájékoztatja őket, hogy melyik megálló(k) marad(nak) ki, majd pedig kerülőúton amilyen gyorsan tud, visszamegy a saját útvonalára. Ha hamarabb ér a következő megállóba, akkor a menetrend betartása érdekében várakozik kicsit ott. Mindeközben gondolom kapcsolatban van a diszpécserrel, aki ezeket mondja neki. Gondolom mire a körforgalomból kijön és félre tud állni, megvan a diszpécserrel a kapcsolat.

A buszra várakozó vár, aztán ha van esze, egy idő után rájön, hogy hiába teszi, vérmérséklettől függően szitkozódik egyet, aztán megoldja máshogy. Ha a lezárásnak hamar vége, akkor így jártak, pech, hogy pont akkor volt ott a busz. Én mondjuk Budapesten élek, itt még a külvárosi részeken is viszonylag gyakran jár a busz, nem egy órát kell várni a következő opcióra. Bármi baleset, forgalmi változás van, vagy a helyszínen tájékoztatnak hangszórókkal (ahol van digitális kijelző, ott ez is működik), vagy fel tudok menni a Facebookra, és szinte valós időben megtalálom az infót. Kisebb hálózatoknál nyilván nincs kapacitás (és szükség) egy ilyen rendszer fenntartására. Ott marad az, hogy egy idő után feladod.

2024. febr. 14. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!