Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A felvázolt esetben mit tesz...

A felvázolt esetben mit tesz a buszsofőr?

Figyelt kérdés

Van egy helyijáratos busz. A következő megállója egy körforgalom utáni szakaszon lenne, azonban a körforgalom kijáratánál ott áll a rendőr, mert mentőhelikopter érkezése miatt lezárták a szakaszt és nem engedi be a forgalmat. Tehát hogy jól érthető legyen: A szakasz csak az autók számára van ideiglenesen lezárva, hogy biztosítsák a leszállóhelyet a helikopternek, de a gyalogosforgalmat beengedik, tehát a megállóban ott várnak a buszra.

Ilyenkor mit kell tenni a buszsofőrnek?

2023. aug. 27. 16:54
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
67%

#8 A legkonkrétabb válasz. Belgiumban éltem egy kisvárosban, amin keresztül ment valami bicikliverseny. Hetekkel előre tudtuk a munkáltató által, melyik épületbe hogyan nem lehet tömegközlekedéssel és/vagy bringával eljutni. Hetekkel előre tudtuk, mely boltok lesznek nyitva/zárva speciálisan a hozzájuk jutás miatt. Hetekkel előre tudtuk, melyik étterem merre nem szállít ki két napig. Hadd ne soroljam tovább. Buszsofőrnek megmondták, merre menjen, vagy szóltak, hogy adott járat szünetel, gyalogosnak meg jó előre megmondták, merre mi van. Ez itthon is ilyen, ha tervezett a leállás.

Ha meg nem tervezett. Hát a jó isten áldja meg, hát néha én is sietnék, de elengedem a kék villogót, nehogy már a GYALOGOST zavarja, hogy valakinek éppen megmentik az életét! Ráadásul valószínűleg van ott rendőr, aki szól a megállóban várakozó gyalogosnak, hogy hoppá, ne várjon, vagy várjon sokat. Mi a f*szom ez a kérdés? Barlangban nőttünk fel, vagy mi?

2023. aug. 31. 01:30
 12/26 A kérdező kommentje:
Ez egy teorikus kérdés, aminek az a lényege, hogy van egy felvázolt eset és azt elfogadva próbáljuk megválaszolni a kérdést. Lényegtelen, hogy a gyalogos miért várakozik a megállóban. Talán mert azt reméli, hogy pár perc és elszállnak a beteggel vagy takarásban van, messze a baleset és nem is tud róla, hogy nem fog jönni a busz.
2023. aug. 31. 02:44
 13/26 anonim ***** válasza:
67%

Álljunk meg egy szóra. Elméleti kérdésnek akkor van értelme, ha van gyakorlati haszna. Te egy olyan szituációt vázoltál fel, ami NEM TÖRTÉNHET MEG.

2023. aug. 31. 13:43
 14/26 A kérdező kommentje:
Akkor most meg fogsz lepődni, mert ez egy megtörtént eseten alapul, kicsit kiszínezve.
2023. aug. 31. 16:57
 15/26 anonim ***** válasza:
67%

Találd már ki, mit akarsz. Amúgy a buszmegállóban álló gyalogos nézze meg a menetrendet. Ha busz 15 percenként jár, 18 perc után csak elkezd kérdezősködni a környékén. Ha megvan a pontos időpontja az érkezésnek, ha ahhoz képest 10 perccel sem jön, csak kérdezősködik.

Mai világban meg okostelefon, kiguglizza, miért nem jön a busz, bár gondolom most kitalálod, hogy ez akkor történt, amikor még nem volt mobiltelefon sem, a rendőrök meg pacin jártak.

Egy szabály van az életben, és ha mindenki betartaná, egyrészt mindenki boldog lenne, másrészt ez az egész gyakori nem létezne: NE LEGYÉL ÉLETKÉPTELEN HÜLYE

2023. aug. 31. 17:33
 16/26 A kérdező kommentje:

Miért nem válaszolsz a kérdésre? Nekem érdekes módon nem esik nehezemre átgondolni, csak kíváncsi vagyok, hogy más hogyan oldaná fel a szituációt, ezért nem írom le az én megoldásomat. Ennyi az egész kérdés lényege.

De akkor nagyságrendileg felvázolom én hogyan látom:

* Én vagyok a diszpécser. Nem tudok a balesetről.

* Felhív a buszsofőr, hogy nem tud bekanyarodni a menetrend szerinti útjára, mert mentés miatt le van zárva.

* Mit tanácsoljak, mit tegyen?

A dilemmák:

** Lehet, hogy csak néhány percig tart a lezárás, tehát nem érdemes továbbküldeni.

** De a körforgalomban sem várakozhat, mert szabálytalan.

** Mondhatom, hogy menjen kerülőt, de akkor borul a menetrendje.

*** Menjen be másik oldalról, és forduljon meg, hátha mire odaér, már nyitva lesz az útszakasz?

*** Hagyja ki a megállót? Akkor mi lesz az utasokkal, akik ott szállnának le vagy fel?

*** Hagyja ki a megállót, de később tekeredjen vissza oda? Nem borítja ez fel túlságosan a menetrendet?

Hasonló gondolatmenetre lennék kíváncsi és hogy ki hogyan oldaná fel az általa látott dilemmákat, mint diszpécser.

((...És akkor én vagyok az életképtelen hülye, mi? Ha nem tudsz a kérdésre válaszolni, akkor ne válaszolj! Senki nem kíváncsi a kötekedésre.))

2023. aug. 31. 17:44
 17/26 A kérdező kommentje:

Nyilván az is egy dilemma lehet, hogy merrefelé kerüljön úgy, hogy a menetrendje se boruljon fel túlságosan, mert ugye busszal nem lehet akárhová bemenni.

Nem azt kérem, hogy az általam felsorolt pontokat oldjátok fel, hanem saját magatoknak vázoljátok fel, hogy ti miben látjátok a dilemmákat (nyilván sok olyan dolog lehet, amire én nem gondoltam) és azok alapján vázoljatok fel egy megoldást....

2023. aug. 31. 17:46
 18/26 anonim ***** válasza:
De mit szarozol te itt diszpécserrel meg dilemmával? Hát leírtad a kérdésben, hogy OTT VAN EGY RENDŐR!!! Azért a gyalogoson lovagolok, mert a buszsofőr egyértelműen a rendőr jelzéseit követi, vagy leáll vele megbeszélni, mi legyen.
2023. aug. 31. 17:59
 19/26 anonim ***** válasza:
Olyat amúgy még nem láttál, hogy a buszsofőr bemondta a hangosba, hogy "na, mi itt nem megyünk tovább, mindenkinek leszállás?" Mert ilyen is van amúgy. :) És nem kell hozzá diszpécser sem.
2023. aug. 31. 18:00
 20/26 A kérdező kommentje:

A rendőr nem küldheti el másmerre a buszt Legfeljebb annyit mondhat, hogy nem hajthat be, esetleg tájékoztatást adhat a lezárás időtartamáról. Azt értsd meg, hogy a buszsofőr nem arra megy, amerre úri kedve óhajtja. A diszpécser utasíthatja, hogy mit csináljon.

A te feltétlezesed szerint követi a rendőr utasításait, magyarul nem hajt be az útszakaszra. Oké. És akkor mit csinál? Körbemegy a körforgalmon? Visszamegy a buszmegállóba és kiteszi az utasait egy random helyen? Hazamegy a munkából vagy mi?

2023. aug. 31. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!