Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A felvázolt esetben mit tesz...

A felvázolt esetben mit tesz a buszsofőr?

Figyelt kérdés

Van egy helyijáratos busz. A következő megállója egy körforgalom utáni szakaszon lenne, azonban a körforgalom kijáratánál ott áll a rendőr, mert mentőhelikopter érkezése miatt lezárták a szakaszt és nem engedi be a forgalmat. Tehát hogy jól érthető legyen: A szakasz csak az autók számára van ideiglenesen lezárva, hogy biztosítsák a leszállóhelyet a helikopternek, de a gyalogosforgalmat beengedik, tehát a megállóban ott várnak a buszra.

Ilyenkor mit kell tenni a buszsofőrnek?

2023. aug. 27. 16:54
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
94%

Vár, amíg felszabadul az útvonal.

Vagy mégis mire gondoltál? Teát és szendvicset vigyen a buszmegállóban várakozóknak?

2023. aug. 27. 17:09
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Azt, amit a diszpécser mond neki.
2023. aug. 27. 17:11
 3/26 A kérdező kommentje:

#1 Tehát megáll a körforgalomban és blokkolja a forgalmat addig, plusz felborítja a menetrendjét is emiatt? Egyébként én is gondoltam erre a lehetőségre, de nem tudom van-e értelme. Egy alternatív opció az lenne, hogy kihagyja a megállót és megkerüli a lezárást, de akkor 1) hoppon maradnak az ott várók, 2) ugyanúgy felborul a menetrend, mert hamarabb érkezik a kihagyott utáni megállóhoz.

#2 A kérdés az, hogy ha te lennél a diszpécser, akkor mit mondanál neki, hogy mit csináljon?

2023. aug. 27. 18:44
 4/26 anonim ***** válasza:
93%
A buszsofőr követi a rendőr utasításait. Hogy lehetne másképp?
2023. aug. 27. 18:47
 5/26 anonim ***** válasza:
91%
Te ezt most direkt túl akarod bonyolítani?
2023. aug. 27. 18:50
 6/26 anonim ***** válasza:
75%
Elmegy kerülőúton
2023. aug. 27. 20:11
 7/26 anonim ***** válasza:
93%
Nyilván a rendőr utasítása az első. Ha az megállítja, megáll. Ha továbbtereli, akkor nyilván valamelyik kijáraton elhagyja a körforgalmat, majd alkalmas helyen megáll és jelzi a diszpécsernek, mi is van.
2023. aug. 27. 21:34
 8/26 anonim ***** válasza:
91%
A gyalogosokról miért gondolod, hogy olyan hülyék, hogy állnak a buszmegállóban, miközben látják, hogy az út le van zárva, rendőr áll a végén, és idővel jön egy mentőhelikopter is?
2023. aug. 28. 09:27
 9/26 anonim ***** válasza:

Nekem is ez volt fura a kérdésben.

Bár el tudom képzelni ebben az országban, ahol egy balesetező villamos utasának az első kérdése, hogy mikor jön a pótlóbusz.

2023. aug. 30. 12:04
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
#8-9: Ha messze van a baleset helyszínétől a megálló, elképzelhető hogy az utas észre sem veszi hogy le van zárva. Meg ha észreveszi, akkor hol várakozzon, ha nem kap információt az alternatív megálló helyéről
2023. aug. 30. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!