A felvázolt esetben mit tesz a buszsofőr?
Van egy helyijáratos busz. A következő megállója egy körforgalom utáni szakaszon lenne, azonban a körforgalom kijáratánál ott áll a rendőr, mert mentőhelikopter érkezése miatt lezárták a szakaszt és nem engedi be a forgalmat. Tehát hogy jól érthető legyen: A szakasz csak az autók számára van ideiglenesen lezárva, hogy biztosítsák a leszállóhelyet a helikopternek, de a gyalogosforgalmat beengedik, tehát a megállóban ott várnak a buszra.
Ilyenkor mit kell tenni a buszsofőrnek?
Vár, amíg felszabadul az útvonal.
Vagy mégis mire gondoltál? Teát és szendvicset vigyen a buszmegállóban várakozóknak?
#1 Tehát megáll a körforgalomban és blokkolja a forgalmat addig, plusz felborítja a menetrendjét is emiatt? Egyébként én is gondoltam erre a lehetőségre, de nem tudom van-e értelme. Egy alternatív opció az lenne, hogy kihagyja a megállót és megkerüli a lezárást, de akkor 1) hoppon maradnak az ott várók, 2) ugyanúgy felborul a menetrend, mert hamarabb érkezik a kihagyott utáni megállóhoz.
#2 A kérdés az, hogy ha te lennél a diszpécser, akkor mit mondanál neki, hogy mit csináljon?
Nekem is ez volt fura a kérdésben.
Bár el tudom képzelni ebben az országban, ahol egy balesetező villamos utasának az első kérdése, hogy mikor jön a pótlóbusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!