Megteheti az éjszakai járat sofőrje, hogy nem áll meg?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__tomegkozlekedes__..
Minimum kétszer már beléálltál, ahogy a mostani kérdésed elején is felemlegeted, nem csoda, hogy nem kedvel téged.
Az ajtóengedélyezőről még nem hallottam, de szerintem semmi probléma nincs azzal, hogyha csak azokat az ajtókat nyitja ki, ahol jeleztek.
"joga volt téged sem felvenni, akár megálló, akár nem"
Miért? A kérdező milyen viselkedését látta a megállóban, amit úgy ítélt meg, hogy nem való a buszra?
#31 "csak azért, mert utál"
Azért utál, mert paraszt vagy. A parasztság megszegi az utazási szabályzatot. Az utazási szabályzat megszegése esetén a sofőrnek joga van téged eltávolítani/nem felvenni.
"ti mit tettetek volna"
Nem kezdtem volna el jártatni OK NÉLKÜL a pofámat.
"mit tennének"
Hát erre sajnos nem tudok válaszolni, egyrészt nem tömegközlekedek, másrészt nem szokásom beleugatni olyan dolgokba, amihez semmi közöm, szóval sosem voltam még ilyen helyzetben. Ebben te vagy a szakértő, te csinálsz ilyeneket, szóval neked kell tudni, hogy mi a következő lépés.
"Az mindenképpen kötelességszegés, hogy nem vett fel, nem értem az észjádasodat."
Hát az látszik, hogy nem érted, mert ha lenne egy csipetnyi önkritikád, akkor a kérdést sem tetted volna fel és most nem lennénk itt.
"Az utazáshoz rendelkezem érvényes jeggyel/bérlettel"
Ez nem ad jogot az utazási feltételek megszegésére, illetve azok megszegése esetén a sofőrnek jogában áll leszállítani. Ráadásul mivel nem egyszeri esetről beszélünk, ezért joga van eleve fel sem engedni a buszra. Azt megértem, hogy te nem tartod a viselkedésedet elegendő indoknak, de mint már korábban írtam, az üzemeltető nevében a sofőrnek jogában áll intézkedni. A sofőr a "bíró". Az számít, amit ő mond/gondol, nem pedig te. Ha ő neki tele van veled a töke, akkor jogában áll valamelyik pont alapján kirakni téged. Hogy te ezt jogosnak tartod-e, az abszolút lényegtelen, mert nem a tiéd a busz, nincsenek rajta jogaid, csak kötelezettségeid.
"Paraszt meg miért lennék,ha leírtam, hogy normális hangnemben beszéltem vele?"
Azok az emberek igazán vehetnének pár etika órát, akik szerint a hangsúly számít és nem a tartalom. Ha én a létező legbarátiasabb, legaranyosabb, legcukibb hangsúllyal küldelek el téged "a búbánatos isten bús faszába", akkor te attól boldog leszel, mert szép hangsúllyal mondtam? Jól gondold meg a választ.
Nem értem miért vagy felháborodva, te folyamatosan beugatsz neki, beszólogatsz, miért is csodálkozol akkor, hogy nem kedvel? Én se szeretem az ilyen nyugdíjas-féle mindenbe orrát beleütő, mindenre megjegyzést tevő gyalogkakukkokat, mint amilyen te vagy. ¯\_(ツ)_/¯
Az a megálló átfutásos hadművelet pedig, hogy majdnem kiköpted a tüdődet, meg ne hari, de kb. egy vígjáték jelenetbe állta volna meg a helyét, mert semmi értelme nem volt, csak magadból csináltál hülyét. Te egy tipikusan olyan ember vagy, aki csakazértis köti az ebet a karóhoz és még a piszlicsáré dolgokból is folyamatos drámát képes csinálni. Az ilyeneken sokan szoktak ám röhögni. ☝️😄
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!