Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megteheti az éjszakai járat...

Megteheti az éjszakai járat sofőrje, hogy nem áll meg?

Figyelt kérdés
Rendszeresen utazom ezzel a sofőrrel és járattal. Nem mondhatnám, hogy kedvel engem. Amúgyis egy érdekes sofőrnek tűnik,de önkényeskedik az utasokkal, rendszeresen késik nem forgalmi ok miatt, az önkényeskedést már szóvá tettem neki (nem ilyen bunkó módon,trágárkodva illetve ilyen szavakkal), illetve olyan is volt, hogy megállt ott, ahol nincsen megálló, és lerakott ott utasokat, egyszer pont ott akart felszállni egy pár és szaladtak is,de az orruk előtt becsukta az ajtót,pedig ráadásul taxiból vagy valami kocsiból szálltak ki. Ezt is szóva tettem neki, hogy Uram,fel akartak volna szállni. Erre mondja, hogy lehet,de egyébként sem megálló. Erre már csak annyit mondtam, hogy mégis megállt. Tényleg nem értettem a szituációt meg őket is sajnáltam ott az éjszaka közepén,meg az is, hogy közben mást meg lerakott ott többször is. Aztán tegnap is késett 7-8 percet,a csatlakozásra így mindenkinek kb másfél perce volt, hogy odasétáljon. Ahelyett, hogy kinyitotta volna maga az ajtókat,azt az engedélyezőt vagy mit nyomta meg, hogy nekünk kelljen kinyitni,sokan pislogtunk is elsőre, nyilván nem tudtuk,nem az utasnak kell ezt,erre mondom neki, hogy ki kellene nyitni az ajtókat, jó éjszakát. Ezek alapján nem gondolnám, hogy annyira utálnia kellene, főleg hogy eleve nem neki kellene felháborodnia, aztán mégis egy olyat visszaszól, hogy legközelebb megbeszél velem valamit. Kérdezem, hogy mit,erre mondja, hogy majd meglátom és mosolygott. Most meg nem vett fel,megállt de jóval hátrébb a járdaszegélytől,majd továbbment,kivilágítatlanul. Gyorsan elfutottam egy másik megállóhoz,ahol még elérem (tett egy kört, én meg levágtam egy utcán),kiköptem a tüdőmet,erre odaérek és várom megint, és itt sem vett fel. Most mindentől függetlenül (főleg hogy nem egy balhés szemetelő csöves vagyok aki hangoskodik meg felrakja a lábát, legalábbis nem gondolom magam annak...) megteheti ezt? Főleg úgy, hogy van érvényes bérletem, és ezt ő is tudja. Ez kötelességszegés tudtommal,meg eleve ez milyen dolog erkölcsileg? És eleve egy óránként jár a busz.
2023. aug. 13. 03:01
1 2 3 4 5 6
 31/55 A kérdező kommentje:
#26-oshoz lemaradt: A kérdés, hogy megteheti e (én sem hinném,csak azért, mert utál és így áll bosszút,de ki tudja), hogy nem vesz fel utast. Nameg a véleményetekre, hogy ti mit tettetek volna/mit tennének.
2023. aug. 13. 17:38
 32/55 anonim ***** válasza:
54%

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__tomegkozlekedes__..

Minimum kétszer már beléálltál, ahogy a mostani kérdésed elején is felemlegeted, nem csoda, hogy nem kedvel téged.

2023. aug. 13. 17:39
 33/55 anonim ***** válasza:
100%

Az ajtóengedélyezőről még nem hallottam, de szerintem semmi probléma nincs azzal, hogyha csak azokat az ajtókat nyitja ki, ahol jeleztek.

"joga volt téged sem felvenni, akár megálló, akár nem"

Miért? A kérdező milyen viselkedését látta a megállóban, amit úgy ítélt meg, hogy nem való a buszra?

2023. aug. 13. 17:44
 34/55 anonim ***** válasza:

#31 "csak azért, mert utál"

Azért utál, mert paraszt vagy. A parasztság megszegi az utazási szabályzatot. Az utazási szabályzat megszegése esetén a sofőrnek joga van téged eltávolítani/nem felvenni.

"ti mit tettetek volna"

Nem kezdtem volna el jártatni OK NÉLKÜL a pofámat.

"mit tennének"

Hát erre sajnos nem tudok válaszolni, egyrészt nem tömegközlekedek, másrészt nem szokásom beleugatni olyan dolgokba, amihez semmi közöm, szóval sosem voltam még ilyen helyzetben. Ebben te vagy a szakértő, te csinálsz ilyeneket, szóval neked kell tudni, hogy mi a következő lépés.

2023. aug. 13. 17:46
 35/55 anonim ***** válasza:
0%
#33 Korábbi viselkedés.
2023. aug. 13. 17:46
 36/55 A kérdező kommentje:
Hát pedig nem csak én "nem csípem". A 30-ast nem értem. Lehet, hogy helyi járatokon meg vidéken ez megszokott,de ez Budapest. Az mindenképpen kötelességszegés, hogy nem vett fel, nem értem az észjádasodat. Az utazáshoz rendelkezem érvényes jeggyel/bérlettel (utóbbi), a ruházatom nem szennyezett, nem szeszes vagy bármilyen nyitott poharas itallal vagy étellel akartam felszállni, és nem utolsó sorban tudok normálisan utazni. Azt nehogy már idekeverjük, hogy felháborodok az ő hülyeségein. Ezt sem nem napon barnult stílusban tettem, és nem állandóan, nem ezért szállok fel. Nem én mondtam már neki ilyeneket, hogy "önkényeskedő hülye f@sz" meghogy "nem tudom, hogy mi baja van uram,de azt ne az utasokon töltse ki". Elég sokat enged meg magának.
2023. aug. 13. 17:47
 37/55 A kérdező kommentje:
Paraszt meg miért lennék,ha leírtam, hogy normális hangnemben beszéltem vele? Könyörgöm
2023. aug. 13. 17:50
 38/55 anonim ***** válasza:
24%

"Az mindenképpen kötelességszegés, hogy nem vett fel, nem értem az észjádasodat."

Hát az látszik, hogy nem érted, mert ha lenne egy csipetnyi önkritikád, akkor a kérdést sem tetted volna fel és most nem lennénk itt.

"Az utazáshoz rendelkezem érvényes jeggyel/bérlettel"

Ez nem ad jogot az utazási feltételek megszegésére, illetve azok megszegése esetén a sofőrnek jogában áll leszállítani. Ráadásul mivel nem egyszeri esetről beszélünk, ezért joga van eleve fel sem engedni a buszra. Azt megértem, hogy te nem tartod a viselkedésedet elegendő indoknak, de mint már korábban írtam, az üzemeltető nevében a sofőrnek jogában áll intézkedni. A sofőr a "bíró". Az számít, amit ő mond/gondol, nem pedig te. Ha ő neki tele van veled a töke, akkor jogában áll valamelyik pont alapján kirakni téged. Hogy te ezt jogosnak tartod-e, az abszolút lényegtelen, mert nem a tiéd a busz, nincsenek rajta jogaid, csak kötelezettségeid.

"Paraszt meg miért lennék,ha leírtam, hogy normális hangnemben beszéltem vele?"

Azok az emberek igazán vehetnének pár etika órát, akik szerint a hangsúly számít és nem a tartalom. Ha én a létező legbarátiasabb, legaranyosabb, legcukibb hangsúllyal küldelek el téged "a búbánatos isten bús faszába", akkor te attól boldog leszel, mert szép hangsúllyal mondtam? Jól gondold meg a választ.

2023. aug. 13. 17:59
 39/55 A kérdező kommentje:
A 38-asnak én csak az utolsó bekezdésére válaszolnék,mert megragadta ismét a lényeget. Szerinted ilyeneket mondtam neki? Meg ilyen trágár szavakat? Én nemcsak azt írtam, hogy normális hangnemben "okoskodtam",hanem valamhova azt is írtam, talán kétszer is, hogy nem használtam trágár szavakat. Akkor még meg is érteném a hozzáállását. Én is utálnám,ha beleszólnak a munkámba, az már más kérdés, hogy én hogyan végzem a munkámat, meghogy hogyan reagálom le. Sok embernek hatalmas probléma van a fejében.
2023. aug. 13. 18:14
 40/55 anonim ***** válasza:
31%

Nem értem miért vagy felháborodva, te folyamatosan beugatsz neki, beszólogatsz, miért is csodálkozol akkor, hogy nem kedvel? Én se szeretem az ilyen nyugdíjas-féle mindenbe orrát beleütő, mindenre megjegyzést tevő gyalogkakukkokat, mint amilyen te vagy. ¯\_(ツ)_/¯

Az a megálló átfutásos hadművelet pedig, hogy majdnem kiköpted a tüdődet, meg ne hari, de kb. egy vígjáték jelenetbe állta volna meg a helyét, mert semmi értelme nem volt, csak magadból csináltál hülyét. Te egy tipikusan olyan ember vagy, aki csakazértis köti az ebet a karóhoz és még a piszlicsáré dolgokból is folyamatos drámát képes csinálni. Az ilyeneken sokan szoktak ám röhögni. ☝️😄

2023. aug. 13. 19:04
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!