Megteheti az éjszakai járat sofőrje, hogy nem áll meg?
Figyelt kérdés
Rendszeresen utazom ezzel a sofőrrel és járattal. Nem mondhatnám, hogy kedvel engem. Amúgyis egy érdekes sofőrnek tűnik,de önkényeskedik az utasokkal, rendszeresen késik nem forgalmi ok miatt, az önkényeskedést már szóvá tettem neki (nem ilyen bunkó módon,trágárkodva illetve ilyen szavakkal), illetve olyan is volt, hogy megállt ott, ahol nincsen megálló, és lerakott ott utasokat, egyszer pont ott akart felszállni egy pár és szaladtak is,de az orruk előtt becsukta az ajtót,pedig ráadásul taxiból vagy valami kocsiból szálltak ki. Ezt is szóva tettem neki, hogy Uram,fel akartak volna szállni. Erre mondja, hogy lehet,de egyébként sem megálló. Erre már csak annyit mondtam, hogy mégis megállt. Tényleg nem értettem a szituációt meg őket is sajnáltam ott az éjszaka közepén,meg az is, hogy közben mást meg lerakott ott többször is. Aztán tegnap is késett 7-8 percet,a csatlakozásra így mindenkinek kb másfél perce volt, hogy odasétáljon. Ahelyett, hogy kinyitotta volna maga az ajtókat,azt az engedélyezőt vagy mit nyomta meg, hogy nekünk kelljen kinyitni,sokan pislogtunk is elsőre, nyilván nem tudtuk,nem az utasnak kell ezt,erre mondom neki, hogy ki kellene nyitni az ajtókat, jó éjszakát. Ezek alapján nem gondolnám, hogy annyira utálnia kellene, főleg hogy eleve nem neki kellene felháborodnia, aztán mégis egy olyat visszaszól, hogy legközelebb megbeszél velem valamit. Kérdezem, hogy mit,erre mondja, hogy majd meglátom és mosolygott. Most meg nem vett fel,megállt de jóval hátrébb a járdaszegélytől,majd továbbment,kivilágítatlanul. Gyorsan elfutottam egy másik megállóhoz,ahol még elérem (tett egy kört, én meg levágtam egy utcán),kiköptem a tüdőmet,erre odaérek és várom megint, és itt sem vett fel. Most mindentől függetlenül (főleg hogy nem egy balhés szemetelő csöves vagyok aki hangoskodik meg felrakja a lábát, legalábbis nem gondolom magam annak...) megteheti ezt? Főleg úgy, hogy van érvényes bérletem, és ezt ő is tudja. Ez kötelességszegés tudtommal,meg eleve ez milyen dolog erkölcsileg? És eleve egy óránként jár a busz.2023. aug. 13. 03:01
1/55 anonim válasza:
Fantasztikus iromány, csak tudnám, hogy miért ide írod és nem az üzemeltetőnek.
2/55 A kérdező kommentje:
Ma majd bejelentem, hogy nem állt meg kétszer sem. Bár nem tudom, hogy van e értelme, nem hinném, hogy megmerte ezt volna velem tenni,ha nem lenne bevédve. Lehet, hogy paranoiás vagyok,de én már bármit el tudok képzelni.
2023. aug. 13. 04:54
3/55 anonim válasza:
És ide írni van értelme szerinted? Mi tudunk vele csinálni valamit? Nem igazán értem, hogy mégis mit vársz tőlünk, miért ide írtad mindezt.
4/55 anonim válasza:
Gondolom levágta, hogy korábban is te írtál róla hatoldalas panaszt, azért nem kedvel.
5/55 A kérdező kommentje:
#4 Akiről lehet 6 oldalas panaszt írni... Amúgy mondom,ilyet akkor sem tehet szerintem. És eleve nem jelentettem fel.
#3 Az érdekelne, hogy "kívülálló" hogy látja ezt az egészet, illetve hogy van e erre bármi joga, hogy kétszer egymás után ott hagy valakit a megállóban.
2023. aug. 13. 07:08
6/55 anonim válasza:
#5 Mi az, hogy ott hagy valakit a megállóban? A kérdésben azt írtad le, hogy ott nincs is megálló. Ahol nincs megálló, ott a sofőrnek nem kell megállni, az embereknek pedig nem lehet felszállni.
8/55 anonim válasza:
A válasz a kûrva hosszú kérdésedre az, hogy nem, a megállóban várakozó utast nem hagyhatja ott. Az arrafelé szaladót pedig nem illik otthagynia.
9/55 A kérdező kommentje:
#6 Na várjál:
Egyik alkalommal felszálltam a buszra a hivatalos megállóban,fel is vett. Én már a buszon voltam, ezt nem az én megállómban tette akkor azzal a párral, hogy őket ott hagyta,de közben előttük meg mást lerakott ott. Most az én megállómban,nekem nem állt meg,illetve a másikban sem, ahová átfutottam,pedig mindkettő megálló.
2023. aug. 13. 07:18
10/55 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy kicsit hosszan írtam ki a kérdést,de fontosnak tartom az előzményeket,mert aztán kiderül, hogy neadjisten ő egy csodás ember és mégcsodásabb buszsofőr.
2023. aug. 13. 07:21
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!