Megteheti az éjszakai járat sofőrje, hogy nem áll meg?
Kucsit túltoltad nála a leszállásjelzőt... nem volt jogos, hogy nem vett fel, viszont te is nagyokat hibáztál... az, hogy pár embert letett egy nem menetrend szerinti megállóban az nem jelenti azt, hogy az ott állókat fel kéne vennie...
Az, hogy csak az engedélyezőt nyomta meg, nagy kaland, kinyitod, felszállsz, ő meg becsukja... szót nem érdemlő esemény... egyébként ha meg ilyen vagy, ne lepődj meg... bizonyíték hiányában meg csak vádaskodás üresen...
#23 "mégis mi a véleményetek erről"
Na látod pont ez a probléma. Ez nem egy kérdés. Nem vagy kíváncsi a véleményünkre, két okból:
1. Pontosan tudod nagyon jól, hogy amennyiben a történet igaz és a sofőr így cselekedett, akkor az rossz dolog és nyilvánvalóan mindenki rossz véleménnyel van róla. Ezt nem kell megkérdezni. Ezt tudod. És mi is tudjuk, hogy te tudod.
2. Azt is tudjuk, hogy ez egy szokásos ál-kérdés, amiből egy nap látunk százat ezen az oldalon, amikor igazából nincsen semmi kérdés, csak történt veled valami és ezt az oldalt összetéveszted a facebook-kal, valamiért velünk akarod megosztani, de mivel ez mégiscsak egy kérdező oldal ahol muszáj kérdezni, ezért beraksz egy ilyen értelmetlen kamu kérdést, csak hogy ne töröljék az egészet a picsába.
Szóval harmadjára is felteszem: mi a kérdés? Valódi kérdés. Van egyáltalán? Ja, nincs hát. Tudom én, nem kell válaszolni.
Kedves 25-ös! Nem azt írtam, hogy felszállóként kell megnyomnunk az ajtónyitót, az tényleg nem nagy kaland, sőt szerintem egyáltalán nem. Itt ahogy le is írtam világosan,a végállomásra beérve amikor lerakott minket, ahelyett, hogy ő kinyitotta volna az ajtókat, ekkor nyomta meg az ajtóengedélyezőt,ami ugyebár belülről csak akkor nyitja az ajtókat,ha meglett nyomva a leszállásjelző. Namost a végállomáson ki az,aki jelez? Senki sem (nagy ritkán előfordul),mert nem is kell, ezért nem tudtuk.
Ha nincsen valahol megálló, saját magának mond ellent azzal, hogy valakiket rendszeresen lerak ott,de egyszer nem tud felvenni két embert az éjszaka kellős közepén. Saját magának mond ellent,de még ettől eltekintve is, oké, nem kell felvennie a felszallókat ott,de még mindig ott az a szabálytalansága, hogy nem megállóban nyit ajtót és rak le embereket.
Nehogy már még neki álljon feljebb ezek után, jó reggelt kívánok,meg vegye a bátorságot, és nem vesz fel.
Bizonyíték miért ne lenne? Ezen a buszon eleve van kamera,a fedélzetiről vagy ami az utat és a sofőrt, illetve munkavégzését veszi kifejezetten,nem is beszélve. Nem tudtam, hogy nektek is bizonygatnom kellene, biztos csak kreatív sztorikat találok ki... A BKK-nál ott a bizonyíték, emellett legközelebb már videózok is,csak aztán meg azért nem fog megállni a végén...
"még mindig ott az a szabálytalansága, hogy nem megállóban nyit ajtót és rak le embereket"
És mégis mi szabálytalan benne? Az, hogy a sofőr megállón kívül rak le embereket, az 100%-ig hétköznapi dolog a buszozásban. Rengetegen csinálnak ilyet, helyi és helyközi járatokon egyaránt. Egyáltalán nem tiltja semmi.
"Nehogy már még neki álljon feljebb ezek után, jó reggelt kívánok,meg vegye a bátorságot, és nem vesz fel."
Megteheti, mert a busz magántulajdon és a használatát az üzemeltető cég nevében a sofőr engedélyezheti, vagy megtilthatja. Erre simán rámondhatja, hogy a magatartásod nem felel meg az utazási szabályzatnak, így nem szállhatsz fel a buszra. Erre azelőtt kellett volna gondolnod, mielőtt nekiállsz önkéntes rendőrködni.
"Bizonyíték miért ne lenne?"
Senkit nem érdekel a bizonyíték, mert nem követett el semmilyen szabálytalanságot. Joga volt másokat megállón kívül leengedni, joga volt másokat megállón kívül nem felvenni és joga volt téged sem felvenni, akár megálló, akár nem.
MORÁLISAN lehet hogy egy nulla a csávó, de szabálytalanság nem történt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!