Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megteheti az éjszakai járat...

Megteheti az éjszakai járat sofőrje, hogy nem áll meg?

Figyelt kérdés
Rendszeresen utazom ezzel a sofőrrel és járattal. Nem mondhatnám, hogy kedvel engem. Amúgyis egy érdekes sofőrnek tűnik,de önkényeskedik az utasokkal, rendszeresen késik nem forgalmi ok miatt, az önkényeskedést már szóvá tettem neki (nem ilyen bunkó módon,trágárkodva illetve ilyen szavakkal), illetve olyan is volt, hogy megállt ott, ahol nincsen megálló, és lerakott ott utasokat, egyszer pont ott akart felszállni egy pár és szaladtak is,de az orruk előtt becsukta az ajtót,pedig ráadásul taxiból vagy valami kocsiból szálltak ki. Ezt is szóva tettem neki, hogy Uram,fel akartak volna szállni. Erre mondja, hogy lehet,de egyébként sem megálló. Erre már csak annyit mondtam, hogy mégis megállt. Tényleg nem értettem a szituációt meg őket is sajnáltam ott az éjszaka közepén,meg az is, hogy közben mást meg lerakott ott többször is. Aztán tegnap is késett 7-8 percet,a csatlakozásra így mindenkinek kb másfél perce volt, hogy odasétáljon. Ahelyett, hogy kinyitotta volna maga az ajtókat,azt az engedélyezőt vagy mit nyomta meg, hogy nekünk kelljen kinyitni,sokan pislogtunk is elsőre, nyilván nem tudtuk,nem az utasnak kell ezt,erre mondom neki, hogy ki kellene nyitni az ajtókat, jó éjszakát. Ezek alapján nem gondolnám, hogy annyira utálnia kellene, főleg hogy eleve nem neki kellene felháborodnia, aztán mégis egy olyat visszaszól, hogy legközelebb megbeszél velem valamit. Kérdezem, hogy mit,erre mondja, hogy majd meglátom és mosolygott. Most meg nem vett fel,megállt de jóval hátrébb a járdaszegélytől,majd továbbment,kivilágítatlanul. Gyorsan elfutottam egy másik megállóhoz,ahol még elérem (tett egy kört, én meg levágtam egy utcán),kiköptem a tüdőmet,erre odaérek és várom megint, és itt sem vett fel. Most mindentől függetlenül (főleg hogy nem egy balhés szemetelő csöves vagyok aki hangoskodik meg felrakja a lábát, legalábbis nem gondolom magam annak...) megteheti ezt? Főleg úgy, hogy van érvényes bérletem, és ezt ő is tudja. Ez kötelességszegés tudtommal,meg eleve ez milyen dolog erkölcsileg? És eleve egy óránként jár a busz.
2023. aug. 13. 03:01
1 2 3 4 5 6
 21/55 A kérdező kommentje:
Na most megtettem. Időpont,adatok és ráadásul a rendszám tudatában szerencsére ki fogják tudni vizsgálni. Bár az ugye 30 nap, kíváncsi leszek, hogy addig megint ott fog e hagyni a megállóban, és ha igen, akkor hosszú távon mit fogok csinálni.
2023. aug. 13. 13:09
 22/55 anonim ***** válasza:
0%
És még mi fog fogalmam sincs, hogy mi értelme ennek a kérdésnek. És hogy mi a kérdés. És hogy mi közünk van nekünk hozzá.
2023. aug. 13. 13:22
 23/55 A kérdező kommentje:
Felfogási problémákkal nem tudok mit kezdeni, már leírtam egyébként korábban. Nem ti vagytok a BKK,de mégis mi a véleményetek erről az egyáltalán nem szokványos és nem elfogadható problémáról, meghogy ti hogy reagálnátok,ha veletek történt volna.
2023. aug. 13. 13:41
 24/55 A kérdező kommentje:
Ha még mindig nem érted, akkor meg nem kötelező itt lenned.
2023. aug. 13. 13:41
 25/55 BlackSword ***** válasza:
50%

Kucsit túltoltad nála a leszállásjelzőt... nem volt jogos, hogy nem vett fel, viszont te is nagyokat hibáztál... az, hogy pár embert letett egy nem menetrend szerinti megállóban az nem jelenti azt, hogy az ott állókat fel kéne vennie...

Az, hogy csak az engedélyezőt nyomta meg, nagy kaland, kinyitod, felszállsz, ő meg becsukja... szót nem érdemlő esemény... egyébként ha meg ilyen vagy, ne lepődj meg... bizonyíték hiányában meg csak vádaskodás üresen...

2023. aug. 13. 17:13
 26/55 anonim ***** válasza:

#23 "mégis mi a véleményetek erről"

Na látod pont ez a probléma. Ez nem egy kérdés. Nem vagy kíváncsi a véleményünkre, két okból:

1. Pontosan tudod nagyon jól, hogy amennyiben a történet igaz és a sofőr így cselekedett, akkor az rossz dolog és nyilvánvalóan mindenki rossz véleménnyel van róla. Ezt nem kell megkérdezni. Ezt tudod. És mi is tudjuk, hogy te tudod.

2. Azt is tudjuk, hogy ez egy szokásos ál-kérdés, amiből egy nap látunk százat ezen az oldalon, amikor igazából nincsen semmi kérdés, csak történt veled valami és ezt az oldalt összetéveszted a facebook-kal, valamiért velünk akarod megosztani, de mivel ez mégiscsak egy kérdező oldal ahol muszáj kérdezni, ezért beraksz egy ilyen értelmetlen kamu kérdést, csak hogy ne töröljék az egészet a picsába.

Szóval harmadjára is felteszem: mi a kérdés? Valódi kérdés. Van egyáltalán? Ja, nincs hát. Tudom én, nem kell válaszolni.

2023. aug. 13. 17:19
 27/55 A kérdező kommentje:

Kedves 25-ös! Nem azt írtam, hogy felszállóként kell megnyomnunk az ajtónyitót, az tényleg nem nagy kaland, sőt szerintem egyáltalán nem. Itt ahogy le is írtam világosan,a végállomásra beérve amikor lerakott minket, ahelyett, hogy ő kinyitotta volna az ajtókat, ekkor nyomta meg az ajtóengedélyezőt,ami ugyebár belülről csak akkor nyitja az ajtókat,ha meglett nyomva a leszállásjelző. Namost a végállomáson ki az,aki jelez? Senki sem (nagy ritkán előfordul),mert nem is kell, ezért nem tudtuk.

Ha nincsen valahol megálló, saját magának mond ellent azzal, hogy valakiket rendszeresen lerak ott,de egyszer nem tud felvenni két embert az éjszaka kellős közepén. Saját magának mond ellent,de még ettől eltekintve is, oké, nem kell felvennie a felszallókat ott,de még mindig ott az a szabálytalansága, hogy nem megállóban nyit ajtót és rak le embereket.

Nehogy már még neki álljon feljebb ezek után, jó reggelt kívánok,meg vegye a bátorságot, és nem vesz fel.

Bizonyíték miért ne lenne? Ezen a buszon eleve van kamera,a fedélzetiről vagy ami az utat és a sofőrt, illetve munkavégzését veszi kifejezetten,nem is beszélve. Nem tudtam, hogy nektek is bizonygatnom kellene, biztos csak kreatív sztorikat találok ki... A BKK-nál ott a bizonyíték, emellett legközelebb már videózok is,csak aztán meg azért nem fog megállni a végén...

2023. aug. 13. 17:26
 28/55 A kérdező kommentje:
#26 Továbbra is: nem kamu kérdés. Szerinted. És nemcsak válaszolnod nem kell,hanem itt lenned sem. De tényleg, akkor miért? Én nem értek egyet a véleményeddel,de nem szeretnék vitázni, és szerintem itt nem is lehet, úgyhogy elfogadom a véleményed.
2023. aug. 13. 17:29
 29/55 A kérdező kommentje:
Illetve lehet, hogy vannak álkérdések ezen az oldalon, sőt én is tudom,csak nem a tömegközlekedés rovatban szerény véleményem szerint.
2023. aug. 13. 17:30
 30/55 anonim ***** válasza:
0%

"még mindig ott az a szabálytalansága, hogy nem megállóban nyit ajtót és rak le embereket"

És mégis mi szabálytalan benne? Az, hogy a sofőr megállón kívül rak le embereket, az 100%-ig hétköznapi dolog a buszozásban. Rengetegen csinálnak ilyet, helyi és helyközi járatokon egyaránt. Egyáltalán nem tiltja semmi.

"Nehogy már még neki álljon feljebb ezek után, jó reggelt kívánok,meg vegye a bátorságot, és nem vesz fel."

Megteheti, mert a busz magántulajdon és a használatát az üzemeltető cég nevében a sofőr engedélyezheti, vagy megtilthatja. Erre simán rámondhatja, hogy a magatartásod nem felel meg az utazási szabályzatnak, így nem szállhatsz fel a buszra. Erre azelőtt kellett volna gondolnod, mielőtt nekiállsz önkéntes rendőrködni.

"Bizonyíték miért ne lenne?"

Senkit nem érdekel a bizonyíték, mert nem követett el semmilyen szabálytalanságot. Joga volt másokat megállón kívül leengedni, joga volt másokat megállón kívül nem felvenni és joga volt téged sem felvenni, akár megálló, akár nem.

MORÁLISAN lehet hogy egy nulla a csávó, de szabálytalanság nem történt.

2023. aug. 13. 17:36
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!