Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megteheti az éjszakai járat...

Megteheti az éjszakai járat sofőrje, hogy nem áll meg?

Figyelt kérdés
Rendszeresen utazom ezzel a sofőrrel és járattal. Nem mondhatnám, hogy kedvel engem. Amúgyis egy érdekes sofőrnek tűnik,de önkényeskedik az utasokkal, rendszeresen késik nem forgalmi ok miatt, az önkényeskedést már szóvá tettem neki (nem ilyen bunkó módon,trágárkodva illetve ilyen szavakkal), illetve olyan is volt, hogy megállt ott, ahol nincsen megálló, és lerakott ott utasokat, egyszer pont ott akart felszállni egy pár és szaladtak is,de az orruk előtt becsukta az ajtót,pedig ráadásul taxiból vagy valami kocsiból szálltak ki. Ezt is szóva tettem neki, hogy Uram,fel akartak volna szállni. Erre mondja, hogy lehet,de egyébként sem megálló. Erre már csak annyit mondtam, hogy mégis megállt. Tényleg nem értettem a szituációt meg őket is sajnáltam ott az éjszaka közepén,meg az is, hogy közben mást meg lerakott ott többször is. Aztán tegnap is késett 7-8 percet,a csatlakozásra így mindenkinek kb másfél perce volt, hogy odasétáljon. Ahelyett, hogy kinyitotta volna maga az ajtókat,azt az engedélyezőt vagy mit nyomta meg, hogy nekünk kelljen kinyitni,sokan pislogtunk is elsőre, nyilván nem tudtuk,nem az utasnak kell ezt,erre mondom neki, hogy ki kellene nyitni az ajtókat, jó éjszakát. Ezek alapján nem gondolnám, hogy annyira utálnia kellene, főleg hogy eleve nem neki kellene felháborodnia, aztán mégis egy olyat visszaszól, hogy legközelebb megbeszél velem valamit. Kérdezem, hogy mit,erre mondja, hogy majd meglátom és mosolygott. Most meg nem vett fel,megállt de jóval hátrébb a járdaszegélytől,majd továbbment,kivilágítatlanul. Gyorsan elfutottam egy másik megállóhoz,ahol még elérem (tett egy kört, én meg levágtam egy utcán),kiköptem a tüdőmet,erre odaérek és várom megint, és itt sem vett fel. Most mindentől függetlenül (főleg hogy nem egy balhés szemetelő csöves vagyok aki hangoskodik meg felrakja a lábát, legalábbis nem gondolom magam annak...) megteheti ezt? Főleg úgy, hogy van érvényes bérletem, és ezt ő is tudja. Ez kötelességszegés tudtommal,meg eleve ez milyen dolog erkölcsileg? És eleve egy óránként jár a busz.
2023. aug. 13. 03:01
1 2 3 4 5 6
 51/55 BlackSword ***** válasza:
50%

De hallottam már kivozsgálásról, és igaz nem az államügyészség, de nem is az NTSB... Jelen esetben pedig szerintem egy adminisztrációs formaságról lesz szó, amit kiadnak valami R1-es kollagának, aki iktatja, beszél a sofőrtel, aztán nem történik semmi, ráadásul ha van is felvétel azok pont azok amikért kár lett volna eljárást indítani...

Egyébként érdekes, engem még nem hagytak ott a megállóban soha... pedig én is lehetetlen időpontokban tudok utazni, sőt időnként meg is várnak... gondolkozz el, hogy miért...

Illetve őrjöngesz, hiszen aki nem ért veled egyet azt leugatod... lehet ott is így viselkedtél, akkor viszont még meg is állja a viselkedésedre hivatkozva az, hogy kizártak az utazásból... tudod nem elég az érvényes jegy, meg hogy nem bűzlesz, viselkedni is tudni kell...

2023. aug. 14. 18:19
 52/55 A kérdező kommentje:
Hiába mondom, hogy nem őrjöngtem,szitkozódtam meg trágárkodtam a buszon,ha nem hiszed el, akkor nem hiszed el,ez ellen nem tudok mit tenni. Egyébként hogy tudnék írásban őrjöngeni? Meséld már el, hogy kell. Vagy biztos habzik a szám és üvöltök, amiért volt,aki nem nekem adott igazat. Ne röhögtessél már, kérlek. Ha valaki rosszul,vagy nem végzi a munkáját, akkor miért még neki áll feljebb? Meg tegyük fel, hogy a pénztáros vagy egy banki dolgozó sem szolgál ki,ha nem tetszik neki a búrám? Neeee. Továbbra sem tudok mást mondani, mint azt, hogy itt hatalmas problémák vannak egyes emberek fejében.
2023. aug. 14. 20:30
 53/55 A kérdező kommentje:
A sofőr személyéről még annyit, hogy mondom, nem csak nekem volt már vele problémám. Meg az az érdekes egyébként, hogy vagyok jóban más sofőr urakkal.
2023. aug. 14. 20:34
 54/55 anonim válasza:
100%
Mi lett a végkifejlett, mire jutottak a kivizsgálással?
2023. nov. 15. 21:46
 55/55 A kérdező kommentje:
Megállapították, hogy valóban hibázott és elnézést kértek, kirúgni természetesen nem rúgták ki,de nem is kívántam. Azóta egymás közt is megbeszéltük ezt az egészet, azz is mondtam neki, hogy már elsőre megbeszélhettük volna,ha nem hagy ott háromszor, egyszerűen tehát nem volt erre alkalmam. Mostanában a későbbi/korábbi járatot is viszi néha, ilyenkor az egyik kollégájával megyek,akivel jóba is lettem, elmeséltem neki is,(ő is hallotta a kollegájától,csak erősen más tartalommal a sztorit) ő nekem adott igazat.
2023. nov. 20. 20:04
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!