Nem tartjátok igazságtalannak, hogy a nyugdíjasok ingyen utazhatnak, a diákoknak viszont fizetni kell?
Ahoj!
Lehet, hogy rosszul látom a dolgot, de én nem szívesen tennék különbséget a három felsorolt csoport között. Persze azért mert én a fuvarozó szempontjából nézem a dolgokat, ezzel együtt a személyfuvarozónak az az érdeke, hogy minél kevébé függjön az államtól (az állami támogatások igénylése, kifizetése mindig is problémás ügy, a MÁV és a BKV adósságának is jelentős része a jogos, de ki nem fizetett dotáció).
Az EUban bárhová is meg az ember nem talál olyan országot, ahol vagy a saját országbeli, vagy minden EUs nyugdíjas ingyen utazhat. A megoldás szerintem az egységes díjszabás lenne, ami a jelenlegi körülmények között kb. 10-15ft/km-es áron lehetne valahol belőve (ebből már visszajönne a fuvarozó önköltsége, nem kell állami beavatkozás és véleményem szerint nem is megfizethetetlen összegről beszélünk). Az egyetlen kedvezmény, amit adnék, az a bérletjegy (de ezek is azonos díjszabással).
Egy nagyon egyszerű állami eszközzel pedig akármilyen magánvállalkozás bevonható: egy maximált árig (itt legyen 15 ft) a jegyárbevétel adómentes, e felett adózik, így a vállalatoknak is megéri nettóban keresni a pénzt, az államnak nem kerül pénzbe, az embereknek (főleg a dolgozóknak) pedig ésszerű mértékre módosul a jegyár.
Én azt mondom, hogy minden kedvezményt töröljünk el és szabjunk megfizethető, általános jegyárakat!
Szergej
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!