Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nem tartjátok igazságtalannak,...

Nem tartjátok igazságtalannak, hogy a nyugdíjasok ingyen utazhatnak, a diákoknak viszont fizetni kell?

Figyelt kérdés
Nem sajnálom tőlük, de nekik van saját keresetük, míg a diákoknak semmi. Szerintem akkor már ők is megérdemelnék az ingyenes utazást.
2010. okt. 15. 13:07
1 2 3 4
 31/35 Beatrix17 ***** válasza:
55%
Mivel több,mint40évet ledolgoztak már a nyugdijasok,adóztak eleget ennek a tetű országnak!Engedtessék már meg nekik,hogy ingyen utazhassanak a késős,bödös,összefirkált,lerobbanós bkv járatokon!
2010. okt. 15. 17:37
 32/35 anonim ***** válasza:
56%
Igazságtalannak tartom, hogy 65 felett ingyenes, ha nekik is fizetni kellene, rögtön elgondolkodnának rajta, hogy unalmukban lébecolnak-e csúcsidőben a buszokon a dolgozó ember elől elfoglalva helyet!
2010. okt. 15. 19:12
 33/35 anonim ***** válasza:
42%
Én is igazságtalannak tartom, mert neki nem muszáj utazni, a diákoknak és a dolgozó embereknek meg igen. Be lehetne vezetni vissza azt a pecsételős lapot. Havi egyszer (oda-vissza) utazhatnának ingyen és kész. Többet hova akarnak menni? Így is velük van tele a busz és még nyávognak is.
2010. okt. 15. 20:43
 34/35 anonim válasza:
100%
családi pótlékot kapnak? 18éves korukig! és 10.000Ft-ot! abból 4000 a BKV bérlet és ha másfajta bérlet is kell még 5000. akkor 1000Ftból jöjjön ki az egyhónapi kaja+ruha meg minden? a nyugdíjasok is kibírnák ha fizetniük kelle. nem mondom,h 100%os árat, de egy 20%ot ők is kibírnának azért, és lehet,hogy jobban meggondolnák és csak akkor szállnának buszra/vllamosra ha tényleg fontos. nem csak kedvtelésből. az én falumban ezt csinálják ugyanis az öregasszonyok. és egy minimum 1000Ftot havonta ők is fizethetnének! mért a gyerekek nem érdemlik meg? ők kopezik a jövőt. őket nem kell ösztönözni?
2010. okt. 16. 19:12
 35/35 anonim ***** válasza:
48%

Ahoj!

Lehet, hogy rosszul látom a dolgot, de én nem szívesen tennék különbséget a három felsorolt csoport között. Persze azért mert én a fuvarozó szempontjából nézem a dolgokat, ezzel együtt a személyfuvarozónak az az érdeke, hogy minél kevébé függjön az államtól (az állami támogatások igénylése, kifizetése mindig is problémás ügy, a MÁV és a BKV adósságának is jelentős része a jogos, de ki nem fizetett dotáció).

Az EUban bárhová is meg az ember nem talál olyan országot, ahol vagy a saját országbeli, vagy minden EUs nyugdíjas ingyen utazhat. A megoldás szerintem az egységes díjszabás lenne, ami a jelenlegi körülmények között kb. 10-15ft/km-es áron lehetne valahol belőve (ebből már visszajönne a fuvarozó önköltsége, nem kell állami beavatkozás és véleményem szerint nem is megfizethetetlen összegről beszélünk). Az egyetlen kedvezmény, amit adnék, az a bérletjegy (de ezek is azonos díjszabással).

Egy nagyon egyszerű állami eszközzel pedig akármilyen magánvállalkozás bevonható: egy maximált árig (itt legyen 15 ft) a jegyárbevétel adómentes, e felett adózik, így a vállalatoknak is megéri nettóban keresni a pénzt, az államnak nem kerül pénzbe, az embereknek (főleg a dolgozóknak) pedig ésszerű mértékre módosul a jegyár.

Én azt mondom, hogy minden kedvezményt töröljünk el és szabjunk megfizethető, általános jegyárakat!

Szergej

2010. okt. 19. 01:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!