Nem tartjátok igazságtalannak, hogy a nyugdíjasok ingyen utazhatnak, a diákoknak viszont fizetni kell?
14:54 vagyok és még annyit hozzátennék, hogy az aktív keresőkkel szemben a legnagyobb szemétség. Az én szüleim is betegre gürizik magukat és nem tudnák kifizetni a bérletüket.
Ez a szomorú..
Akkor inkább fizessen az idős valamennyit, ha utazni akar, ha más nem a távolságira. Azért ne mondjuk, hogy nem luxus mondjuk unalomból utazgatni. Márpedig elég sokan vannak így.
14:32
Ki beszél itt nyugdíjas bérletről? Pont az aránytalan kedvezmények megszüntetéséről szól a beszélgetés.
Az oktatás pedig befektetés az államnak, mert ő a jövőben a jelenlegi diákokból fog megélni. Például egy szakmájában elhelyezkedő mérnök, simán visszatermeli kéthavonta az egy félévi tandíját (és ez még csak SZJA), két-három év alatt, pedig gyakorlatilag az összes ráköltött forintot. Ezen felül szín tiszta hasznot termel.
A dolgozókat ingázását viszont maximum a cégek tudják részben, vagy egészben finanszírozni. Ha akarják. Pedig ők azok, akik a hasznot termelik.
"Amúgy meg nagyon sok nyugdíjas elég jó nyugdíjat kap."
Te már csak tudod! Ötezer ember elég sok! Igaz hogy a fennmaradó több mint kétmillió kicsit több.
Én is igazságtalannak tartom.
Én is egyetemista vagyok, ettől függetlenül a diákoknak sem adnék ingyenes utazást.
Meg kell érteni, hogy ingyen ebéd nincsen se diáknak se nyugdíjasnak.
Plusz, a diáknak valóban nincs jövedelme emeleltt kiköhögni a5 50%-ot elég sok. A sok nyugger meg ingyen utazik, és nem egyszer csak azért mert meleg van, és társaságban van.
Nagyapám ios átmegy a 15 km-re lévő városba mert ott 10 ft-tal olcsóbb a krumpli. Meg amúgy is ingyen utazik. Ha fizetne érte átmenne szerintetek? Nem.
Én meg fizetem diákként a 10000 ft-os MÁV bérletet havonta.
Tehát válaszul:
Én elvenném a nyugdíjasoktól az ingyen utazást, fizessenek min 50%-ot. De emellett a diákoknak sem adnék ingyenes utazást!
Az meg szar duma, hogy a n yugger 40 évet adót fizetett. Tessék megnézni mióta van SZJA. Utána lehet szövegelni. Plusz lehet hogy ő mennyi adót befizetett, de a mostani diákok a jövő nemzedéke, és ha őket nem támogatjuk, hogy tanuljanak, majd tudásukat itt Magyarországon kamatoztatva itt dolgozzanak, és rengeteg adót fizessenek be, akkor egbaxtuk az egészet... Mert az államnak még annyi bevétele sem lesz a diákjaiból mint az agyonsztárolt nyugdíjasokból...
Azt már meg sem említem, hogy mire én oda kerülök, hogy 40 évt ledolgozom, nemhogy ingyenes utazást, de nyugdíjat sem fogok kapni az államtól. Ha egyáltalán élek addig.
Ingyen ebéd nincs senkinek a mai világban. Én szó nélkül elvenném tőlük az ingyen utazást.
"A diák családi pótlékot kap! Nem zavar?"
Te ökör.
Melyik diák kap családi pótlékot?
Semelyik.
Max az anyja amíg közoktatásban tanul.
Egyetemisták után egy petákot nem kap.
Gondolkozz mielőtt írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!