Ha reggel megbüntet az ellenőr, akkor a csekkel utazhatok ingyen egész nap?
ezt már én is hallottam.
Mondjuk lehet, hogy akkor jogos, ha van bérletem, csak otthon hagytam. Akkor egy csekk épp elég, hisz úgyis be fogom mutatni...
Az egyik csaj ismerősömet meg büntették, (ott voltam) és meg kérdezte, hogy ezzel utazhat-e még haza, a válasz igen volt.
Egyszer én is otthon hagytam véletlenül a tárcámat, a MÁV kaller ismert, így jó fej volt, és csak mosolyogva legyintett, 3 BKV járattal utaztam, még (1,5 óra oda reggel) és szerencsém volt, vissza felé, a Metróba és amikor eggyes villamosra átszálltam (Népligettől utaztam Ferencváros vasút állomás felé), akkor jött még egy, meg mutattam neki a csekket, erre mondta, hogy nem lehet használni, és akart még egy csekket adni én mondtam, én márpedig nem adom oda az adataimat.
Erre ő oké, elteszi a csekket, és vissza keresnek a rendszerben, és megint meg büntetnek.
Egy hónappal később csak egy csekkről jött értesítő, amit ki is fizettem, de roppant felháborítónak találtam, hogy nem tudtam vele haza menni, és kifizettem volna a bírságot.
Tach padról írtam, és véletlen kijelölt és törölt egy mondatott (szokott ilyet)
Már nem emlékszem hogy akartam, írni a lényeg, hogy vissza felé nem volt szerencsém, és a Metróba megbüntettek, és aztán az egyes villamoson is.
A büntetés arra az egy alkalomra szól. Ha újra utazol, ismét kellene jegy, de, mivel nincs, jár az újabb bünti. A büntető cédula nem bérlet.
Az ellenőrök hozzáállásától függ, kinél, hogy kezeli az esetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!