Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nem tartjátok igazságtalannak,...

Nem tartjátok igazságtalannak, hogy a nyugdíjasok ingyen utazhatnak, a diákoknak viszont fizetni kell?

Figyelt kérdés
Nem sajnálom tőlük, de nekik van saját keresetük, míg a diákoknak semmi. Szerintem akkor már ők is megérdemelnék az ingyenes utazást.
2010. okt. 15. 13:07
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
37%

"én se tartom igazságosnak h. ingyenes...Kedvezményes az lehetne, de ingyenes"

A diák családi pótlékot kap! Nem zavar?

2010. okt. 15. 13:50
 12/35 anonim ***** válasza:
56%

"Tehát elvileg megfizették a nyugdíjasok a helyet. Más kérdés,hogy az állam nem arra költötte!

Én nem tartom igazságtalannak! Megdolgoztak már ők azért,hogy ezeken a sz@r buszokon,vonatokon ingyen zötykölődhessenek!"

Ez esetben mindenki, aki nem minimálbéren van, adózik, tehát ilyen alapon ő is utazhatna ingyen, merthogy fizet.

A közlekedési vállalatok pedig cégek, amiket köteleznek, hogy a maguk veszteségére utaztassanak ingyen minden kül- és belföldi 65 év felettit. Tehát azokat is, akik életükben egy percet nem adóztak ide.

2010. okt. 15. 13:52
 13/35 anonim ***** válasza:
43%

"A diák családi pótlékot kap! Nem zavar?"

A diáknak muszáj utazni, hogy eljusson az iskolába, muszáj fizetnie a tankönyveket, egyéb iskolához elengedhetetlen felszerelést (füzetek, íróeszközök, stb.), és a diák még évtizedekig fog ebben az országban élni (jobb esetben), és adójával gazdagítani az országot. Ez a rendszer egy diáknak meg is felel. Azt én sem akarom, hogy mindenki utazzon ingyen.

De akkor tudod mit? A családi pótlék összegével emeljék meg a nyugdíjakat, de töröljék el az ingyen utazgatást. Hamar ki lehet futni abból a pár garasból.

2010. okt. 15. 13:58
 14/35 anonim válasza:
63%
Nem tartom igazságtalannak. Viszont, ha a diákoknak nem kellene fizetniük, akkor a mi bérletünk azonnal drágább lenne, minimum 15000-be kerülne havonta, na ezt érezném felháborítónak. De jó, hogy mindenki másokra hárítaná a fizetnivalóját, a bérlet drága a diákoknak, de minden hétvégén piálni-füvezni az még belefér a költségvetésbe?
2010. okt. 15. 14:24
 15/35 A kérdező kommentje:

Én akár azzal is kiegyeznék, hogy például a reggeli csúcsban ne utazzanak ingyen, ugyanis borzalom ami a járatokon van ilyenkor. Elindulnak a hatalmas húzogatós nemtudommivel reggel 7-kor, aztán a munkába/iskolába igyekvők amikor előzékenyen előre engedik őket, a végén ők maradnak le és jó esetben a harmadik villamossal el tudnak menni.

A családi pótlék pedig rendben van, nade egy egyetemista után már nem jár, szóval ez is kiesik.

2010. okt. 15. 14:27
 16/35 anonim ***** válasza:
69%

*De akkor tudod mit? A családi pótlék összegével emeljék meg a nyugdíjakat, de töröljék el az ingyen utazgatást. Hamar ki lehet futni abból a pár garasból.

Szerintem ezt a megoldást boldogan elfogadná minden 65 év feletti. A családi pótlék kicsit több, mint a nyugdíjas bérlet. Konkrétan 3-szor annyi. 1 gyerek után több, mint 12000 Ft, több gyerek után több (gyerekenként).

A nyugdíjas bérlet kb. 4000 Ft.

Megjegyzem, érettségi előtt a szülő finanszírozza a gyerek bérletét, ha akaja, a csp-ból, ha akarja, másból. Tehát nem kell a saját kereset. Aki meg leérettségizett és diák, nézze meg, mennyibe kerül az államilag finanszírozott oktatása mások adójából, és hasonlítsa össze a nyugdíjas jövedelmével, utána sírjon. Akit meg csak költségtérítésesre vesznek fel, miért nem tanult jobban, menjen szépen dolgozni, nem kell mindenkinek diploma. Ha meg vállalja a költségeket, ne sírjon a havi 4000 Ft miatt se.

Mellesleg mutathatnánk több tiszteletet az idősek iránt, akik kidolgozták a belüket ... értünk. Ők szültek meg, ők taníttattak, ők neveltek fel. Tegyük fel, nem lenne ingyenes a bérlet, de a szüleid nem tudnák kifizetni, de szükségük lenne rá, ezért neked kéne megvenni nekik? Nemet mondanál? Mert én nem..., és ezzel sokan vagyunk még így. Akkor meg nem mindegy, te fizeted vagy az állam a te adódból?

2010. okt. 15. 14:32
 17/35 anonim ***** válasza:
30%

Ez jó ötlet :) Be kell vezetni a reggeli és délutáni csúcs fogalmát, amikor nem lehet ingyen utazni, és tényleg elosztottabb lenne az utazás. Ezt támogatom.

A diákok a bérletre 90% kedvezményt kapnak (távolságira gondolok).

2010. okt. 15. 14:34
 18/35 A kérdező kommentje:
Mondjátok ezt a tandíj dolgot, de teljesen feleslegesen. Aki ugyanis kitanulja a szakmáját, megkapja a diplomát, az utána dolgozni is fog vele, vagyis nagyon hamar visszafizeti az államtól kapott "kölcsönt", méghozzá kamatostúl. Az államnak tehát egyfajta befektetés ez a tandíjrendszer.
2010. okt. 15. 14:42
 19/35 anonim ***** válasza:
83%

"Az államnak tehát egyfajta befektetés ez a tandíjrendszer."

Hát nem éppen! Tudod hogy hány ember végez olyan szakokon amik semmire nem jók semmi hasznot nem jelent az országnak? Egyszerűen hihetetlen hogy milyen végzettségeket találnak ki és diplomát adnak.A végzőnek egy célja van diplomát szerezni, az hogy hasznos tudás van e mögötte senkit nem érdekel!Mit gondolsz miért terjedt el az a kifejezés büfészak?

2010. okt. 15. 14:50
 20/35 anonim ***** válasza:
41%

Hol 90% a diákoknak a távolsági út? Az már elég régen volt. Kb. 2-3 éve 50%. Nekem 3000 Ft egy utam hazáig és vissza. Családi pótlékot nem kapok (21 évesen) és más támogatást sem.

Dolgozni persze dolgozom iskola mellett, amennyit csak tudok. És ilyenkor bizony el vagyok fáradva én is, akkor is, ha nem vagyok idős.

Én egyet értek azzal, hogy a nyugdíjas is fizessen valamennyit. Ugyanis az a nyugdíjas aki mondjuk a minimumot kapja, az egész életében nem dolgozott. Szóval nehogy már sajnáljam.

Tudom, hogy vannak olyanok is, akik dolgoztak és nem kapnak sokat, de hogy kb. ugyanannyiból élek mint ők, az is biztos.

A szüleim nem tudnak támogatni anyagilag, úgyhogy mindent nekem kell megoldani, de mivel 2-en vagyunk csak testvérek szociális támogatást sem kapok.

Szóval én elhiszem, hogy az időseknek nem könnyű, csak az a szörnyű, hogy ők azt hiszik, hogy nekünk annyival jobb. Csak sajnos ez nem így van.

2010. okt. 15. 14:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!