Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mozdonyvezetői fizetések?

Mozdonyvezetői fizetések?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Van itt esetleg olyan, aki ténylegesen tudja, hogy Mozdonyvezetőként a MÁV-nál, mennyit lehet jelenleg keresni? Gondolkodtam már a képzésen, elenleg csak a MÁV indít, de nem sok jót hallottam. Mindenki a Rail Cargo-t preferálja, főleg fizetés terén, de ők sajna nem indítanak képzést.

2023. júl. 24. 14:12
 81/92 anonim ***** válasza:
100%

79:

Augusztus 24.-én jelentkeztem Egyéb Vasúti Járművezetőnek, semmi választ nem kaptam azóta sr

Szeptember 4.-én jelentkeztem Mozdonyra 8.-án jeleztek, hogy nem kerültem be.

2023. szept. 19. 21:03
 82/92 anonim ***** válasza:
35%
Na, most már nem kell gondolkodni rajta, ugyanis létszámstop lett ott is!
febr. 29. 17:39
 83/92 anonim ***** válasza:

Nincs létszámstop, most is keresnek mozdonyvezetőt.

[link]

márc. 13. 12:40
 84/92 anonim ***** válasza:
30%

Nem is értem honna szedte ezt a baromságot…

A MÁV-tól akinek van esze menekül

márc. 13. 12:45
 85/92 Jack2 válasza:

@82

Nincs létszámstop, sőt évente többször is indítanak tanfolyamot, mert nagyon kevés az ember.

aug. 12. 17:27
 86/92 anonim ***** válasza:

Érdekes amúgy, mert a pár év alatt többször is jelentkeztem, mivel folyamatosan fel-le kerülnek ugyanazok a hírdetések. Volt amikor egyből elutasítottak, indoklás nélkül, volt amikor pedig azért utasítottak el, mert lakhely szerint "nem oda tartozom" vagy valami hasonló.

Közben ugyanarra a telephelyre adtam a be a jelentkezést, ugyanazzal az önéletrajzzal.

Csak azt nem értem, ha tanfolyam idejére biztosítanak szállást, meg kapunk fizetést, akkor nem tökmind1....hiszen meglehet oldani a költözést.

aug. 13. 17:37
 87/92 anonim ***** válasza:
Én most is jelentkeztem és én is kaptam a “a meghirdetett munkakör munkavégzési helye alapján a törvényes foglalkoztatás feltételeit nem tudjuk megvalósítani” szöveget.
aug. 13. 19:39
 88/92 anonim ***** válasza:

87

Igen ezt kaptam én is , csak nem jutott már eszembe a pontos szöveg 😅

Szétnéztem a hírdetések között , és megint fent vannak ugyanazok.

Ezekszerint ennyire szelektálnak/nehéz a tanfolyam, vagy sokan otthagyják a MÁVot.

aug. 14. 07:31
 89/92 anonim ***** válasza:

A képzés idejére kapsz szállást ha szükséges. Szerződés szerint adott telepállomásra vesznek fel. Ez azt jelenti, hogy egy helyen van a fel és lejelentkezés. Munkakezdés és végzéskor. Természetesen van lehetőség az áthelyezésre, de nem mindig megy könnyen. Szerencsés ha a bejárás nem okoz gondot. A munkábajárás költségtérítése egyre nehézkesebb. Épp ezért ha van rá mód, fel sem vesznek olyat, aki 30-60 kilométerekről állandóan autóval járna.

Ha a jelentkezésből nem derül ki, hogy te a telepállomás közelébe költöznél, akkor ezt magától senki nem feltételezi. Van, ahol adott a lehetőség szállóra is. Ez nem mindig lehetőség és nem is a legjobb megoldás.

Szelektálnak is és nem egyszerű a képzés.

Elsősorban a legnagyobb nehézség abból adódik, hogy legtöbb ember a jó fizetést látja, nem sok köze volt addig a vasúthoz, ezért nagyon idegen az egész rendszer az egész addigi tapasztalatokhoz képest. Sokan egy sima autós jogosítványhoz hasonlónak tartják. Rengeteg olyan információ és anyag van, amire később nem is lesz szükség, de ugyanúgy tanítják, mint a napi szinten fontos dolgokat. Az oktatás és a vizsgáztatás nem hatékony, elavult. Azoknak akik sikeresen teljesítik, a jelentős része csak a pénzért csinálja. Általában az első hibánál, mert többnyire előfordul... akkor kezdik érzékelni, hogy teljesen más ez a munka, mint amire vállalkoztak.

Egy részük még innen is kiszelektálódik. Aki ráérez, érdeklődő és sikerül jó kapcsolatot kialakítania a rutinosabb dolgozókkal, annak pár év múlva már jó kis alapja lesz ehhez a munkához. Kell mellé szerencse is. Oktatók, kollégák, problémás helyzetek, balesetek. Egy egy apróság is elveheti a kedvét.

aug. 14. 08:13
 90/92 anonim ***** válasza:
Pedig a mai világban 30-60km az semmi, még itthoni viszonylatban is, persze érthető.
aug. 15. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!