Miként lehetne elérni, hogy csökkenjen az autót használók száma, és nőjön a buszon, vonaton utazóké?
Budapesten nem gond a tömegközlekedés, vidéki nagyvárosokban sem vészes, de egyik feluról a másikba vagy onnan városba menő buszok baromi rosszak. Én elsősorban a vidéki tömegközlekedést fejleszteném, sűrűbb járatok legyenek, elfogadható menetidő. Reggeli csúcs amikor iskolások, dolgozók mennek ne legyen tömegnyomor ha kell 2 busz induljon hogy ne legyen tömegnyomor mert az nekem a halálom hogy egymás szájába vagyunk és ha le akarok szállni úgy kell tolongani meg könyörögni hogy álljanak arrébb.
Amedig ez nem fog javulni addig én nem vagyok hajlandó buszozni és vonatozni sem, mert autóval még mindig gyorsabban beérek és mégsem vagok időhöz kötve és nem kell várni, meg a buszmegállóból 10 percet gyalogolni. Ha a tömegközlekedés élhetőbb szintre javul, akkor ezt a kis kényelmetlenséget hajlandó vagyok vállalni.
Meg nem azért költöttem jogsi szerzésre meg autóra hogy buszozzak...
A komfort növelése segítene, nagyobb tisztaság és sűrűbb járatok.
Ki akar 10 percet ácsorogni egy megállóban, pl hidegben, hőségben? Vidéken ez a 10 perc még jóval több is lehet.
Az a baj, csak magam nézve:
Munkahely kocsival 5-8 perc.
Tömegközlekedés átszállással 30 perc.
Gyalog meg 35 perc.
Szóval vagy autózok és akkor marad időm, vagy legyalogolom.
@18
Detto ugyanez a helyzet. Bringával viszont 10 perc. Mindig! Ott nincs dugó, nincs baleset stb 10 perc konstans, könnyű vele számolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!