Miként lehetne elérni, hogy csökkenjen az autót használók száma, és nőjön a buszon, vonaton utazóké?
Vidéken nagyon rossz a tömegközlekedés. Ha normális minőségű és gyakoriságú járatok lennének, akkor TALÁN elgondolkoznék rajta.
Viszont nekem sokkal többet ér az hogy magam ura vagyok, nem vagyok időhöz kötve, nem kell más utasokkal osztoznom, tisztaság van, olyan hőmérséklet van amilyet én akarok, és még lehetne sorolni...
A tömegközlekedésnek egyetlen egy előnye van, hogy olcsóbb. De sokkal több a negatívum, és inkább kifizetem az autó üzemeltetésével kapcsolatos költségeket
2: Például a környezetvédelem miatt? Nem tudom, csak egy ötlet. Szerinted?
A többieknek köszi, vannak hasznos tippek.
5-10 évente jogosítvány felülvizsgálat.
Járművek műszaki vizsgájának komolyan vétele.
Illetve szerintem jót tenne eredményes fellépés a bliccelőkkel/alja néppel a tömegközlekedése akik hangosan zenét hallgatnak, dobálják a kaját stb
Nagyobb városokban a meglévö jármüparkot korszerüsíteni, sokkal több járatot beállítani (hogy ne legyen tömeg rajta), a jármüveket rendszeresen (minimum naponta) alaposan takarítani, hogy ne ragadj az üléshez, a nem megfelelöen viselkedö utasokat azonnal leszállítani.
Vidéken ugyanez, plusz kellö járatsürüség, igények felmérése és ehhez alkalmazkodás, a különözö vonakal egyeztetése, átszállási idö minimalazásása, pontos menetidök.
Mellesleg a mostani buszok annyira rossz minöségüek, hogy környezetvédelmi szempontól nem jelentenek semmi pluszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!