Hogy tudok beutazni az egyetememre, hogy érvényesíthessem a diákigazolványom?
Most passzív féléven vagyok, így az őszi félévre nem volt matricám, februártól fogok újra járni. Az érvényesítő matrica majd később fog megérkezni, addig tudok igazolással utazni, de ahhoz is valahogy be kell jutnom, hogy kérjek.
Ha megveszem a kedvezményes Budapest bérletet és ellenőriznének+megbüntetnek, akkor utólag is elfogadják az igazolást?
Csak az eredeti igazolást fogadják el? Esetleg nyomtatott formátumot is elfogadják?
Az órarendemtől is fog függni, hogy alakulnak a dolgok. Lehet az első hétfői napon már lesznek óráim, de lehet nem is lesz egyből órám és van idő arra, hogy az egyetem kipostázzon nekem igazolást. De valószínűleg péntek reggel Neptun-bejelentkezés, hétfőn 8tól pedig lesz órám. Pénteken még tudok írni a TO-nak, hogy küldjenek igazolást, de azt csak kinyomtatott formában tudom, így bemutatni és hétfőn tudom az eredetit felvenni. (Lehet vonatoznom is kell + legalább 2 busz Budapesten belül)
Most komolyan azon megy a vergődés, hogy hogyan tudsz elutazni Budapestre?
Veszel egy jegyet és felszállsz a vonatra.
Nehéz ez?
Nem erről van szó. A feljutást megoldom, itt is mondtak jó tippet, hogy lehet kedvezményes jegyeket venni vonatra máshogy is.
Pesten belül van gondom. Valószínű lesz a kezemben egy papír, ami igazolja, hogy diák vagyok, jogosult vagyok a kedvezményre. De nem az eredeti papír lesz nálam nagyjából 1 órás úton, amikor bemegyek az eredetiért. Tapasztalatom szerint 99% h nem fogják elkérni, abban az 1%-ban pedig szerintem szintén pici az esély, hogy most elkezdik nézegetni, hogy eredeti vagy másolat.
Tehát vagy tartok attól, hogy belekötnek és veszek legalább 2 vonaljegyet, majd egy óra múlva bérletet.
Vagy bevállalom, hogy már reggel bérlettel utazom.
#12 Most vagyok passzív félévben, akkor már nem leszek. Tehát aktív hallgató leszek újra, így rendelkezni fogok diákkedvezménnyel, csak mivel vidéki vagyok valahogy be kell jutnom az egyetemre, hogy megkapjam a papírt róla.
Azért írtam le, mert 11-12 válaszból arra következtettem, hogy nem érthető, amit írok.
#15 Például mert ezt nem tudtam? Pont ezért írtam ki, hogy olyen megoldásokról halljak, amiről nem tudok.
Hallod, küldjünk 700 forintot 2 db vonaljegyre, hogy ez a hatalmas problémád megszűnjön?
Küldd a számlaszámod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!