Lehet megéri bliccelni?
Rendszeresen minden nap járok bkvval és egy évben olyan 3 - 4 szer találkozom ellenőrrel.
Egy lenne a zsebemben és ha jön az ellenőr megpróbálom lyukasztani ha nem jön össze nem fogadja el az ellenőr akkor 12 ezer ftot kell adni neki, így olyan két három hónaponta kaphatok egy bírságot de még így is olcsóbban jövök ki ha havi 9500ért veszek bérletet
"Az üzletszabályzat és a díjszabás alapján 25.000 forint pótdíjat köteles fizetni a pótdíj kiszabását követő 30 naptári napon belül az az ügyfél, aki
jegy nélkül, érvénytelen jeggyel, bérlettel, utazási igazolvánnyal utazik, nem rendelkezik egyéb utazásra jogosító érvényes okmánnyal, valamilyen kedvezményt jogosulatlanul vesz igénybe, illetve a kedvezmény igénybevételének jogosságát igazolni nem tudja;"
Tehát aki érvényes jeggyel utazik, azt nem büntetheti meg az ellenőr. Az nincs megemlítve, hogy aki jegy nélkül utazOTT, azt megbüntethetné.
#14 én is tudom idézgetni a bkk oldalát, parancsolj:
"Jegyérvényesítés – papír jeggyel
A vonaljegyet az M1, M2, M3, M4 vonalakon az utazás megkezdése előtt, a többi közlekedési eszközön a felszállás vagy a jármű elindulása után azonnal érvényesíteni kell."
#15 Lehet, de ez nincs feltüntetve a pótdíjazási szabályoknál. Szóval az utazás megkezdése után azonnal érvényesíteni kell a jegyet, de pótdíjat csak akkor kell fizetned, ha az ellenőr elkap úgy, hogy nincs érvényes jegyed.
Lehet, hogy a BKV-nál nem erre gondoltak a szabályok megfogalmazásakor, de ezt jelenti.
Hát, ezzel a stratégiával lehet, hogy tudsz valamicskèt esetleg spórolni, de az ellenőrzések tervezhetetlensége és a további spórolás iránti késztetés miatt állandóan azt fogod lesni, nincs-e kontroll. És ez akkor is egy bizonyos szintű stressz, ha nem vallod be magadnak. Nos, ebből én biztosan nem kérek.
Ráadásul én rengeteg első ajtós járművet használok meg a kisföldalattit, így gyakorlatilag napi szinten ellenőriznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!