Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lehet megéri bliccelni?

Lehet megéri bliccelni?

Figyelt kérdés

Rendszeresen minden nap járok bkvval és egy évben olyan 3 - 4 szer találkozom ellenőrrel.

Egy lenne a zsebemben és ha jön az ellenőr megpróbálom lyukasztani ha nem jön össze nem fogadja el az ellenőr akkor 12 ezer ftot kell adni neki, így olyan két három hónaponta kaphatok egy bírságot de még így is olcsóbban jövök ki ha havi 9500ért veszek bérletet

2022. okt. 25. 07:31
1 2 3
 1/22 Morzsi007 ***** válasza:
62%
Persze. Biztos sokan csinálják.
2022. okt. 25. 07:34
 2/22 anonim ***** válasza:
37%
Van pár járat, ahol gyakran van ellenőr: metrók, 1-es, 4-es, 6-os villamos, 7-es buszcsalád. A többin úgy van, ahogy írod. Ha nem a felsorolt járatokkal utazom, én se veszek jegyet vagy bérletet. Ha elkap az ellenőr, kifizetem a pótdíjat, de addigra a többszörösét megspórolom a blicceléssel.
2022. okt. 25. 08:10
 3/22 anonim ***** válasza:
66%
Micsoda csaló, ingyenélő népség jár ide?! Ha nem akartok bérletet venni, akkor sétáljatok szépen. A tömegközlekedés egy szolgáltatás, amiért fizetni kell. Ha nem teszed, az majdnem olyan, mintha lopnál. Tisztességes ember nem csinál ilyet szándékosan, rendszeresen. (És nem arról beszélek, amikor mondjuk vkinek véletlenül marad otthon a megvásárolt bérlete.)
2022. okt. 25. 08:21
 4/22 anonim ***** válasza:
87%

"lassan kenyér nincsen pénzem"

De ugye, a zsebedben ott a 12 ezer, amikor utazol?

Mert, ha nem azonnal fizetsz, kissé több a bünti pár forintocskával.

2022. okt. 25. 08:29
 5/22 A kérdező kommentje:
5. Annyi van inkább mint 9500 havonta
2022. okt. 25. 08:30
 6/22 anonim ***** válasza:
77%

"Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!

Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis."

2022. okt. 25. 08:34
 7/22 anonim ***** válasza:
57%
Évekig blicceltem. Általában bosszantottam is az ellenőröket. Nekem végül nem érte meg, inkább veszek jegyet/bérletet. Egyszerűen nyugisabb.
2022. okt. 25. 09:17
 8/22 anonim ***** válasza:
21%
A legritkább esetben blicceltem, csak akkor, ha nem volt idő jegyet venni, mert siettem, vagy átszállás után 1-2 megállót mentem a másik járattal, mert erre igazságtalannak érzem egy teljes értékű jegy felhasználását. Viszont amennyire felmentek az élelmiszerárak és a rezsi, valamin spórolni kell és sajnos vagy nem sajnos, hiába nem emelkedett a tömegközlekedés ára, ez az amin a blicceléssel lehet spórolni. Ha nem tenném, hó végére hozzá kéne nyúlni a tartalékhoz, amit nem szeretnék, mert ha az felemésztődik rezsit se fogok tudni fizetni és vagy éhen döglök, vagy megfagyok. Bocsi BKK, sajnos a többi cég nem veszi figyelembe, hogy sz@r időket élünk és mindent a végfelhasználóra hárít, de ez így nem működik, mert nekünk sincs végtelen pénzünk, nem tudjuk ezeket az árakat megfizetni. Ha tovább emelkednek, sajnos bolti lopást is meg kell kísérelnem a jövőben. Pedig nagyon afelé tendálnak az árak. Nem vagyok az a fajta, de sajnos a kényszer nagy úr.
2022. okt. 25. 09:18
 9/22 Morzsi007 ***** válasza:
67%

“Micsoda csaló, ingyenélő népség jár ide?! “

Ez gondolkodás kérdése.

Hogy mindennek felment az ára, és nem kapsz többet semmiből, a fizetés maradt annyi amennyi ezt minek neveznéd, ez tisztességes dolog volt az emberekkel szemben???

Ami nem indokolt, annak is felemelték az árát, mert a szerencsétlennek szüksége van rá, úgy is megveszi, hiába 2-3x drágább.

2022. okt. 25. 09:26
 10/22 anonim ***** válasza:
91%
Én régen úgy 15-20 éve csináltam ezt. Amikor volt lehetőségem mindig odaálltam közvetlen a lyukasztó mellé és figyeltem mikor ugrik fel az ellenőr akkor egyből jegyet kivettem a zsebemből és már lyukasztottam is. Elég sokszor csináltam ezt amikor nem volt akkora nagy tömeg és úgy tudtam oda állni hogy nekem csak egy gyors mozdulat legyen az egész, persze ne feltűnően. Amikor nem tudtam úgy oda állni a lyukasztóhoz főleg tömeg miatt akkor érvényesítettem időben hogy ne kelljen kapkodni, de sokszor csináltam azt hogy csak vártam. Akkoriban sem voltak olcsóak ezek a jegyek az akkori bérek mellett persze. Mivel én akkor csak alkalmi munkákból éltem mert tanultam különféle képzéseken így azért jobban kellett gazdálkodnom. Meg persze úgy voltam felkészülve hogy ha esetleg lebukok ezzel akkor kitudjam fizetni a büntetést és utána változtatok a hozzá állásomon, de egyszer sem kellett mert nem buktam le. IOgaz volt egy ellenőr akinek gyanus volt hogy akkor lyukasztottam amikorfelszállt mert dátumot, órát is kiírt és látta hogy nem ott szállok fel, eléggé szemfüles volt. Mondta nekem röhögve hogy "ismerem ezt a trükköt de tegyük fel hogy nem történt semmi." Akkor szerintem lábon kihordtam egy infarktust meg egy agyvérzést, de aztán nem volt semmi.
2022. okt. 25. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!