Szoktàl bliccelni tömegközlekedèsen?
Maximum akkor, ha elfelejtek időben bérletet venni. Volt már rá példa, hogy észbe kaptam, hogy hoppppp lejárt X napja, pedig minden nap metrózom, de épp nem volt ellenőr valamiért... de volt, hogy a kallernak se tűnt fel. :D
De mióta van saját keresetem, azóta nem jellemző, amúgy is balszerencsés vagyok, és tutira beléjük futok, ha bliccelni próbálok. (Múltkor két megállót akartam menni automatáig - nyaralás alatt lejárt a bérlet -, hát felszálltam a buszra, kapásból kaller. Persze volt nálam jegy, de pazarlás, na.)
Fiatalabb koromban, egyetemistaként meg nyári munka alatt sokszor volt, hogy nem vettem bérletet, mert nagyon hiányzott volna havonta az ára. De állandó feszkó volt lesni az ellenőrt, és nem is mindig vettem észre időben. Ma se csinálnám másként, de nem bánom egy percig sem, hogy már nem vagyok rászorulva a bliccelésre.
Nem szoktam.
Én úgy vagyok, ha használok egy szolgáltatást, akkor azt kifizetem.
Mondjuk alapvetően nem nagyon vagyok tömegközlekedéshez kötve, viszont ha mégis akkor megveszem a jegyet. Idegeskednem sem kell ellenőr miatt.
Nem. Budapesten lejárat nélküli utazási igazolványom van, Volánon pedig amúgy sem lehetne bliccelni, bérletem van.
Ha nem lenne utazási igazolványom, akkor is mindig lenne bérletem, legfeljebb akkor bliccelnék, ha elfelejtem, hogy éppen nincs érvényes bérletem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!