Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szoktàl bliccelni tömegközleke...

Szoktàl bliccelni tömegközlekedèsen?

Figyelt kérdés
2022. júl. 27. 15:55
A kérdező szavazást indított:
Igen, mindig
Nèha előfordul
Nem, soha
35 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Már nem.De tinédzserkoromban folyamatosan nem vettem jegyet,se trolira,se villamosra,se metróra,se vonatra,autóbuszra is csak azért,mert hát ott nem tudtam volna kikerülni a buszvezetőt,de ha hátul is nyitva volt az ajtó,akkor egyértelműen ott szálltam föl,volt nem is egykét büntetésem akkoriban.
2022. júl. 27. 16:04
 2/14 anonim ***** válasza:
9%
csak repülőn
2022. júl. 27. 16:08
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Amikor csak adott a lehetőség.
2022. júl. 27. 16:16
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Maximum akkor, ha elfelejtek időben bérletet venni. Volt már rá példa, hogy észbe kaptam, hogy hoppppp lejárt X napja, pedig minden nap metrózom, de épp nem volt ellenőr valamiért... de volt, hogy a kallernak se tűnt fel. :D

De mióta van saját keresetem, azóta nem jellemző, amúgy is balszerencsés vagyok, és tutira beléjük futok, ha bliccelni próbálok. (Múltkor két megállót akartam menni automatáig - nyaralás alatt lejárt a bérlet -, hát felszálltam a buszra, kapásból kaller. Persze volt nálam jegy, de pazarlás, na.)

Fiatalabb koromban, egyetemistaként meg nyári munka alatt sokszor volt, hogy nem vettem bérletet, mert nagyon hiányzott volna havonta az ára. De állandó feszkó volt lesni az ellenőrt, és nem is mindig vettem észre időben. Ma se csinálnám másként, de nem bánom egy percig sem, hogy már nem vagyok rászorulva a bliccelésre.

2022. júl. 27. 16:17
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Kora hajnalban utazom, akkor nem lyukasztok, ám mindig van nálam jegy. Viszont az 1-es villamoson reggel 06:30 tól már nem tanácsos jegy nélkül közlekedni, így ott mindig érvényesítem. A másik "veszélyes" járat a 8E busz, 151-es busz. Ezeken kora reggel nem kell a jegyekkel zsonglőrködni, ám napközben nem árt, ha érvényesíted. Általában nem utazgatom minden féle eszközzel, így könnyen kitapasztalom, hogy mikor nem érdemes bliccelni. Évek óta így közlekedek és egyszrsem büntettek meg.
2022. júl. 27. 16:37
 6/14 anonim ***** válasza:
14%
Naponta tömegközlekedek, és soha nem veszek bérletet. Azért csinálom ezt, hogy a tisztességtelen autósok adójából kelljen kipótolni a működéshez szükséges összeget.
2022. júl. 27. 17:09
 7/14 anonim ***** válasza:
93%
Amikor nincs bérletem , van, hogy peremidőszakban szándékosan nem lyukasztok.
2022. júl. 27. 18:16
 8/14 anonim ***** válasza:
70%
Ennyire még nem vagyok csöves. 500 forintos jegyet ne vegyem meg.
2022. júl. 27. 19:30
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem szoktam.

Én úgy vagyok, ha használok egy szolgáltatást, akkor azt kifizetem.

Mondjuk alapvetően nem nagyon vagyok tömegközlekedéshez kötve, viszont ha mégis akkor megveszem a jegyet. Idegeskednem sem kell ellenőr miatt.

2022. júl. 27. 20:25
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Budapesten lejárat nélküli utazási igazolványom van, Volánon pedig amúgy sem lehetne bliccelni, bérletem van.

Ha nem lenne utazási igazolványom, akkor is mindig lenne bérletem, legfeljebb akkor bliccelnék, ha elfelejtem, hogy éppen nincs érvényes bérletem.

2022. júl. 27. 22:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!