Érdemes lenne havi 2900 forint megtakarításért sokat bliccelni?
Csepelen lakok, és napi 6 járművel utazok. Eddig mindig blicceltem, de mióta diszkriminatívan bevezették Csepelen az elsőajtós felszállást, azóta bérletet vásárolok.
Mivel a 6 járműből csak kettőre szükséges jegy, így arra gondoltam, hogy minden reggel gyalog megyek el a HÉV-ig, és csak hazafele lyukasztok egy jegyet a buszon. Így havonta kb. 22 jegyre lenne szükségem, ami 6600 forint. Ti mit csinálnátok a helyemben?
Nem érne meg nekem havi 2900 forintot az idegeskedés.
A bérletet meg máskor is tudod használni.
Ilyen bérletárnál már nem vagy diák.
Munkáltatóddal beszélj, kötelesek terítést adni.
Miért lennének kötelesek?
"Na, vajon mire? A BKK azért nem vezeti be az időalapú jegyet, mert kevesebb pénzt tudna elvenni vele az emberektől."
Most őszintén, ha lenne idő alapú jegy (1 órás mondjuk), akkor nem bliccelnél? Ha 1 hónapban 22 napot mész dolgozni, akkor 44 alkalommal kéne venned, ami, ha a mostani jegyárral számoljuk 15 400 Ft lenne, és akkor még máshova nem mentél. Szóval akkor is jobban megérné a bérlet, amire már most is sajnálsz plusz 2900 Ft-ot.
Ezt így nem lehet megválaszolni szerintem...
Nekem nem érné meg, de ha valaki havi 40 ezer forintból él mondjuk, ott már más tészta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!