Aki leáll magyarázkodni meg balhézni a jegyellenőrnek az tuti bliccelni akart?
Mostanában többször láttam hogy olyanokat fognak, akik többször érvényesített jeggyel fogják meg hogy azzal utazott. Vagy elkezd arcoskodni, hogy a miért nem a büdös csöveseket vegzálják mikor felszállnak, vagy elkezdik sajnáltatni magukat hogy hát véletlen rossz jegyet érvényesítettek legyen már bennük emberség.
Engem életembe egyszer büntettem meg, megvásárolt havi bérletem volt, csak mikor kicseréltem, elfelejtettem ráírni a személyi számom. Minimális összeg volt, nagyobb volt a bosszúság hogy munkaidőbe kellett a szaros irodájukba járkálni elintézni, de nem jeleztem a buszon jelenetet, meg kezdtem el magyarázkodni, elfogadta hogy én hibáztam.
Akik elkezdenek ott magyarázkodni, azok valószínűleg bliccelősök?
Nem feltétlen. Egyetemista gólyaként megbüntettek a vonaton: még nem volt kész a diákigazolványom, és azt hittem, a hallgatói jogviszony igazolással+személyi kombóval tudom igazolni, hogy diák vagyok, jogosult a kedvezményre.
Hibáztam? Szigorúan véve igen, mert a szabályzat szerint csak állandó vagy ideiglenes diákigazolvány fogadható el annak igazolására, hogy az utas jogosult a diákkedvezményre.
Ugyanakkor épelméjű embernek ezek alapján teljesen egyértelmű, hogy az utas nappali tagozatos diák, vagyis jogosult a kedvezményre. Szóval ebben a helyzetben ki az, aki utasként nem próbálna meg minimális emberséget kicsikarni a jegyellenőrből? És ha emellett jó párszor fültanúja volt már, hogy telibe bliccelők is megúszták kisebb ejnyebejnyével, nem biztos, hogy sikerül megőrizni a higgadtságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!