Miért szeretik a buszvezetők megvárni azokat is, akik szándékosan lassan futnak a busz után?
Olyna nincs, hogy "szándékosan lassan futnak", legfeljebb nem tudnak gyorsabban.
A buszvezetö meg azért várja meg öket, mert nem akar szemét lenni, föleg, ha esetleg még ismeri is öket.
Az, hogy elérje, de minél ke ésbé fáradjon el. Komolyan ti még egyszer se találkoztatok olyannal, akinek a "futása" egy gyorsabb gyaloglás sebessége volt? És nem nyugdíjasakról beszélek.
"Az, hogy elérje, de minél ke ésbé fáradjon el"
Várj összefoglalom neked. Tehát valaki látja, hogy jön a busz ill. ott van. Elkezd kicsit sietni hátha eléri, esetleg fut is olyan tempóban amiben tud. A buszvezető látja a tükörből és úgy gondoja azon a 10 mp-en nem múlik semmi ne kelljen már 10-20-30 percet várni az utasnak a következő járatig. Tehát megvárja. Az utas felszáll, megköszöni majd indulnak.
Szóval igazából mi a kérdés? Hogy a buszvezető miért nem akkor tahó hogy becsukja az orra előtt az ajtót???
Te tényleg ilyen szinten vagy? Vagy segítenek benne!?
Pont tegnap reggel láttam egy esetet. Az 5-ös busszal utaztam pár megállót. 3 ember igyekezett a buszhoz, kettő rohant, majd a nyakát törte..
Elertek a buszt, megköszöntek. Egy elegánsabb fiatal csaj is sietős léptekkel jött, de nem futott, szerintem nem volt benne biztos, hogy megvarja a sofőr.
Megertem, mert én is voltam már úgy, hogy futottam lelekszakadva, mégis az orrom előtt csukta be az ajtót. Kissé megalazo érzés, de a vezető bunkósága rosszabb mint a megalazottsag érzése. Főleg amikor látsz pár karorvendo arcot az ablakban... 😂
Na ezért nem futok én se egy ideje, mert nem akarok csattani a bezárt ajtón.
Ha akar megvar, ha akar, akkor sincs baj. Mindenesetre én jó hangosan meg szoktam köszönni ha megvar. (nyilván pár méterről beszélek, nem egy 25 méteres távolságrol ilyenkor).
Szerintem a buszvezetok többsége nagyon is normális és jól kezelik a helyzetet. Nyilván több körülményt is figyelembe vesz ilyenkor.
Például ha tudja hogy mögötte másfél perc múlva jön a következő busz, vagy épp zöldre vált a lámpa, vagy késésben van, akkor valószínűleg nem vár... Mert ez buszvaro és nem váró busz, ebben igazad lehet kérdező.
De ebben a világban elkelne már némi jóindulat és pozitív dolog is, nem gondolod? Bízzuk ezt a buszvezetokre.
#7 [kérdező]
"ha olyan megy a busz után, aki még csak nem is siet valahová."
Busszal az utazik, aki el akar érni A-ból B-be, nem gyalog, nem taxival.
Az, hogy mennyire sietős az útja, egyedül csak rá tartozik, nem szerepel az utazási feltételek között.
.
Nem kell nyugdíjasnak lenni ahhoz, hogy ne tudjon "gyorsan" szaladni.
A sofőr pedig azért várja meg, mert EMBERBŐL VAN.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!