Ha a buszvezető a busz bal oldalán, az úttesten áll és dohányzik, köteles vagyok odagyalogolni hozzá és megmutatni neki a bérletemet, mielőtt felszállok?
Nem vagy köteles.
Viszont nem szálhatsz fel ha nincs a helyén.
Én még nem láttam olyan busz sofőrt, aki nyitva hagyja az ajtót az utasoknak, amíg rágyújt.
Majd amikor elszívta a cigit, akkor felengedi az utasokat, és kéri a jegyeket/bérleteket.
Amikor két kakas találkozik...
Neki nem kellett volna nyitva hagynia az ajtót amig a cigizéssel szabályt szeg.
Neked pedig nem kellett volna felszállnod.
Nem, mert rohadtul nem érdekel senkinek a bérlete.
Amikor a kocsi bal elejénél dohányzunk, az a "hagyjon mindenki békén a f*szba" hely, akkor még infóért se érdemes odajönni.
Egy bérért egy munka, azaz a béremért csak a buszt vezetem, a bérletek nem érdekelnek. Tőlem a tök ászt is mutathatod. :)
(Buszvezető, Budapest).
...ja és a megálló definíciója: A táblától számítva 1 vagy 2 járműhossz (egyes vagy kettős megálló), a járdaszegélytől 1,2 méter szélességben, de nem az úttest felé.
Tehát a busz bal elejénél dohányzó gkv nem a megállóban dohányzik.
Többször láttam, hogy amíg a buszvezető bal oldalt, az úttesten dohányzott az utasok maguknak nyitották a gombbal az ajtót. Utána a vezető vagy kérte a bérletet, vagy nem. Többnyire nem.
Mielőtt lepontoznátok: ez tényközlés, nem vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!