Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi az oka annak, hogy sok...

Mi az oka annak, hogy sok buszsofőrnek van "törzskocsija"?

Figyelt kérdés
A törzskocsit úgy értem, hogy minden nap ugyanazzal a rendszámú buszt vezeti, bármelyik vonalon is vezet (egyébként ugyanazok(ko)n a vonal(ak)on vezetnek).Szimplán érdekelne. Tudom, hogy nem mindegyik cégnél van így (a BKV-nál sem, legalábbis ma),de sok helyen igen. Még akkor is,ha a sofőr új állandó fordát kap,a buszt akkor is "viszi tovább". A válaszokat előre is köszönöm.

2022. jún. 16. 15:53
 1/4 Japán Gulyás ***** válasza:
98%
Mert nem mindegyik kezeli olyan finoman a technikát - szervizelési szempontból is célszerűbb meghagyni az óvatos, tapasztalat buszsofőröknél a jó állapotú buszokat, mert akkor az továbbra is kíméletesen lesz használva, mint hagyni, hogy a vadállatok leamortizálják az összes elérhető kocsi motorját, váltóját, vezetőfülkéjét. Az, hogy nyilván kötődnek a járműveikhez és egy-egy busztípus kezelésének elsajátítása is időt vesz igénybe csak plusz ok.
2022. jún. 16. 15:59
 2/4 anonim ***** válasza:
97%
Manapság is vannak "gazdás" kocsik a BKV-nál. Ez papíron nem létezik, de mindenki tudja, hogy bizonyos emberek esetében működik a dolog. A 229-es GVM le sem tagadhatná, hogy gazdája van :)
2022. jún. 16. 16:12
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Mert jóban van a garázsmesterrel, azt írja ki neki, amit kér. Ha szeret egy adott gépet, akkor azt fogja kapni és kész. A "nagy" sofőrök (én ismerek ilyet) gyakorlatilag azt vezetnek amit akarnak. Nem felel meg a délelőttös kocsija? Beszól a garázsba, délutánra már az ő busza fogja várni a végállomáson.
2022. jún. 17. 08:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen,de én speciel az Arrivára gondolok, aminek egy-egy vonalán és telephelyén egyetlen egy típus van(annyi, hogy van belőle szóló és csuklós,itt most speciel a Mercikre gondolok a Bogáncs utcában), úgyhogy itt nem is az lehet az ok, hogy a jobb típusokat az ügyesebbeknek adják ki, és hogy a vezető a kedvenc típusát szeretné vezetni, hiszen egyetlen egy típus van, tényleg semmi más, és nyilván kevesebb vonaluk is,mint amit még a BKV visz. Vagy ott van még a "kék Volánbusz", ahol hasonló a helyzet. Ők érdekelnének, tehát az, hogyha egy munkahelyen egyetlen egy típus van, semmi feltűnés és változás nem lenne, mégis kötelez a rendszám. Náluk mért van így?
2022. jún. 17. 09:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!