Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit tegyek, ha valaki bekattan...

Mit tegyek, ha valaki bekattan a villamoson?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy régen is gyakori jelenség volt-e, vagy csak mostanában, de elég sok ember van a 4-6-os villamoson, aki magában ordítozik. Az esetek többségében ez ennyiben ki is merül, de az illető búcsúként a mellettem álló hölgyet leköpte. Nos, én egy fejjel magasabb srác voltam, mint az illető, szóval nem féltem (bár szúrófegyver bármikor lehet ezeknél az embereknél), de közben úgy voltam vele, hogy nem érdemes addig közbelépni, ameddig nem fenyegeti másnak a testi épségét. Egész egyszerűen azért, mert ki tudja, ha visszaszólok neki, és egy verekedés során (ami emiatt alakulna ki) földbedöngölöm, akkor a bíróság úgy dönt-e, hogy túlkapás történt, vagy ilyesmi. Ti mit gondoltok? Mi a helyes eljárás?

2022. aug. 31. 09:33
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
71%
Túlgondolod az egészet..... Miért vizionálsz egyből bíróságot, mikor még semmi nem történt??? Szólsz a villamosvezetőnek, és ő elintézi. Leszállítja az illetőt.
2022. aug. 31. 09:36
 2/31 anonim ***** válasza:
97%

Semmit. Miért kéne bármit is tenni?

Nem tudom, honnan veszed ezt a sztorit, de azért ez nem olyan gyakori. Napi szinten utazok mindenféle (a 4-6-oson is), de még sosem láttam igazi elfajult tömegdulakodást. Olyat igen, hogy valaki magában beszél, de az meg kit érdekel? Az ő dolga. Olyat is láttam, hogy ketten-hárman összeszólalkoztak, de akkor meg utána leszálltak, és ennyi. Neked mint utasnak 99,9999%-ban semmi közöd ehhez, és nem kell közbeavatkoznod.

Biztos előfordul ilyen is, de szökőévente egyszer. Olyankor is tényleg inkább szólj a vezetőnek, és ne te intézkedj.

2022. aug. 31. 09:51
 3/31 anonim ***** válasza:
98%

ha közbeavatkozol, te húzod a rövidebbet...járhatsz tanúkihallgatásra (a leghülyébb időpontokban), közben fenyegetőzik az elkövető(talán közben sértett lett), a bíró meg majd jól koioktat..ha szerencséd van, megúszod egy megrovással..

De ami a legrosszabb, kitörölhetetlenül benne vagy a bűnügyi rendszerben..

Bármiért is mész a yardra, látja az előadó, hogy neked volt valami zűrös ügyed...

2022. aug. 31. 10:27
 4/31 anonim ***** válasza:
11%
Lelövöd.
2022. aug. 31. 10:32
 5/31 anonim ***** válasza:
100%

Mivel szégyen vagy nem,ha látsz egy ilyen narkós majmot,aki furán viselkedik,akkor megoldás egyszerű:

Nem avatkozol bele,mivel sokszor elmondták gyakorikérdésen hogy btk-ban minden kiskapu elő húzznak.

Kezdjük ott hogy a csávó kitalálja hogy te kötöttél belé,vagyis mit lát a kamera?

Xy kicsit bodult állapotban van,jó érzi magát,beszélget másokkal (vagyis jogilag nem lehet rá húzzni hogy egyátalán csinált valamit),és tegyük fel oda megy egy húsos darab ember,nem egy normie mcdonalos ember,hanem tipik jóhúsban lévő ember akin meglátszik hogy nem egy törékeny darab..

na,és mivel az is benne van hogy ilyenek közül elő jön valami féle kisebbségi joggal (tegyük fel,roma vagy azért mert ő valami féle fogyatékkal él,vagy esetleges olyannal hogy azért bántották hogy mert szegény na mindegy),és tételezzük hogy oda mész,és mivel egy egészséges férfi 80-100 kilós,és attól is függ milyen testi állapotú,és kamerán lerviditve mit látszik:

Oda megy a kopasz 180 centis 100 kilós kigyúrt állat (jó értelemben),és egy bedrogozott romát megvert,mert azért mert ő roma...

(És senki se mondja hogy rasszita lennék,4-6-son azok szoktak lenni,de mind1 mert példa volt)

É saztán jogilag téged vesznek elő hogy rasszita voltál és megvertél egy romát ok nélkül,vagyis testi sértés,és rasszita tett (vagy hasonló?) miatt 5 évet kapol (ügye 3 évet azért mert megverted,2 évet azért mert rasszita voltál)

2022. aug. 31. 10:51
 6/31 anonim ***** válasza:
91%
#4 sajnos nálunk nem lehetséges, pedig én is kiírtottam már volna néhány patkányt.
2022. aug. 31. 11:50
 7/31 anonim ***** válasza:
0%
Legundorítóbb vonal, ahol valaha jártam... szerencsére már csak pár hét, és húzok le vidékre... az 1-est is nagy ívben kerüld, ha teheted...
2022. aug. 31. 16:32
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Boráros váltottunk kollégával, 54/2 voltam. Odafönt a kisebbségi késsel...szerencsére csak igazolvány volt nálam pénz nem, de szerintem egy ezresért leszúrt volna... anyósom Szolnok mellett él (zagyvarékas), ott a 83 éves nőt ölte meg pár éve a retek, mert nem volt pénze drogra... pedig amúgy szép hely, minket nem bántanak.... de rengeteg a 80% belőlük.
2022. aug. 31. 16:46
 9/31 anonim ***** válasza:
18%
Inkább köpjön le egy tömegközlekedő, mint lefröcsköljön sáros vízzel egy idióta autós.
2022. aug. 31. 18:58
 10/31 anonim ***** válasza:
77%

Ez a nyúl voltam mentsetek fel típusú kerdés... Hiaba vagy egy fejjel magasabb, egy rutinosan balhezó törpe (mondjuk 160 magas pali) is simán úgy szajbavág, hogy győzöd magad összekapni a kövi 2 megálló alatt.

Amúgy meg a legjobb, amit tehettel az, hogy semmit sem tettél, igy az ortó bunkóságon kívül nem lett nagyobb baj. Ennél csak rosszabb lehetett volna.

2022. aug. 31. 20:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!