Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért kell bírságot fizetnem,...

Miért kell bírságot fizetnem, ha lekéstem a vonatot és a kalauztól veszek ejgyet?

Figyelt kérdés

rohantam a vonathoz, mert 2 óra múlva jön a következő. épp, hogy felugrok rá és megyek a kalauzhoz, hogy huhh épp megérkeztem, jegyet szeretnék venni.

Mondja, hogy ez 2600Ft pótdíj lesz, mert nem vettem előre jegyet. Mondom neki, hogy hát de most szeretném megvenni. amint látja épp elértem a vonatot.

De nem érdekelte, majd mivel már elindultunk adott még egy 16ezres csekket is (az elindulás miatt) és leszállított a következő megállónál.

Ez most komoly? Mióta nem lehet jegyet venni a kalauznál? Azért van! Nem lehet lekésni a vonatot? Vagy szerinte én jókedvemben kések és jókedvemben rohanok lélekszakadva?

Többen is felkeltek, hogy segítsenek nekem, meg szerintem azért is mert 16 éves létemre fiatalabbnak nézek ki. Volt olyan nő aki szinte már kiabált a kalauzzal. (mármint a vonaton ülők, mert látták ők is, hogy itt valami nincs rendben) nem voltam tudatában a szabályoknak, ezért nem tudtam mit mondani csak elfogadni. Ennek ellenére írjak a mávnak, hogy kérek kártérítést, mert nem akart jegyet adni a kalauz és úgy kezelt mint aki jegy nélkül utazik? Mert van egy olyan érzésem, hogy direkt szívózott, direkt húzta az időt, hogy elinduljunk és akkor adhat egy csekket még pluszba. Többen levideózták a kalauzt

2021. ápr. 29. 11:00
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
0%

Ezt a szitut inkább úgy képzeld el, mintha zárva lenne a pénztár a boltban, odamész a biztonsági őrhöz, hogy most mi van, az meg 16 ezer forintos bírsággal kidob. Tegyük fel, hogy jogosan teszi, de attól még van más megoldás.

2021. ápr. 29. 21:38
 52/69 anonim válasza:
95%
52! Rossz a hasonlatod, mert ott nyitva volt a pénztár ahol felszállt a kérdező. Arról nem a kalauz tehet, hogy későn ért ki a vasútállomásra.
2021. ápr. 29. 21:40
 53/69 anonim ***** válasza:
76%
#52: Nem jó az analógia. Ez a szitu olyan, mintha zárva van a pénztár, te két tábla csokival a zsebedben kisétálsz a boltból, és a bejárat előtt találkozol a biztonsági őrrel, és akkor mész oda hozzá.
2021. ápr. 29. 21:41
 54/69 anonim ***** válasza:
80%
#52 Nem képzelem el úgy, mivel az állomáson, ahol a kérdező felszállt, minden bizonnyal volt jegyárusítás, mert ha nem lett volna, akkor adott volna pótdíj nélkül jegyet a jegyvizsgáló. Ha pedig van az adott állomáson jegyárusítás, akkor egyszerűen nem szállhatsz fel a vonatra úgy, hogy nincsen érvényes menetjegyed vagy bérleted. Lényegtelen, hogy az utolsó pillanatban érsz az állomásra, vagy egy órája ott vagy, csak elfelejtettél jegyet venni, vagy direkt nem vettél, egyszerűen nem szállhatsz fel.
2021. ápr. 29. 21:43
 55/69 anonim ***** válasza:
64%
52-es, borzasztó rossz a hasonlat. A boltos példát alapul véve, ez úgy nézne ki, hogy te megpakolod a bevásárló kocsit, kitolod a kijáraton a pénztáros mellett, és a pénztár után a biztonsági őrhöz mész oda hogy fizetni szeretnél.
2021. ápr. 29. 21:47
 56/69 anonim ***** válasza:
71%
#52 vagyok, baszki, összekevertem egy másik, mostani kérdéssel, ahol a kérdező Felsőgödön szállt fel, csak a bankkártyás automata működött, a pénztár zárva, azonban a kalauzt mégsem érdekelte a dolog. Bocsánat, én vagyok hülye.
2021. ápr. 29. 21:53
 57/69 anonim ***** válasza:
94%

no problem 52! :D

viszont az érdekes, hogy a kérdező eltűnt miután rátapintottunk négány kényes részletre.... hm... :D

2021. ápr. 29. 22:00
 58/69 anonim ***** válasza:
94%
#58: Vagy kamu volt a kérdés, vagy ő is rájött közben hogy ő volt a ludas.
2021. ápr. 29. 22:12
 59/69 anonim ***** válasza:
92%
Telejsen jogos volt a buntetes.Szabaly nem ismerete nem mesntesit. Amugy en is jartam igy, Nyugatiba eppen elertem a vonatot, aztan a kaller szepen megvagott, h volt pénztár.
2021. ápr. 29. 22:38
 60/69 anonim ***** válasza:
38%
Kérdező, gáz vagy. A sok marha vonat indulás előtt 2 perccel jön ki az állomásra és akkor akar jegyet venni. Nem tudják normális kiszámolni az idejüket. Elvárják, hogy a pénztáros "de azonnal" adjon jegyet. Vedd meg online, gondolom van interneted és tudod is használni. Nem vagyok egy rosszindulatú fajta, de elég gáz vagy.
2021. ápr. 30. 14:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!