Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért kell bírságot fizetnem,...

Miért kell bírságot fizetnem, ha lekéstem a vonatot és a kalauztól veszek ejgyet?

Figyelt kérdés

rohantam a vonathoz, mert 2 óra múlva jön a következő. épp, hogy felugrok rá és megyek a kalauzhoz, hogy huhh épp megérkeztem, jegyet szeretnék venni.

Mondja, hogy ez 2600Ft pótdíj lesz, mert nem vettem előre jegyet. Mondom neki, hogy hát de most szeretném megvenni. amint látja épp elértem a vonatot.

De nem érdekelte, majd mivel már elindultunk adott még egy 16ezres csekket is (az elindulás miatt) és leszállított a következő megállónál.

Ez most komoly? Mióta nem lehet jegyet venni a kalauznál? Azért van! Nem lehet lekésni a vonatot? Vagy szerinte én jókedvemben kések és jókedvemben rohanok lélekszakadva?

Többen is felkeltek, hogy segítsenek nekem, meg szerintem azért is mert 16 éves létemre fiatalabbnak nézek ki. Volt olyan nő aki szinte már kiabált a kalauzzal. (mármint a vonaton ülők, mert látták ők is, hogy itt valami nincs rendben) nem voltam tudatában a szabályoknak, ezért nem tudtam mit mondani csak elfogadni. Ennek ellenére írjak a mávnak, hogy kérek kártérítést, mert nem akart jegyet adni a kalauz és úgy kezelt mint aki jegy nélkül utazik? Mert van egy olyan érzésem, hogy direkt szívózott, direkt húzta az időt, hogy elinduljunk és akkor adhat egy csekket még pluszba. Többen levideózták a kalauzt

2021. ápr. 29. 11:00
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
48%

jogtalanul?

Volt jegyed, nem volt.

Az üzlet szabályzat szerint, aki menetjegy nélkül vagy érvénytelen menetjeggyel a vonatra felszáll pótdíjat köteles fizetni.

2021. ápr. 29. 11:23
 12/69 anonim ***** válasza:
49%

5: már hogyne tehetnél róla?!?

Nem indultál el időben!

2021. ápr. 29. 11:31
 13/69 anonim ***** válasza:
62%

8: menj ki a putrisorra, ott mindenki melléd állna, hogy boltból lopni nem bűn....

:-)))))

Ne is haragudj, de kisgyerekes gondolkodásmód, hogy ha egy szabálytalanság miatt többen kiállnak melletted, akkor az már törvényes lesz...

2021. ápr. 29. 11:33
 14/69 anonim ***** válasza:
39%

Persze, nagyon életszerű, hogy egy tizenéves diáknak nincs mobilja...

Na mesélj még! :)))

2021. ápr. 29. 11:33
 15/69 anonim ***** válasza:
69%

Akik itt ennyire ellenkeznek ha ők lennének ilyen helyzetben akkor hogy viselkednének? De őszintén !

Mosolyogva fizetnék ki a tizenezres bírságot ? Vagy várakoznak két órát a semmi közepén egyedül fiatal lányként ? Gondolkozzatok már el.

2021. ápr. 29. 11:34
 16/69 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező, a kalauz is pontosan olyan komplexusos szarházi, mint az itt pattogó válaszoló.

Adhatott volna úgy jegyet, hogy pár állomással odébb, ahol nincs jegykiadás. Ha! van benne egy kis jóindulat.

De ezek is jutalékos rendszerben dolgoznak, így a maradék féreg is előjön a kalauzokból. Vagyis kap azután pénzt, ha gyökér veled, és emberségből egy nagy büdös nulla.

Nem tudom, elengedik-e a pótdíjat, MÁV nem egy jótékonysági intézmény ilyen téren, maximum részletfizetés, amit engednek sajnos. Tetvek, na.

És még le is szállított a vonatról? Így még plusz a 16 ezres csekk?

Komolyan jókedvem szokott lenni, amikor valami kisebbségi orrbaver néha egy-egy kalauzt, megérdemlik.

2021. ápr. 29. 11:35
 17/69 anonim ***** válasza:
76%
14. A mobil önmagában semmire nem elég , nem is értem.
2021. ápr. 29. 11:35
 18/69 anonim ***** válasza:
93%
Jogosan adott büntetést, ha tudtál volna jegyet venni, de ettől függetlenül eléggé embertelenül. Én egyszer indulás után eszméltem rá, hogy lejárt a bérletem és nem vettem jegyet. Nem tudtam már mit csinálni, amikor jött a kalauz mondtam, hogy lejárt a bérletem és elfelejtettem. Mondta, hogy tud adni jegyet, de +2600 forint. Végül adott úgy egy jegyet, mintha átszálltam volna valahol (olyan helyen felszállva, ahol nincs pénztár), így ugyanúgy jött ki, mintha eleve a pályaudvaron vettem volna, talán 147 forint helyett lett belőle 170. Akármennyire is a Keletiben szálltam fel, ahol végtelen a jegyvásárlás lehetősége, a kalauz mégis nagyon emberséges volt és megoldotta.
2021. ápr. 29. 11:36
 19/69 anonim ***** válasza:
58%
#11-14-ig, jó nagy féreg vagy, erre maszturbálsz?
2021. ápr. 29. 11:36
 20/69 anonim ***** válasza:
59%
Ritka nagy féreg,kalauzból is kifogtad, sajnos, mert azért a legtöbb nem ilyen, pedig huszonéve vonatozok találkoztam elég sokkal.
2021. ápr. 29. 11:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!