Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért kell bírságot fizetnem,...

Miért kell bírságot fizetnem, ha lekéstem a vonatot és a kalauztól veszek ejgyet?

Figyelt kérdés

rohantam a vonathoz, mert 2 óra múlva jön a következő. épp, hogy felugrok rá és megyek a kalauzhoz, hogy huhh épp megérkeztem, jegyet szeretnék venni.

Mondja, hogy ez 2600Ft pótdíj lesz, mert nem vettem előre jegyet. Mondom neki, hogy hát de most szeretném megvenni. amint látja épp elértem a vonatot.

De nem érdekelte, majd mivel már elindultunk adott még egy 16ezres csekket is (az elindulás miatt) és leszállított a következő megállónál.

Ez most komoly? Mióta nem lehet jegyet venni a kalauznál? Azért van! Nem lehet lekésni a vonatot? Vagy szerinte én jókedvemben kések és jókedvemben rohanok lélekszakadva?

Többen is felkeltek, hogy segítsenek nekem, meg szerintem azért is mert 16 éves létemre fiatalabbnak nézek ki. Volt olyan nő aki szinte már kiabált a kalauzzal. (mármint a vonaton ülők, mert látták ők is, hogy itt valami nincs rendben) nem voltam tudatában a szabályoknak, ezért nem tudtam mit mondani csak elfogadni. Ennek ellenére írjak a mávnak, hogy kérek kártérítést, mert nem akart jegyet adni a kalauz és úgy kezelt mint aki jegy nélkül utazik? Mert van egy olyan érzésem, hogy direkt szívózott, direkt húzta az időt, hogy elinduljunk és akkor adhat egy csekket még pluszba. Többen levideózták a kalauzt

2021. ápr. 29. 11:00
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
69%

Az "indulj el időben" egy baromi igegesítő okoskodás, ha nem ismered a másik hátterét. Nekem a középsuliban kész rémálom volt a menetrend és ha nem akartam órákat várni akkor mindig ki kellett centizni az időket.

Így is több óra ment el a besárásra, és ezért a beszólásért legszivesebben agyoncsaptam volna mindenkit.

Amúgy a 2600 forint sajnos jogos, bár nem túl etikus.

De a 16 ezret miért kaptad?

Vagy miért szállított le a vonatról?

Mert alap esetben kifizeted, magadban elküldöd a picsba és mész tovább...

Így meg birágot is kaptál és ugyan úgy nem értél haza időben.

2021. ápr. 29. 17:31
 42/69 anonim ***** válasza:
73%
Hasonló eset velem is volt, bár tényleg kalauzfüggő a dolog, nálam pl úgy lett megoldva, hogy adott jegyet a városhoz legközelebbi megállótól, mintha ott szálltam volna fel, 5km volt talán a difi amivel hosszabb lett így a táv, de szerintem így teljesen korrekt volt.
2021. ápr. 29. 17:39
 43/69 anonim ***** válasza:
88%

A probléma forrása az, hogy nem ugorhattál volna fel arra a vonatra érvényes jegy nélkül. Ez mindennek az origója.

Minden más, ami ez után történt, már csak ennek a hozadéka.

2021. ápr. 29. 17:41
 44/69 anonim ***** válasza:
68%

"Az "indulj el időben" egy baromi igegesítő okoskodás,"

Elnézést kérek érte!

Én általános iskola 5. osztálya óta vagyok bejáró, illetve dolgozom másik helyen mint ahol lakom, most 41 éves vagyok... számold ki :D

Magyon moscskosul sokszor szívtam meg, vártam órákat. Amikor a jogsit csináltam este 9-kor volt vége az óráknak és akkor már se vonat, se busz, úgyhogy gyalog haza 9 km-t.

Szóval tudom miről beszélsz.

Elnézést, hogy felkavartam a lelkivilágodat. :)

2021. ápr. 29. 17:42
 45/69 anonim ***** válasza:
22%
A 2600 Ft pótdíj jogos. A 16 ezres csekk és a leszállítás nem. Sajnos vannak ilyen köcsög kallerek, egyszer a barátaimat olyan tételre büntették meg, ami nem is létezik, ráadásul jogtalanul.
2021. ápr. 29. 17:44
 46/69 anonim ***** válasza:
70%

16 ezres “csekk” csak rendőri intézkedés esetén jár!

Ha kifizeti a pótdíjat plusz 2600 a menetdíjon felül, ha utasleadási lapoz kap az is “csak” 8000 plusz menetdíj.

Sántít a sztorid csávó...

2021. ápr. 29. 17:51
 47/69 anonim ***** válasza:
88%

Gyanítom, hogy jócskán nekiállt kiabálni, elküldeni a kalauzt, stb. stb. - mert másképp nem szállította volna le.

Nem az egész történet van itt leírva - vagy pedig ki van színezve a 16K + leszállítás sztorival.

2021. ápr. 29. 17:55
 48/69 anonim válasza:
86%
A stílusodat nézve nem csodálom, hogy így reagált a kalauz.
2021. ápr. 29. 18:11
 49/69 anonim válasza:
83%
#tutikamu
2021. ápr. 29. 18:39
 50/69 anonim ***** válasza:
92%
"Ritka nagy féreg,kalauzból is kifogtad," Miért lenne féreg azért, mert betartja és betartatja a munkaadója által meghatározott üzletszabályzatot?? Ha a boltban kap lopáson a biztonsági őr, akkor ő is nagy féreg? Jegy nélkül felszállni ugyanolyan, mint ha boltból lopna a kérdező.
2021. ápr. 29. 21:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!