Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért kell bírságot fizetnem,...

Miért kell bírságot fizetnem, ha lekéstem a vonatot és a kalauztól veszek ejgyet?

Figyelt kérdés

rohantam a vonathoz, mert 2 óra múlva jön a következő. épp, hogy felugrok rá és megyek a kalauzhoz, hogy huhh épp megérkeztem, jegyet szeretnék venni.

Mondja, hogy ez 2600Ft pótdíj lesz, mert nem vettem előre jegyet. Mondom neki, hogy hát de most szeretném megvenni. amint látja épp elértem a vonatot.

De nem érdekelte, majd mivel már elindultunk adott még egy 16ezres csekket is (az elindulás miatt) és leszállított a következő megállónál.

Ez most komoly? Mióta nem lehet jegyet venni a kalauznál? Azért van! Nem lehet lekésni a vonatot? Vagy szerinte én jókedvemben kések és jókedvemben rohanok lélekszakadva?

Többen is felkeltek, hogy segítsenek nekem, meg szerintem azért is mert 16 éves létemre fiatalabbnak nézek ki. Volt olyan nő aki szinte már kiabált a kalauzzal. (mármint a vonaton ülők, mert látták ők is, hogy itt valami nincs rendben) nem voltam tudatában a szabályoknak, ezért nem tudtam mit mondani csak elfogadni. Ennek ellenére írjak a mávnak, hogy kérek kártérítést, mert nem akart jegyet adni a kalauz és úgy kezelt mint aki jegy nélkül utazik? Mert van egy olyan érzésem, hogy direkt szívózott, direkt húzta az időt, hogy elinduljunk és akkor adhat egy csekket még pluszba. Többen levideózták a kalauzt

2021. ápr. 29. 11:00
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
76%

"nem voltam tudatában a szabályoknak"

a törvény nem-ismerete nem ment fel a következmények alól

" Többen levideózták a kalauzt"

A feladatát végezte. Még dicséretet is kaphat a feletteseitől. :)

2021. ápr. 29. 14:15
 32/69 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező, kérlek válaszold meg ezt a kérdést, és ne kitérő választ adj hogy hát te rohantál meg minden:

Ha egy "lekéstem volna a vonatot" kifogásra hivatkozva lehetne a kallernál jegyet venni, hogy szűrnéd ki azokat az utasokat, akik azzal próbálkoznak, hogy ha jön a kaller bekamuzzák hogy siettek, és nála vesznek jegyet, ha meg nem jön akkor megúszták ingyen? Most jöhetsz azzal, hogy a kaller látta hogy siettél, oké. De mi van akkor, ha amikor te rohanva felszállsz, éppen két vagonnal arrébb van? Akkor mire hozzád ér régen a helyeden ülsz kényelemsen. Vagy legyen az a szabály, hogy csak akkor lehet a vonaton jegyet venni, ha rohanva pont abba a vagonba sikerül beugranod, amiben a kaller van, ha meg egy vagonnal odébb, akkor buktad?

A kalauz egyébként pótdíj nélkül csak olyan állomásról adhat ki jegyet, ahol nincs helyi jegyvásárlás. Ma már nem egy papírcetli a jegy, mindent rögzítenek elektronkusan, simán elővehetik ezért a kallert. Gondolom nem akarta az állását kockáztatni csak azért, mert te ne mvoltál képes időben elindulni.

Egyébként ha tényleg működne amit mondasz, akkor az utasok fele a peron helyett a vasútállomás előtti parkolóban várakozna, és amikor begurul a vonat, sprintelve menne felszállni 80 méterrel arrébbról.

2021. ápr. 29. 14:17
 33/69 anonim ***** válasza:
94%
32: jogos! :)
2021. ápr. 29. 14:19
 34/69 anonim ***** válasza:
85%

"Vagy várakoznak két órát a semmi közepén egyedül fiatal lányként ? Gondolkozzatok már el."

Ez nem a semmi közepe, hanem egy vasútállomás. Ráadásul tudjuk hogy van személyes jegyvásárlás is, (mivel különben gond nélkül lehetne a vonaton jegyet venni) szóval biztosan van valamilyen épület is. Azért arra, hogy valaki a váróban ül 2 órát, ne mondjuk már hogy a semmi közepe.

2021. ápr. 29. 14:24
 35/69 anonim ***** válasza:
95%

"Mert van egy olyan érzésem, hogy direkt szívózott, direkt húzta az időt"

Te voltál aki szívózott, el kellett volna ismerni a hibádat, elfogadni a jogos bírságot, és akkor nem eltt volna időhúzás.

Lehet szeretni vagy nem szeretni ezt a szabályt, de ez van. Ha nem tetszik, nem kell igénybe venni a MÁV szolgáltatásait, nem kötelező. Nekem sem tetszik, hogy városban csak 50-el szabad menni, de ez van, el kell fogadni. Attól hogy sietek, mert késésben vagyok, ugyanúgy ez a szabály. Az meg mindennek a teteje, hogy még te akarsz kártérítést. Nem véletlenül az a közvélekedés a mai fiatalokról, hogy minden alól ki akarnak bújni, felelősséget semmiért nem vállalnak.

2021. ápr. 29. 14:29
 36/69 anonim ***** válasza:
95%

Nem a kalauz hozta ezt a szabályt, viszont be kell neki tartani, különben ő fázik rá.

Mellesleg ha ilyen stílusban beszéltél vele is, ne csodálkozz, hogy pótdíjazott.

2021. ápr. 29. 15:11
 37/69 anonim ***** válasza:
95%

A másik lehetőség az lett volna, hogy még indulás előtt leszállítja....

Mindkettő jogos, és szabály értelmében lehetséges.

2021. ápr. 29. 15:26
 38/69 anonim ***** válasza:
95%

#16:

Ha te orrbavernéd a kallert, az én acélbetkósomtól kapnál egy taposást a szádba, mert biztos te is egy olyan csököttagyú rétiork vagy, akikről beszélsz. Ja, és jó pár évet kapnál érte, ha nekimész a kallernek, de eddig már nem nyúlik el az agyad, mi? Nyomorult.

2021. ápr. 29. 15:54
 39/69 anonim ***** válasza:
94%
16: ez a te saját kitalációd, hogy jutalékos rendszer!
2021. ápr. 29. 15:59
 40/69 anonim ***** válasza:
90%

sajnos igaza volt a kallernak ha azon az állomáson van automata vagy pénztár, akkor ott a kallernél csak pótdíjjal lehet jegyet venni.

az hogy majdnem lekésted a vonatot az pedug a te hibád. Miért nem indultál el korábban, hogy legyen időd jegyet venni, vagy miért nem vetted meg onlind, vagy az applikációban?

Bocs, nem akadékoskodni akarok, csak leírtam a puszta tényeket, miért vagy te a hibás!

Amúgy kiváncsi lennék a részletekre, mert általában normálisabbak a kallerek és adnak jegyet a következő vagy az előző olyan helytől ahol nem lehet jegyet venni és probléma megoldva. Jártam már én is hasonlóan, normálisan elmondtam mi van és kértem oldjuk meg a helyzetet.

De az, hogy leszállított és még egy 16k-s csekket is kaptál számomra arra utal, hogy elküldted az anyjába, vagy valami hasonló lehetett.

Ha levideózták akkor kérd meg őket, hogy tanúskodjanak, és tegyél panaszt a MÁV-Startnál.

Az sincs kizárva, hogy kifogtad a legbunkóbb kallert ever. Nálunk is volt egy ilyen őstulok, csak én kétszer jelentettem fel, pedig még akkor én is vasutas voltam. Direkt azt élvezte, hogy megríkatta a kiscsajokat.

Szóval

1. te cseszted el

2. ha tényleg úgy van ahogy írtad akkor jelentsd fel

3. töltsd le a telefonodra az MÁV appot és használd!

2021. ápr. 29. 17:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!