Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért kell bírságot fizetnem,...

Miért kell bírságot fizetnem, ha lekéstem a vonatot és a kalauztól veszek ejgyet?

Figyelt kérdés

rohantam a vonathoz, mert 2 óra múlva jön a következő. épp, hogy felugrok rá és megyek a kalauzhoz, hogy huhh épp megérkeztem, jegyet szeretnék venni.

Mondja, hogy ez 2600Ft pótdíj lesz, mert nem vettem előre jegyet. Mondom neki, hogy hát de most szeretném megvenni. amint látja épp elértem a vonatot.

De nem érdekelte, majd mivel már elindultunk adott még egy 16ezres csekket is (az elindulás miatt) és leszállított a következő megállónál.

Ez most komoly? Mióta nem lehet jegyet venni a kalauznál? Azért van! Nem lehet lekésni a vonatot? Vagy szerinte én jókedvemben kések és jókedvemben rohanok lélekszakadva?

Többen is felkeltek, hogy segítsenek nekem, meg szerintem azért is mert 16 éves létemre fiatalabbnak nézek ki. Volt olyan nő aki szinte már kiabált a kalauzzal. (mármint a vonaton ülők, mert látták ők is, hogy itt valami nincs rendben) nem voltam tudatában a szabályoknak, ezért nem tudtam mit mondani csak elfogadni. Ennek ellenére írjak a mávnak, hogy kérek kártérítést, mert nem akart jegyet adni a kalauz és úgy kezelt mint aki jegy nélkül utazik? Mert van egy olyan érzésem, hogy direkt szívózott, direkt húzta az időt, hogy elinduljunk és akkor adhat egy csekket még pluszba. Többen levideózták a kalauzt

2021. ápr. 29. 11:00
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
84%
Nézd, a mávnál ez a szabály. Az most egy más kérdés, hogy jó vagy rossz, de ez a szabály. A kaller ha emberséges nem is, de szabályos volt.
2021. ápr. 29. 11:42
 22/69 anonim ***** válasza:
74%

Akik itt szidják a kalauzt, meg a MÁV-ot, más kérdések alatt meg óbégatnak, hogy miért ritkítják a vonatokat, és miért sz.r a vonatközlekedés vidéken...

NO comment.

21-nél a pont.

2021. ápr. 29. 11:47
 23/69 anonim ***** válasza:
34%
A ritkításnak ehhez mi köze? Nem bliccelni akart, hanem szólt, hogy jegyet vásárolna.
2021. ápr. 29. 11:48
 24/69 anonim ***** válasza:
71%

23: de olyan tekintetben van köze a blicceléshez, hogy ha nem lenne pótdíj, mindenki erre bazírozna, hogy "utolsó pillanatban" nem volt ideje megvenni a jegyet. Aztán ha ügyesen kikerüli a kalauzt, akkor ingyen utazott...

Ha ez tömeges jelenség lenne, igenis van köze a ritkításhoz.

2021. ápr. 29. 11:53
 25/69 anonim ***** válasza:
39%
De ebben a kérdésben nem ez áll fenn. Bliccelők mindig is voltak sajnos.
2021. ápr. 29. 11:54
 26/69 anonim ***** válasza:
84%

A hatályos MÁV-szabályzatnak megfelelően járt el a kalauz.

Ha jön egy ellenőr, őt büntetik meg, ha nem így járt volna el!

2021. ápr. 29. 12:09
 27/69 anonim ***** válasza:
96%

Gyerekek, a stílus maga az ember... Nem tudom, minek jár ide pár ember ocsmány módon vitatkozni, de elhúzhatnátok innen.

A kérdést illetően : az alapvető probléma az, hogy az utasok egy része bizony hajlamos a bliccelésre. Ennek legegyszerűbb módja felszállni a vonatra és kergetőzni a kalauzzal, ha meg veszítesz, megvenni nagy duzzogva a jegyet. Ugye?

Na, emiatt kell itt Káeurópában minél több helyen elővételi lehetőséget biztosítani , hiszen így már csak pótdíjat kockáztatva tud az utasok többsége így trükközni. Persze lehet mondani, hogy Ceglédi szállásoknál szálltál fel, de ha ott épp csak egy görnyedt hátú nénike szállt fel, az megmaradhatott a kalauznak... bukó.

Innentől kezdve a szabály egyértelműen az, hogy ha van elővétel , akkor muszaj élned a lehetőséggel . Nincs de, nincs hát. Mert ellenőrizhetetlen lenne, hogy ki miért hivatkozik arra, hogy épp csak elérte a vonatot.

2021. ápr. 29. 13:44
 28/69 anonim ***** válasza:
95%
27: pontosan! Hasonlót írtam én is a 24-esben.
2021. ápr. 29. 13:48
 29/69 anonim ***** válasza:
94%

"Érdekes, hogy az egész kocsi mellettem állt, te meg nem ;)"

Az emberekben alapból van egy olyan "ösztön", hogy az ellenőr, rendőr, navos az mind rossz gonosz ember, akir csak ok nélkül cseszteti a polgárt, mert nincs jobb dolga. Szóval ez elég gyenge érv.

"Mint mondtam épp elértem a vonatot. nem tudtam jegyet venni :)"

És erről a kalaúz tehet? És a jegyet kötelező közvetlenül a felszállás előtti 10 percben megvenni?

"Akik itt ennyire ellenkeznek ha ők lennének ilyen helyzetben akkor hogy viselkednének? De őszintén !"

Őszintén: megvenném előre a jegyet.

2021. ápr. 29. 14:08
 30/69 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, az egy dolog, hogy többen levideózták a kalauzt!

De jó eséllyel a kalauz is levideózott téged! És a kettő közül ez utóbbi bír nagyobb bizonyítő erővel!

[link]

2021. ápr. 29. 14:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!