Miért van munkaerőhiány a fizikai munkakörökben a MÁV-nál?
Figyelt kérdés
Hiány van, kalauzból, kocsirendezőből, jármű szerelőből, kárpitosból, biztosító berendezés műszerészből, érdekes módon a diplomás pozícióknál sokszoros túljelentkezés van. Kétkezi munka miért ilyen keveseket érdekel? Ismerősöm aki dolgozik, mondja egy diplomás pozícióra van 100szoros túljelentkezés, de egy járműszerelő gyakornoki állásra meg alig van pár fiatal.2021. márc. 24. 16:45
11/36 anonim válasza:
#9 vagyok: arról meg, hogy munkaerőhiány, csak annyit, hogy másfél hónap után biszbasz indokkal azonnali hatállyal kirúgtak engem, illetve egy másik srácot (mint két legújabb melós), mert a kisfőnök csemetéjének és annak haverjának kellett a hely. Aztán rá 2 hónapra kirúgták mindkettőt, mert azt sem tudták merre vannak arccal előre, hívtak volna vissza engem is, de menjen a f*sz ilyeneknek dolgozni. 200 ezer manapság egyáltalán nem sok amúgy, már csak azért sem, mert a melóhelyek 99%-a be sem jelenti, csak minimálbérre a dolgozót, szóval ha mondjuk a fiatal előre akar mozdulni az életben, egy szaros kölcsönt sem tud felvenni, mert bejelentve minimálra van, a 200 nettó pedig épp arra elég, hogy bérelj egy lakást és ellásd magadat, de félretenni nem nagyon tudsz, hogy aztán a jövőben akár saját lakást/házat vegyél. Nem tudom hol élsz te, hogy az szerinted sok. Ha bejelentett lenne, akkor igen jó lenne, de bejelentés nélkül az semmi. Szolnoki albérlet + megélhetés (beleértve a lakásfenntartást) minimum 150 ezer forint kapásból. 50 ezer forintot ha el tudsz tenni havonta, az már nagy szám, de szerinted 50 ezer/hó megtakarításra lehet jövőt építeni?
12/36 A kérdező kommentje:
Aha Szolnoki jármű javítóba, haverom lakatos szakmával kezdett nettó 150 ezer Ft-ét, szóval kétlem betanítottként annyit kaptál. Ja meg azért kell kapcsolat a bekerüléshez.
2021. márc. 24. 18:46
13/36 anonim válasza:
Mert szar a fizu, azért.
Én Vjv-re jelentkeztem, ott is szarul fizetnek, pedig Pestről beszélünk. Akkor megyek inkább buszt vagy villamost vezetni.
14/36 anonim válasza:
Mert nevetséges alamizsnáért kell embertelen körülmények között dolgozniuk.
15/36 anonim válasza:
#12 Igen, kapcsolattal kerültem be. Beszkenneljem a bérpapíromat? :)
16/36 anonim válasza:
Egyes irodai munkára könnyen lehet, h csak kapcsolatok révén tudsz bejutni. Ebben szinte biztos vagyok. Persze pályamunkásnak vagy váltókezelőnek biztosan felvesznek gombokért. Amúgy nem is értem, miért kellene kapcsolat egy szerelőnek ilyen helyre. Az inkább elmegy egy márkaszervízbe, vagy haszonjármű szervízbe többszörös fizuért, külföldöt nem is említve, ha tud nyelvet.
17/36 anonim válasza:
#15 Hiába szkennelnéd be, a 200 ezer nettó is nevetséges.
18/36 anonim válasza:
#17 Persze, ezt mondom én is. Nem tudom milyen világban él a kérdező, ahol a 200 az már szerinte sok és hogy mi alapján hiszi, hogy én annyit biztos nem kerestem.
19/36 anonim válasza:
Nehéz a munka, kevés a fizetés. Ez épp elég ok arra, hogy ne menjenek el az emberek rá. Pest megyében a 200 nettót már könnyedén meg lehet keresni, ha az ember hajlandó körbenézni a lehetőségek között, és nem az első helyre, amit talál, beesik. Igaz. Válogatni kell a munkahelyek között. De hát ez van. Nem éri meg a MÁV-nál. Fizikai munkásként egy autómosó is vonzóbb lehetőség, de lehet, hogy egy raktáros vagy árufeltöltői munka. Ha valaki meg már szakmát tanult, az hidd el, hogy ezerszer jobb lehetőségeket talál, mint a MÁV-nál. Ha egy cég nem hajlandó sem megbecsülni, sem megfizetni a dolgozóit, akkor ne csodálkozzon, ha kevesek vállalják el az adott munkát. Vagy ha valakinek tényleg semmilyen speciális végzettsége nincs, akár elmehet eladónak is dolgozni valahova, amit remélem nem kell részletezni, hogy miért ezerszer kényelmesebb munka, mint a MÁV. Szóval, ha elvárják, hogy valaki a szabadban, az elemeknek kitéve a mínusz fokokban, meg a 30 fokos napsütésben kemény fizikai munkát végezzen. Vagy hogy valaki napi szinten ki legyen téve a nem feltétlenül kulturált utasok agresszivitásának (kalauz), akkor azt az illetőt illene rendesen megfizetni. De hát a MÁV nem fizet, így ne csodálkozzon, ha nincs ember.
20/36 A kérdező kommentje:
150 nettó felénk Békésben már jó fizetés, ezért nem értem miért van hiány. Felénk 200 nettó milliomosnak számít-
2021. márc. 25. 14:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!