Mit gondoltok a mostani mellékvonal nyirbálásról?
A mai nap tette "hivatalossá" a MÁV az oldalán.. [link]
Természetesen ideiglenesnek állítják be, de tudjuk, hogy pl. már évek óta személyvonatoktól mentes vonalakat is ideiglenesen szüneteltetnek (közben a pálya már szétrohadt)
A regionalbahn.hu már több mint 1 hete megírta a cikkét( [link] ezzel kapcsolatban amit sokan kamuhírnek neveztek, de a legtöbben éreztük, hogy ez megfog történni...
És a szomorú az, hogy az ország legfiatalabb vasútvonalán (25-ös/Zalaegerszeg-Hodos) is eltörlik a személyvonatokat 2 nemzetközi vonat kivételével és jöhetnek a vonatpótlók
+ami még teljesen a hihetetlen kategória az a Vámosgyörk-Gyöngyös közötti öldöklés napi !! 1 !! vonatpár és pótlóbuszok...egy 30ezres város vasúti kapcsolatát ilyen lazán elvágják.
Hihetetlen mit meg nem enged magának ez a mocskos banda.. a koronavírusra hivatkozva itt és az emberek tétlenül nézik, szerintem ne hagyjuk annyiban aláírásgyűjtés, tüntetés stb..
2-es!
Semmilyen jelenleg futó tanfolyam nincs!
És létszámstop sincs, de jelenleg csak olyanra keresnek, ami nem tanfolyamköteles!
hát egyik jó barátom pedig mozdonyvezető tanfolyamon van és most otthon ül...
akkor biztos ő sem jár tanfolyamra több mint fél éve... csak elképzelte :DDDDD
Milyen kellemes hírek ezek....hihetetlen ami itt folyik, aztán majd pár év múlva tömegével maradnak ki vonatok mert nincs mozdonyvezető (mert az idősek nyugdíjba mentek)
Ugyanezt bejátszotta a kormány már az autós oktatókkal...a mai napig issza a levét az aki jogsit szeretne
"És létszámstop sincs"
több ismerősöm is beszívta magánvasútnál és most koppantak, mert a start nem veszi őket vissza....
néhány hónapja más volt a narratíva... hívogatták a volt kollégákat, még a nyugdíjasokat is, hogy ki menne vissza, több pénzt, jobb vezénylést adnak, csak menjenek vissza - és mv tafolyamokat sem véletlenül indítottak...
Szerintem a mellékvonalaknak Magyarországon nincs jövője, nem tudom te hogy vagy vele kérdező de én a minőségi(bb) szolgáltatást szeretném igénybe venni. Felőlem akár a síneket is felszedhetik, én inkább járok normális busszal, mint 1000 éves BZmot-tokkal.
Természetesen hosszú távú utazásokhoz a vasutat választom, a fõvonalakon (Budapest elővárosa) már majdnem tűrhető a szolgáltatás színvonala.
Esetleg a legnagyobb városokban ki lehetne alakítani a budapestihez hasonló (természetesen kisebb méretű) elővárosi vasúthálózatot ELFOGADHATÓ PÁLYA állapotokkal és ÚJ JÁRMŰVEKKEL, a többi vonalra költeni felesleges.
Több 80-al járható is be lett zárva most, azt pedig nem előzi meg a busz.
A 120km/h-val járható villamosított pályáról nem is beszélve.
Erről nem tudtam....
De azért gondolom te is érzed, hogy a magyarországi mellékvonalakon nem a 80 a standard sebesség.
Másrészről meg ugye a mellékvonalakon a járművek is undorító állapotban vannak.
Ne keverjük ide a 120-as fõvonalakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!