Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Gyűlölöd a BKV-t? És ha igen,...

Gyűlölöd a BKV-t? És ha igen, miért?

Figyelt kérdés
2010. júl. 29. 21:51
1 2
 11/19 Diablo3 válasza:
Mármint a bérlet 10 rugó! Akkor amikor az emberek többsége 60-100 ezer forintot keres havonta! Na neeee!!!!
2010. júl. 30. 21:46
 12/19 anonim ***** válasza:
Drága a bérlet, a sok csöves meg csak úgy befekszik, és terjeng a szarszag a járművön. A számban vannak az emberek olyan a tömeg tényleg, mert (mifelénk) az összes busz egyszerre jön 10percenként. Nagyjábol ennyi...
2010. júl. 31. 00:27
 13/19 A kérdező kommentje:
Utolsóó! A Kolosy térre gondolsz? Mertt akkor nem értem a 2 órát ám! Ugyanis Újpalotától a 173-assal elmész a Döbrentei térig, ott átszállsz a 86-os buszra és már ott is vagy! De egyébként autóval tényleg sokkal gyorsabb. Csak így meg sajnos félek a friss jogsimmal és a friss autómmal, hogy össze ne törjem! De majd vigyázok, bármi kockázatot megér, hogy ne a mocskos BKV-n döcögjek!
2010. júl. 31. 04:09
 14/19 A kérdező kommentje:
Upsz nemis utolsó, hanem Diablo3 na:D
2010. júl. 31. 04:10
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

tudom hogy ezzel a post-al nem leszek népszerű, de mindegy.

szóval egyrészt abban igazatok van, hogy sajnos a vezetők mindent ellopnak, csak úgy mint az egész országban.

sajnos a járműpark sem túl új, de azért azt ne felejtsük el, hogy egy új busz 50-60 milka, és egy busz csak csepp a tengerben, itt 1000-es nagyságrendekről van szó, szóval ez a probléma nem olyan gyorsan oldható meg.

az átlag BKV-s dolgozókkal szerintem nincs gond, megpróbálják kihozni a maximumot még a szarból is (itt a buszosokra gondolok). a bkv színvonala azért elindult felfele, még ha apró lépésekkel is, de azért valamelyest javul a dolog.

a vonalhálózat egész jó, bár tény hogy nagyobb távolságokra lassabb lehet mint az autó, ugyanakkor viszont rövidebb, belvárosi távokra simán gyorsabb és környezetkímélőbb! dugós időszakban simán leveri az autókat, mert a kötöttpályán lehet haladni, a busznak meg van buszsávja.

a havi 10-es bérlet nem mondom hogy olcsó, de ha azt nézed hogy ennyiért annyit utazol amennyit akarsz, akár ittasan is az éjjel közepén máris nem olyan drága. amikor az autóval való összehasonlításba bonyolódtok akkor az autóhoz számoljátok hozzá annak vásárlási díját, biztosítást, fenntartást, üzemanyagot, parkolási díjat, stb... így már nem biztos hogy annyival olcsóbb az autó, persze mondom ez attól függ, hogy merre jársz és mennyit.

koszos: na igen ezt én sem értem, mert nem túl sok pénzből simán lehetne takarítani a járműveket. hozzáteszem hogy azért az összetag-elt járművek nem a BKV hibája, hanem a sok töketlen idióta kis 15 éveseké, akik azt hiszik attól nagy fiúk, hogy összetag-elnek mindent. Én meg törném le a kezüket ha tehetném.

divat szídni a bkv-t, és sokan ennek megfelelően is állnak a dologhoz (lógás, BKV-s dolgozók lenézése, stb...). Ez visszaüt. Lógás --> kevesebb bevétel --> szarabb járműpark; BKV-sok lenézése: ha bunkó vagy velük, ne csodáld hogy vissza bunkóznak.

És amíg ez tömeges méreteket ölt, addig sajnos valamennyire benne van a rendszerben hogy ez van.

Európai színvonalhoz még van mit javulni, de azért lehetne rosszabb is. A külföldiek rendszeresen meglepődnek, hogy milyen jó a BKV, mert szinte valóban bárhova el tudsz jutni nem túl sok (max. 3-4) átszállással. Ez külföldön nem mindenhol van így.

Szerintem BKV nagyjából tükrözi Mo helyzetét. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk. Ahhoz hogy javuljon a dolog, te is tudsz tenni: pl. mosolyogj a buszosra és ne bunkózz vele, törd le a tag-elők kezét, és persze vegyél jegyet. És mielőtt leszólnátok: én éves BKV bérletet veszek minden évben.

Tervezem hogy veszek autót, de a belvárosban akkor is BKV-val fogok járni, mert gyorsabb, egyszerűbb (nem kell parkolással vacakolni) és ha berúgok is haza tudok jutni :)

2010. júl. 31. 09:05
 16/19 anonim ***** válasza:

Az utolsónak üzenem amit a buszoksról írt hogy ők kihozn ak mindent a szarból. Emlékezz vissza a januári sztréjkra. Ott a buszosok és a villamososok szivatták a várost. A buszosok a sztrájk elötti hlten csak olyan buszt hoztak ki amin minden jó volt beleértve az amúgy is rossz FOKGYEM kijelzőket mert ha alulra raknak egy táblát az holtteret csinál. Aztán megállapodtak és minden megy úgy ahogy eddig. Tábla szélvédő mögött. Akik a BKVnál a szarból igyekeznek a legtöbbet kihozni az a trolibuszosok. És nincsenek könnyű helyzetben mert a troligarázsban buszok is vannak és a szerelő csarnok 10 állásából 8on a buszokat csinálják.

A másik hülyeség hogy kocsival olcsóbb. Persze. És van kosim tudom. VAn kötelező biztosítás ami a legjobb esetben 20-40 évesek között SAJÁT NÉVEN 15-25 ezer/negyed év. Akkor a benzin. Nincs olyan autó amiból 10 ezerért 1 hónapig eljársz. És a szervíz (olajcsere stb) téli nyári gumi esetleg ezek külön felnin. Osszad el és máris nem úgy jön ki hogy a kocsi az olcsóbb.

És azért megjegyzem hogy én BKVval is és kocsival is járok. Az tény hogy a kocsi gyorsabb de a busz sem olyan rossz mint sokan mondják. Tény hogy koszos de nézd meg miket hordunk fel a buszra. Nekem pl a kocsimban is van kosz por stb. Nem fogom naponta takarítani.

2010. júl. 31. 10:02
 17/19 anonim ***** válasza:

A válasz írója 89%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:05

vagyok.

szóval persze nyílván kihozzák a buszokat mert nem nagyon tudnak mit csinálni. csak azért írtam, mert sokan ezzel vagy nincsenek tisztában, vagy nem akarják beismerni, vagy csak szarnak rá magasról.

azért írtam a buszosokat, mert velük szinte mindenkin találkozik és jóval többen vannak mint a trolisok.

múltkor beszélgettem egy buszossal:

nincs meleged?

de

nem megy a ventilátor?

nem, nincs hozzá alkatrész, azt mondták menjek olyan gyorsan, hogy a menetszél hűtsön :)

szegényt nagyon sajnáltam. igazából azért mentem oda, hgoy szóljak neki hogy valami folyik a buszból. először azt hittük csak víz, majd kiderült hogy olaj

2010. júl. 31. 10:09
 18/19 A kérdező kommentje:
Helyes amit írtok, tetszik, én csak azzal nem értek egyet teljesen aki azt mondja, hogy divat szidni a BKV-t, lógás és, hogy ez visszaüt, nincs pénz új járművekre, csöves a járműpark. Az a baj, hogy azért nincs pénz új buszokra, mert a vezetőség milliárdokat kitalicskázott a cégből. Nem a bliccelők miatt áll fenn ez a helyzet. Minden pénzt ellopnak, a bliccelők pedig EZEKUTÁN persze, hogy nem fizetnek és szidják a BKV-t. Igazuk is van. Szóval az emberek nem azt kapják a 10 ezres bérletért, amit várnak. Ingyen is alig viselik el!
2010. júl. 31. 15:00
 19/19 anonim ***** válasza:
2010. aug. 2. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!