Ti is azt gondoljátok, hogy legalább Budapesten ingyenessé kéne tenni a tömegközlekedést?
#13: Egyrészt nem én pontoztam le senkit, másrészt ez az összeg önmagában egy halandónak sok, egy ekkora vállalat működésében nem annyira, kell viszonyítani valamihez. Arról ne is beszéljünk, hogy amíg nokiás dobozokban áramlik a pénz, a BKK beszámolója mennyire hihető. Lehet ide oda tologatni a pénzeket úgy, hogy látszólag sok legyen a jegybevétel. Legalább azt is el lehet lopni.
Mielőtt te pontozol le, nézz bele azokba a cikkekbe, amelyek az ingyenessé tett tömegközlekedésről szólnak
Igen, az.
Én vidékről járok be Pestre dolgozni.
Vonatbérlet 30 km-re(!) 17.800 ft, ezért cserébe járhatok egy vonalon, óránként egyszer közlekedő vonattal ami állandóan késik, és 42 perc a menetidő, ismétlem 30 km-en. Éjszaka felejtsd el, hogy bármi jön. Alternatíva nincs, ha a vonattal gond van, akkor szívás, 3-4 órát is lehet késni, vagy akár nem is tudsz hazajutni aznap.
BKV bérlet 9.500 forint és éjjel-nappal mászkálhatok vele egy nagyon nagy területen szabadon, egy csomóféle különböző járművön, amik éjjel-nappal járnak 5-15 percenként, ha pedig egyik késik/kimarad, akkor van 10 alternatív útvonal, és BKK-n 7 év alatt még soha nem tapasztaltam olyan tömegnyomor heringjáratot, mint a vonaton minden egyes nap.
Szóval számomra vidéki szemmel irreálisan olcsó a BKV ahhoz képest, amikkel felnőttem.
"Én valami olyasmit tartanék reálisnak, hogy a budapesti munkáltatókat köteleznék a BKK bérlet x százalékának megtérítésére."
Én azt tartanám reálisnak, ha ezt az állam fizetné az alkalmazottaknak, mert a kormány könnyen hoz olyan törvényt, ami neki emeli a népszerűségét, pénzbe viszont valaki másnak kerül.
Nem kellene ingyenessé tenni, viszont át kéne alakítani a díjakat. Zónákkal, kilométerrel, esetleg egy-egy vonalra szóló bérleteket is bevezetni. Például ha nem gyalog járnék munkába, hanem trolival, nekem azért a 4-5 megállóért is 10 ezer forintos bérletet kéne vennem. Viszont ha 3-4 ezer lenne csak arra a vonalra, lehet elgondolkodnék rajta.
Vagy időre szóló jegyek, amikor érvényesíted, onnantól egy óra hosszat átszallással is bármire használhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!