Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ti is azt gondoljátok, hogy...

Ti is azt gondoljátok, hogy legalább Budapesten ingyenessé kéne tenni a tömegközlekedést?

Figyelt kérdés
Szerintem igen.Mivel 2019-re sem sikerült megfelelően emelni a béreket és vannak akiknek a bérlet elveszi a fizetésük 10-20%-át,ezért ingyenessé kéne tenni a tömegközlekedést,hogy az emberek nyugodtan be tudjanak járni dolgozni,iskolába.Ez egy nagy segítség lenne az embereknek,Ha nem kéne fizetniük a tömegközlekedésért.Az ellenőrök sem maradnának munka nélkül,hiszen Orbán Viktor egymillió munkahelyet ígért 2020-ra,az mindjárt itt van és az ellenőröket is el tudnák helyezni más munkakörbe.
2019. okt. 17. 08:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
65%
Te kis lepontozós csíra, érvelhetnèl inkább !
2019. okt. 17. 18:30
 12/22 anonim ***** válasza:
63%
#8: A viteldíj bevétel töredéke a működési költségeknek. Nem ezen múlik
2019. okt. 17. 22:09
 13/22 anonim ***** válasza:
64%
#12: 65 milliárd Ft.-ot szedtek be 2018-ban csak a jegyárusításból. Szerinted ez annyira kis összeg, hogy nyugodtan töröljük el? Legközelebb lepontozás helyett inkább olvass bele a BKK pénzügyi beszámolóiba és utána nyilváníts véleményt.
2019. okt. 17. 22:51
 14/22 anonim ***** válasza:
76%
Te akarnád, hogy hajléktalanokkal, drogosokkal, részegekkel, kisebbséggel és egyéb alsó 10.000-beli élőlényekkel legyenek tele a járművek? És akkor nem lehet majd őket leküldeni ám, mert joguk lesz használni, mivel ingyen van.
2019. okt. 18. 03:21
 15/22 anonim ***** válasza:
21%
Én valami olyasmit tartanék reálisnak, hogy a budapesti munkáltatókat köteleznék a BKK bérlet x százalékának megtérítésére. Mert ez így eléggé igazságtalan, hogy egy agglomerációból bejárónak a bérletét 86%-ban fizeti a munkáltató, de annak aki csak Pesten belül utazik akár órákat, annak semmit.
2019. okt. 18. 06:46
 16/22 anonim ***** válasza:
77%

#13: Egyrészt nem én pontoztam le senkit, másrészt ez az összeg önmagában egy halandónak sok, egy ekkora vállalat működésében nem annyira, kell viszonyítani valamihez. Arról ne is beszéljünk, hogy amíg nokiás dobozokban áramlik a pénz, a BKK beszámolója mennyire hihető. Lehet ide oda tologatni a pénzeket úgy, hogy látszólag sok legyen a jegybevétel. Legalább azt is el lehet lopni.

Mielőtt te pontozol le, nézz bele azokba a cikkekbe, amelyek az ingyenessé tett tömegközlekedésről szólnak

2019. okt. 18. 07:13
 17/22 anonim ***** válasza:
65%

Igen, az.

Én vidékről járok be Pestre dolgozni.

Vonatbérlet 30 km-re(!) 17.800 ft, ezért cserébe járhatok egy vonalon, óránként egyszer közlekedő vonattal ami állandóan késik, és 42 perc a menetidő, ismétlem 30 km-en. Éjszaka felejtsd el, hogy bármi jön. Alternatíva nincs, ha a vonattal gond van, akkor szívás, 3-4 órát is lehet késni, vagy akár nem is tudsz hazajutni aznap.

BKV bérlet 9.500 forint és éjjel-nappal mászkálhatok vele egy nagyon nagy területen szabadon, egy csomóféle különböző járművön, amik éjjel-nappal járnak 5-15 percenként, ha pedig egyik késik/kimarad, akkor van 10 alternatív útvonal, és BKK-n 7 év alatt még soha nem tapasztaltam olyan tömegnyomor heringjáratot, mint a vonaton minden egyes nap.

Szóval számomra vidéki szemmel irreálisan olcsó a BKV ahhoz képest, amikkel felnőttem.

2019. okt. 18. 09:58
 18/22 anonim ***** válasza:
63%

"Én valami olyasmit tartanék reálisnak, hogy a budapesti munkáltatókat köteleznék a BKK bérlet x százalékának megtérítésére."

Én azt tartanám reálisnak, ha ezt az állam fizetné az alkalmazottaknak, mert a kormány könnyen hoz olyan törvényt, ami neki emeli a népszerűségét, pénzbe viszont valaki másnak kerül.

2019. okt. 18. 23:03
 19/22 anonim válasza:
77%

Nem kellene ingyenessé tenni, viszont át kéne alakítani a díjakat. Zónákkal, kilométerrel, esetleg egy-egy vonalra szóló bérleteket is bevezetni. Például ha nem gyalog járnék munkába, hanem trolival, nekem azért a 4-5 megállóért is 10 ezer forintos bérletet kéne vennem. Viszont ha 3-4 ezer lenne csak arra a vonalra, lehet elgondolkodnék rajta.

Vagy időre szóló jegyek, amikor érvényesíted, onnantól egy óra hosszat átszallással is bármire használhatod.

2019. okt. 19. 14:48
 20/22 anonim ***** válasza:
63%
Az egyvonalasat abszolút pártolom, nekem konkrétan egyetlen buszjárat kell a kb. négyszázból... 3-4000-et kiadnék egy egyvonalasra én is.
2019. okt. 19. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!