Félreértésből fakadó balesetnél ki a hibás?
Van ez a videó 2 perc 19-nél:
https://www.youtube.com/watch?v=nTx-5PxlT4g&t=2m19s
A személyautós azt hitte, hogy a teher elé kanyarodik ki, ezért elrántotta a kormányt és balesetet okozott.
Ebben az esetben ki volt a hibás? A teherautós hozzájárult a balesethez (részfelelősség)?
Az a hibás, aki feleslegesen rángatja a kormányt. Ha a kormányrángatás helyett fékezett volna, megússza kevesebbel is.
Amúgy simán elfért volna...
Átlógott a teherautó, bárki bárhogyan is tagadja... de nem is az átlógás a fő probléma, hanem hogy ilyen forgalomban, ilyen lendületesen vágódott ki. Ezt úgy szokták a normális emberek reménytelen forgalomban, hogy elkezdenek kicsordogálni
Teljesen jogosan hitte azt az autós, hogy ez a teherautó most ki fog elé vágni a sávba és ő félrerántotta a kormányt. Mondjuk én valószínűleg csak lesatuztam volna ilyen helyzetben, ami semmivel sem lett volna jobb megoldás, hiszen úgy belém zúgnak hátulról mint annak a rendje.
Rohadtul ne mondja nekem senki, hogy ilyen szituban csak simán balta arcal előre hajtott volna, mert cserepes a szám és nincs kedvem röhögni. Maximum egy részeg ember menne tovább ilyen helyzetben egyenesen, de az is csak azért, mert fel sem fogta mi történt.
Ha a rendőrséghez eljutott a felvétel, akkor egyértelműen a teherautóst vágják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!