Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha bevágnak elém és az előttem...

Ha bevágnak elém és az előttem haladó autó közé és én hátúlról belemegyek mert fékez, akkor ki a hibás?

Figyelt kérdés

Örülnék, ha valaki esetleg azt is meg tudná mondani, a KRESZ szerint ilyenkor ez milyen szabályszegés.

Ha bevág elém egy autó, köteles vagyok azonnal a megfelelő követési távolságot felvenni?

Sok ilyen "Brake Checking Semi-Trucks" videót látok a Youtube-on, ahol kamionok elé bevágnak autók és hirtelen fékeznek vagy egyszerűen csak ok nélkül lassítanak vagy lasabban haladnak mint a kamion ami elé bevágtak, a kamion az pedig egyáltalán nem lassít és ha csak már mph sebességkülönbség is van a két jármű között akkor is nekimegy a kamionos.

Ilyenkor a kamionos lenne a hibás mert nem vette fel azonnal a követési távolságot? Hiszen valamilyen szinten szándékosan ment bele mert nem lassított és fékezett pedig megtehette volna.

Viszont ha emiatt ő a hibás, akkor ez azt jelentené hogy bárki elé bevághatok és kikényszeríthetem, hogy lassítson vagy fékezzen, ha pedig nem teszi és belém jön hátulról akkor ő a hibás.

Ha valaki bevág elém az gyanítom szabálytalan, viszont ha én nem veszem fel azonnal vagy rövid időn belül (2-3mp) a megfelelő követési távolságot és emiatt nekimegyek, akkor én is szabálytalan voltam és esetleg egy ilyen esetben 50-50%-os fellelőséget állapítanak meg?

#baleset #Brake #fékezés #bevágás #sávváltás #követési távolság #brake checking #semi-truck #hirtelen fékezés
2019. ápr. 24. 22:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%

Ha valaki elé hirtelen bevágsz és nyomsz egy satut akkor te leszel a hibás - főleg ha felvétel van róla.

Ha nincs és nem tudja bizonyítani, hogy nem ő a hibás akkor viszont azt viszi a balhét aki hátul van.

2019. ápr. 24. 22:49
 2/13 anonim ***** válasza:
79%
Jól írja az első. Aki ilyen manővert hajt végre, az számos közlekedési szabályt sért / sérthet, a lényeg azon van, hogy megvalósítja a "közúti veszélyeztetés" bűncselekményét. Viszont ezt kb. csak felvétellel lehet bizonyítani, hogy bevágott eléd. Tehát ha nincs felvétel, akkor jó eséllyel a hátsó autósra tolják a felelősséget.
2019. ápr. 25. 00:19
 3/13 anonim ***** válasza:
84%
ha van kamerád, akkor ő lesz a hibás, ha nincs akkor rád fogják kenni.
2019. ápr. 25. 10:07
 4/13 anonim ***** válasza:
76%
Ha féktávon belül vág elég akkor ő, ha azon kívül, akkor te. A kérdés, hogyan bizonyítod, hogy pont akkor vágott be eléd amikor fékezett is és neked nem volt elég időd felvenni a megfelelő követési távolságot. A jogalkotó az elől haladót védi.
2019. ápr. 25. 13:47
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Ilyenkor a helyszínen megállsz és rendőrt hívsz. A féknyomokból látszani fog, hogy bevágtak eléd és természetesen ő lesz a hibás.
2019. ápr. 25. 14:34
 6/13 A kérdező kommentje:

Én csak igazsgátalannak tartom, hogy ha valaki bevág elém miközben az előttem lévő autó mögött megfelelő követési távolságot tartok, azzal hogy bevág már az ő autója és köztem nem lesz megfelelő követési távolság, mégis az ő szabálytalansága arra kényszerít hogy azonnal felvegyem a követési távolságot mert ha mégis belemegyek emiatt akkor én leszek a hibás mert nem tartottam be a követési távolságot.

Mert ezekszerint így valóban nem is kell megvárnom, hogy esetleg beengedjenek egy sávba, csak bevágok a kocsi elé és ha nem lassít le és belémjön akkor ő a hibás.

2019. ápr. 25. 16:05
 7/13 anonim ***** válasza:

Baromság, ne higgy már el mindent a csak lepontozáshoz értő fotel-szakértőknek. :D

Ha bevág eléd és beletapos a fékbe, akkor neked vészfékezned kell, hogy meg tudj állni: Az aszfalton ott lesz a féknyomotok, ami bizonyító erejű. Csak ki kell hívnod a rendőröket, ennyi. Ha nincs féknyom, akkor is egy tucatnyi szemtanú van körülötted. Ha tanúd sincs, akkor sem büntetnek meg téged, mert ha a másik kamuzik a rendőrnek, akkor összeférhetetlen lesz az esetleírásotok, az pedig már különböző kihallgatási technikákkal kideríthető, hogy ki kamuzik. Ha mégsem sikerül kideríteni, akkor ejtik az ügyet, mert nem volt kétséget kizáróan bizonyítható, hogy ki volt a hibás. Maximum egy-egy büntetőponttal lesztek többel.

2019. ápr. 27. 19:11
 8/13 anonim ***** válasza:
60%

7: pont a féknyomból fog úgy látszani, hogy te nem tartottad a követési távot.

tanúd nem lesz, hacsak nincs utasod. senki sem fog megállni.

2019. ápr. 27. 20:33
 9/13 anonim ***** válasza:
#8: Félinformációk alapján akkor sem fognak elítélni. Ha nem tűnt volna fel, már nem szocializmusban élünk.
2019. ápr. 28. 00:53
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
a mostani igazságszolgáltatás erősen hajaz a kommunista időkre....
2019. ápr. 28. 06:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!